Aykut Çeviker Kimdir

Aykut Çeviker, 3 Ocak 1990’da Ankara’da dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Aykut Çeviker Kimdir

Aykut Çeviker Biyografisi

Aykut Çeviker’in Kulüp Kariyeri

Aykut Çeviker, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu şehrin takımı olan Gençlerbirliği'nin altyapısında başladı. 2 sezon boyunca burada kendini geliştirdikten sonra 2003 yılında Gençlerbirliği ASAŞ'ın altyapısına geçmiş ve burada 1 sezon geçirmiştir. Bir sezon burada forma giydikten sonra Gençlerbirliği’ne geri döndü. 3 sezon burada forma terletti ve 2007 yılında bu takımda ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

2008 yılında kendini geliştirmesi amacıyla Kastamonuspor’a kiralık olarak gönderildi. Burada 2 sezon boyunca 62 maçta forma şansı yakaladı ve sezon sonunda geri döndü. 2010 yılında tekrardan kiralık olarak gönderildi ve bu seferki adresi Hacettespor oldu. Hacettespor’da 25 maçta forma giydi ve sezon sonunda Bucaspor’a transfer oldu. 2011 ile 2013 yılları arasında İzmir ekibinin formasını 46 kez giyip 1 gol attı.  2013 yılında Balıkesirspor ile anlaştı.

aykut ceviker balıkesirspor

İlk sezonunda Türkiye 1. Lig’inden yükselerek Süper Lig’e adım attı ve o sezon 34 maçta forma giyerek takımın değişilmez oyuncuları arasında yer aldı. Süper Lig’de aynı performansına devam edip 30 maçta forma giydi ancak sezon sonunda takımın küme düşmesine engel olamadı. 2015-2016 sezonu öncesinde ise Akhisar Belediyespor ile anlaştı.

Aykut Çeviker’in Milli Takım Kariyeri

Aykut Çeviker’in milli formayı ilk olarak 2005 yılında Türkiye U-16 kadrosunda giydi ve burada 4 maçta sahaya girdi. 2007 yılında ise Türkiye U-18 takımına davet edildi. Burada ise sadece 1 maçta forma giyme şansı yakaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.