Ben Lekesi Olanlar Güneş Işınlarına Neden Dikkat Etmeli?

Vücudunuzda çok sayıda ben mi var; benleriniz şekil ve renk mi değiştiriyor, güneş ışınları sizler için zararlı olabilir. Sakın ben deyip geçmeyin. Uzmanlar uyarıyor vücuttaki benler kansere dönüşebiliyor.
Ben Lekesi Olanlar Güneş Işınlarına Neden Dikkat Etmeli?

Benleri Hafife Almayın!

Yazın güneşin etkisi oldukça artıyor. Güneş vücudumuz için yararlı olduğu kadar bazı hastalıklara da sebebiyet verebiliyor. Özellikle vücudumuzda benler varsa bunları güneş ışınlarından korumalıyız yoksa sonucu kötü olan hastalıklara sebebiyet verebilir.


Hangi Benler Tehlike Oluşturuyor

Vücudumuzda sürekli renk ve şekil değiştiren benler varsa mutlaka bir doktora gidin. Sürekli gözetim altında olun yoksa deri kanseri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

hangi-benler-tehlike-olusturuyor.Jpeg


Benleri Ciddiye Alın

Güneşin bir çok faydasını saymak mümkün olduğu kadar bir çok zararından da söz ediliyor. Güneş ışınlarına fazla kalmak ya da belli başlı önlemleri almamak çitle benler oluşturabiliyor ve bu benlerde sizler için tehlike olabilir. Ben deyip geçmeyin vücudunuzdaki benler kanser bulgusu olabilir. Bunun için doktora başvurun, erken tedavi oldukça önemlidir.

benleri-ciddiye-alin.jpg


Benler Yazın Neden Tehlikeli

Benlerin kansere dönüşebilmesi için bir başkalaşım gerekiyor, bu başkalaşımın nedenleri arasında başta güneş geliyor. Bu nedenle yazın kanser riski daha da artıyor. Güneş dışında benlerin kopartılması da önemli bir tehlike oluşturuyor. Denize gidenler dikkat fazla güneşe maruz kalmak deri kanseri riskini artırıyor. Güneş koruyucuları kullanın.

benler-yazin-neden-tehlikeli.jpg


Hangi Ciltler Tehlike Altında

  • Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalanlar
  • Açık tenli olanlar
  • Koyu renkli benleri olanlar
  • Üzücü olaylar yaşayanlar  

hangi-ciltler-tehlike-altinda.jpg


Hemen Doktora Gidin 

  • Ben aniden büyüdüyse   

  • Beniniz şekli değiştiyse

  • Rengi koyu siyahsa 

  • Vücudunuzda yanma, kaşınma, ağrı varsa

vucudunuzda-kasinti-varsa-hemen-doktora-gidin.jpg

Önerilen İçerik: Romatizma Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.