Bergen Kimdir? Bergen'in Hayatı ve Mezarı Nerede?

Çok erken yaşta hayata veda eden Bergen, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu yazımızda sizler için Bergen’in hayatını araştırdık. İşte Bergen Kimdir? Bergen Nasıl Öldü ve Mezarı Nerede? gibi soruların yanıtı.
Bergen Kimdir? Bergen'in Hayatı ve Mezarı Nerede?

Yaşadıklarıyla ve çıkardığı şarkılarla günümüze kadar gelen Bergen’in hayat hikayesi oldukça acı verici. Gördüğü şiddetler karşısında birçok yara alan Bergen, daha hayatın tadını çıkaramadan öldürüldü. İşte Bergen Kimdir? ve Bergen hakkında bilgiler.


Bergen Kimdir?

Bergen Kimdir

15 Temmuz 1959 tarihinde Mersin’de dünyaya gelen Bergen’in gerçek adı Belgin Sarılmışer’dir. Arabesk ve fantezi türünde çıkardığı şarkılarla tanınmış olsa da çoğu kişide kendisini yaşadığı zorluklardan dolayı tanımıştır. 14 Ağustos 1989’da daha 30 yaşındayken Adana’da öldürülmüştür.


Bergen Hayatı

Bergen Hayatı

1959 yılında Mersin’de doğup büyüyen Bergen, daha küçük yaşlarında anne ve babasının ayrılmasının üzüntüsü içerisindeydi. 1966 senesinde Sebahat Çakır ile birlikte Ankara’ya giden Bergen, ilk olarak Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu’nda eğitim aldı. Daha sonra Ankara Devlet Konservatuarına kayıt olan Bergen, maddi yetersizlikten dolayı okulunu yarıda bıraktı ve yaşını büyüterek PTT’de iş buldu.

Arkadaşlarıyla kafa dağıtmak için gittiği Feyman Gece Kulübü’nde sahneye çıktı ve çok beğenildi. Kendisine gelen iş teklifini hiç düşünmeden kabul eden Bergen, artık geceleri sahne alıyordu. İş hayatını bir adım daha ilerletmek isteyen Bergen, Adana’ya gitti. Burada Halis Serbest ile tanıştı. Aradan geçen bir yıl sonra bu ikili evlendi. Çalışma sırasında eşinden çokça şiddet gören Bergen, artık dayanamıyordu ve evden kaçıp duruyordu. 1982 yılının Ekim ayında İzmir’e gelen Halis Serbest, Bergen’e kezzap atarak tek gözünü kaybetmesine neden oldu.

Vücudu yanan Bergen, daha sahneye çıkmak istemese de “Kimbilir?” şarkısının bestecisi olan Cengiz Özşeker’in kendisini ikna etmesi sonucunda tekrar sahne aldı. 1985’te İzmir Pırlanta Pavyon’da sahneye çıkan Belgin Sarılmışer’in hazırladığı Kardeşiz Kadar isimli demo kaset Yaşar Kekeva tarafından fazlasıyla sevildi. Bunun sonucunda Yaşar Kekeva, Bergen’i İstanbul’a çağırdı. Geldikten 1 sene sonra çıkardığı Acıların Kadını isimli şarkısıyla iyice ünlenmeye başladı.

İnsanlar tarafından çok beğenilen şarkısı sayesinde Nisan 1987’de Altın Plak ve Altın Kaset ödülü almaya hak kazanmıştır. Ülkü Erakalın’ın yazdığı Acıların Kadını isimli filmde Bergen, bu sefer beyaz perdedeydi. İl il konser vermeye başlayan Bergen, Adana’da bıçaklı saldırıya uğradı. Olaylar sonrası sahneden uzaklaşan Bergen, 1989 yılında kocasından ayrıldı. Kısa bir sonra 14 Ağustos 1989 tarihinde Adana Pozantı’da Halis Serbest tarafından silahla öldürüldü. Bergen’in mezarı Mersin’de yer almaktadır.


Bergen Şarkıları

Bergen Şarkıları

30 yaşında öldürülen Bergen’in albümleri sizlerle.

  • Şikayetim Var (1982)
  • Kardeşiz Kadar (1983)
  • İnsan Severse (1985)
  • Acıların Kadını (1986)
  • Onu Da Yak Tanrım (1987)
  • İstemiyorum (1988)
  • Yıllar Affetmez (1989)
  • Giden Gençliğim (1990)
  • Garibin Çilesi Mezarda Biter (1990)
  • Son Ağlayışım (1991)

Bergen Nasıl Öldü?

Bergen Nasıl Öldü

1989 yılında boşandığı Halis Serbest’in silahla saldırması sonucunda 30 yaşında hayatını kaybeden Bergen’in mezarı Mersin’de bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.