Bernard Mensah Kimdir

Bernard Mensah, 17 Eylül 1994’de Gana’nın Accra kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Gana milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Bernard Mensah Kimdir

Bernard Mensah Biyografisi

Bernard Mensah’ın Kulüp Kariyeri

Bernard Mensah, futbol kariyerine ilk olarak 2010 yılında Feyenoord Ghana takımında başladı ve 2 sezon boyunca burada forma giydi. 2012 yılında ise Vitoria Guimaraes takımının alt yapısına geçiş yaptı. Sadece bir sezon alt yapı kademesinde oynadıktan sonra 2013-2014 sezonunda B takıma yükseltildi. 2013-2014 sezonu içerisinde B takımı ile 26 maça çıkıp 9 gol atan Mensah, gösterdiği performans ile teknik ekibin dikkatini çekti ve A takıma yükseltildi. A takımla beraber maçlara çıktığı ilk sezonda 30 kez sahada forma şansı yakaladı ve 5 kez fileleri havalandırma başarısını gösterdi.

bernard mensah atletico madrid transfer

Takımın önemli oyuncuları arasında yer alan Mensah, 2015-2016 sezonu öncesinde birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti. Kendisi ile ilgilenen Atletico Madrid’e 10 Milyon Euro’ya transfer olarak kariyerinin zirvesini gördü. Transfer işlemi gerçekleştikten sonra kendisini geliştirmesi amacıyla La Liga’nın bir başka ekibi Getafe’ye kiralık olarak gönderildi. 2015-2016 sezonunu Getafe forması altında geçirecek.

Bernard Mensah’ın Milli Takım Kariyeri

1994 doğumlu Bernard Mensah, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2015 yılında Gana Milli Takımı’nda giydi ve bu onun kariyerinde bir ilk olarak tarihe geçti. 2015 yılı içerisinde ilk maçını Togo’ya karşı oynadı ve ilk golünü de Togo’ya karşı attı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.