Bedri Ağaç Kimdir? & Hakkında Bilgi

1966 tarihinde Gümüşhane'de doğan Bedri Ağaç, Kuleli Askeri Lisesi mezunu bir siyasetçidir. Bu içeriğimizde Bedri Ağaç hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Bedri Ağaç Kimdir? & Hakkında Bilgi

Bedri Ağaç Biyografisi

1966 tarihinde Gümüşhane Beyçam (Hur) Köyü’nde doğan Bedri Ağaç'ın babası emekli öğretmen merhum Necip Bey, annesi ise emekli öğretmen merhume Arife Hanım’dır. İlkokulu Gazipaşa İlkokulu’nda bitiren Bedri Ağaç, orta öğrenimini Atatürk Ortaokulu’nda tamamladı. 1984 yılında İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, 1988 yılında Kara Harp Okulu ve 1989 yılında da Kara Kuvvetleri Ulaştırma Okulu’nu bitirdi. 20 yıl süre kadar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Komutanlık yapan Bedri Ağaç, ayrıca Ulaştırma Okulu ve Lojistik Okulu’nda öğretmenlik yapmış, Kolordu Karargâhı ve NATO Karargâhı'nda Plan Subaylığı gibi çeşitli görevler aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terörle mücadele kapsamında görev aldı.

bedri-agac-biyografisi.jpg


ABD ve Almanya'da Başarılı Bir Eğitim Hayatı

Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’da bir yıl süre ile eğitim alan Bedri Ağaç, Amerikan Ordu Lojistik Akademisini birincilikle bitirdi. Ayrıca Almanya’da Lojistik Yöneticiliği, Ulaştırma Planlama ve Ev sahibi ülke destek kurslarını, İspanya’da ise Standardizasyon Kursunu, Belçika’da da Müttefik Yığınaklanma Planlama Kurslarını başarı ile tamamlamıştır. Yurtdışında çeşitli görevlerde bulunan Bedri Ağaç, 2 yıl kadar yurtdışında kalmış ve burada birçok toplantı, seminer ve çalışmalara katılma fırsatı elde etmiştir. İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Bingöl, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Ukrayna, Almanya ve İtalya değişik rütbe ve görevlerde bulunmuştur.

abd-ve-almanyada-basarili-bir-egitim-hayati.jpg


Yarbaylığa Terfi Etti

2007 yılında Yarbaylığa terfi eden Bedri Ağaç, özellikle 1992 yılında Bingöl’de gerçekleşen terörle mücadelenin en sıcak atmosferinde ortaya koyduğu üstün ve muhteşem irade ile tanınmaktadır. Bedri Ağaç, 30 Ağustos 2008'de TSK'dan kendi isteği ile yarbay rütbesinde emekli olmuştur. İleri seviyede İngilizce bilgisi olan Bedri Ağaç, 2009'da Gümüşhane Belediye Başkan Adayı olarak CHP tarafında seçime girmiştir. 2009 yılında kurulan Türkiye Değişim Hareketi'nin de İl Başkanlığını yapmıştır. 2015 yılında ise CHP tarafından Gümüşhane İl Başkanlığına layık görülmüştür. Evli olan Bedri Ağaç, bir çocuk babasıdır.

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri - Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.