Bel Soğukluğu Nedir? Gonore Belirtileri ve Tedavisi

Hem erkek hem de kadınlarda görülebilen bel soğukluğunun belirtilerini, bulaşma yollarını, tedavisini ve ilaçlarını içeriğimizde bir araya getirdik.
Bel Soğukluğu Nedir? Gonore Belirtileri ve Tedavisi

Her geçen gün daha çok artan çok eşlilik durumu bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu sorunlardan birisi de bel soğukluğudur. Senede 50 milyon kişinin yakalandığı gonore hastalığı her ne kadar tedavisi kolay olsa da çoğu zaman ihmal edilen bir rahatsızlıktır. Bu içeriğimizde bel soğukluğu hakkında bilinmesi gerekenlere yer verdik.

İşte gonore hastalığı hakkında her şey...

Gonore Nedir?

bel soğukluğu

Bel soğukluğu üreme uzuvlarında, gözlerde ve kadınların rahim girişinde bulunan enfeksiyonların sebebiyet verdiği bir sorundur. Her iki cinste de rastlanan bu sağlık sorunu cinsel organdan istem dışı iltihap akmasına yol açar.

Gonore cinsel ilişkiyle kişiden kişiye en çok geçen hastalıktır. Daha çok erkekten kadına geçme eğilimi gösteren bel soğukluğuna, çoğunlukla genç kız ve erkeklerde rastlanır. Bayanlarda bu hastalık genellikle rahim girişinde bulunur. Gün geçtikçe artan çok eşli beraberlikler ve korunma olmadan kurulan beraberlikler bel soğukluğu hastalığının yayılmasını süratlendirmektedir.

Erkeklerde Bel Soğukluğu Belirtileri

bel soğukluğu

Erkeklerde bel soğukluğu taşıyıcı hastayla kurduğu beraberlikten yaklaşık 1 hafta geçince görülür. İdrar yaparken ortaya çıkan yanma ve ağrı, penisten çıkan akıntı, penisin uç kısmında kızarıklık oluşması, sünnet yapılan deride şişlik, testislerde ağrı ve şişlik erkeklerde görülen gonore belirtileri arasındadır.

Kadınlarda Bel Soğukluğu Belirtileri

bel soğukluğu

Kadınlarda bel soğukluğunun en net belirtisi idrar yollarında sarı ve yeşil tonlarda ortaya çıkan rahatsız edici kokuya sahip akıntıdır. Bunun yanında adet düzensizliğinin ortaya çıkması, kanamaların görülmesi, cinsel birleşme esnasında vajinada ağrılar, idrar yaparken yanma ve ağrılar da kadınlarda görülen gonore hastalığının belirtileridir.

Bel Soğukluğu Nasıl Bulaşır?

bel soğukluğu

Bel soğukluğu genellikle cinsel temasla, anal, oral veya vajinal seks ile bulaşır. Bel soğukluğunun bulaşması için illa meni boşalmasının olmasına gerek yoktur. İlişki başladığı zamandan itibaren eğer partnerde bu enfeksiyon varsa size de bulaşabilir.

Bunun dışında bel soğukluğu hastalığı anne adayında varsa doğum sırasında bebeğe bile bulaşabilmektedir. Ayrıca bu rahatsızlığın cinsel ilişki dışında seks oyuncakları vasıtasıyla da kişiden kişiye geçebildiğini söyleyelim.

Gonore Tedavisi

bel soğukluğu

Bel soğukluğu belirtileri ile karşılaşıldığında vakit kaybedilmeden bir uzmana başvurmak gerekiyor. Çünkü erken tanı tedaviyi kolaylaştırır. Bel soğukluğu tedavi edilmediğinde erkeklerde döl yolları enfeksiyonuna ve sonucunda da kısırlık problemine neden olur. Kadınlarda da kısırlık ve dış gebelik sorunları görülebilir.

Bel soğukluğu yayılma gösterebilen bir rahatsızlık olduğundan tedavide amaç bu sorunu kökünden çözmek ve ilerlemesini engellemektir. Tedavide iğne veya hap antibiyotiklerden istifade edilir. Bu şekilde kayda değer başarı yakalanır. Tedavi sürecinde başka ilaçlar da kullanılır. Ancak hasta evliyse eşi de tedavi görmelidir. Hasta tamamen iyileşene kadar süreç boyunca sürekli olarak doktorla iletişim halinde olunmalıdır.

Bel Soğukluğundan Korunma Yolları

bel soğukluğu

Bel soğukluğundan korunmak için mutlaka tek eşlilik tercih edilmelidir. Hayat kadınlarında, birden fazla kişiyle birlikte olanlarda bel soğukluğu görülme ihtimali fazladır. Bir diğer yöntem ise ilişki sırasında korunmaktır. Prezervatif (kondom) kullanmak büyük oranda korunma sağlar. Yalnız prezervatif bir kere kullanılmalı sonra atılmalıdır. Fakat yüzde yüz koruma sağlamadığını belirtelim.

Bu hastalığın erken tanısı hastalığın başkalarına bulaşmaması için çok önemlidir. Bu hastalığa yakalananların hastalıktan tamamen kurtuluncaya kadar cinsel ilişkiden uzak durmaları gerekir. Çünkü hastanın kendi sağlığını düşündüğü kadar karşıdaki insanı da düşünmesi gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cinsel Yolla Bulaşan HastalıklarHepatit B Belirtileri ve Tedavisi
AIDS Nedenleri ve TedavisiKlamidya Nedir?

Bel soğukluğu geçer mi?

Gonore hastalığı kendiliğinden geçmemektedir. Sadece belirtileri belirli bir süre sonra kaybolmaktadır. Hastalık gizliden gizleye ilerleyerek geri dönülmesi zor noktaya ulaşabilmektedir. Bu yüzden bir an önce gerekli tedaviye başlanmalıdır.

Gonore tedavi edilmezse ne olur?

Bel soğukluğu rahatsızlığı tedavi edilmediği takdirde ciddi problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu enfeksiyon pelvik infeksiyon denilen rahim, yumurtalık ve tüplerin iltihaplanmasına sebebiyet verir. Bunun sonucunda ise kısırlık ortaya çıkabilir. Bu yüzden bir an önce gerekli tedaviyi olmalısınız.

Gonore kaç günde iyileşir?

Bel soğukluğu tedavisi başladıktan sonra bu rahatsızlıktan kurtulma süreniz sadece bir hafta sürmektedir. Sadece bir hafta içerisinde gonoreden kurtulabilirsiniz. Ancak iyileşme süresinin durumunuza ve bakterinin özelliklerine göre değişebileceğini söyleyelim.

Gonore oldum ne yapmalıyım?

Gonore hastalığına yakalandığınız zaman bir an önce doktora görünmeniz gerekiyor. Doktorunuz gerekli tedaviyi bir an önce başlatacaktır. Çoğu zaman tedavide sefiksim, siprofloksasin ve ofloksasin gibi antibiyotik ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar sayesinde kısa süre içerisinde iyileşmeniz sağlanacaktır.

Gonore öpüşme ile bulaşır mı?

Bakteriler insan vücudunun dışında uzun süre yaşayamaz. Bu sebepten ötürü öpüşme sırasında bulaşma olasılığı düşüktür. Ancak gonore hastalığının penis, vajina, ağız ve anüs temasıyla bulaştığını söyleyelim.

Gonore için hangi bölüme gidilir?

Bel soğukluğu hastalığı çoğu zaman idrar yollarındaki enfeksiyonlar sebebiyle oluşmaktadır. Cinsel yaşama büyük etkisi olan gonore için Üroloji bölümündeki uzman doktorlara görünmeniz gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.