Ayça Taşkent Kimdir? & Hakkında Bilgi

1959 yılında Sakarya’da doğan Ayça Taşkent Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Bu içeriğimizde Ayça Taşkent hakkında bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik.
Ayça Taşkent Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ayça Taşkent Biyografisi

Ayça Taşkent 1959 yılında Sakarya’da dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarında da yine Sakarya’da eğitim aldı. Üniversite eğitimini ise Bursa’da tamamladı. Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Ayça Taşkent aktif siyasi yaşamına 1991 yılında başladı. 1991  yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti bünyesinde Kadın Komisyonunda görev aldı. Kadın Komisyonu görevinin ardından 1993 yılında yine aynı partinin Merkez İlçe Yönetim Kurulu  Meclis üyeleri arasında görevini yürüttü. İlerleyen yıllarda siyaset biraz uzaklaşmış gibi görünse de 2010’da CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yerine getirdi. Kısa bir süre sonra 2011 yılında ise siyasi yaşamını milletvekili adaylığında bulunarak devam ettirdi. 2012 yılında il başkan yardımcılığı görevini başarı ile yerine getirdi. İl başkanlığı görevini tamamladıktan sonra 2015 ve 2017 yıllarında CHP Sakarya il başkanı görevini ifa etti. 27 yıllık siyasi deneyime sahip olan Ayça Taşkent iyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Ayça Taşkent aktif siyasi yaşamını halen sürdürmektedir.

ayca-taskent-biyografisi.jpg


Ayça Taşkent'in Görev Aldığı Partiler

1991’de siyasete atılan Ayça Taşkent Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de ve Cumhuriyet Halk Partisinde görev almıştır. 27 yıllık aktif siyasi yaşamı boyunca bu iki parti dışında başka hiçbir partide görev almamıştır.

ayca-taskentin-gorev-aldigi-partiler.jpg


Ayça Taşkent'in Yerine Getirdiği Görevler

Ayça Taşkent kadın komisyonunda, Merkez İlçe Yönetim Kurulunda, CHP Kadın kollarında, İl Başkan yardımcılığı ve İl Başlığında aktif olarak görev almıştır. Son Olarak 2015 ve 2017 yılları arasında Sakarya İl Başkanlığı görevini yerine getirmiştir.

ayca-taskentin-yerine-getirdigi-gorevler.jpg


Ayça Taşkent'in Aldığı Sertifikalar

Siyasette uzun yıllardır boy gösteren Ayça Taşkent Kader Siyaset Okulunda verilen eğitimlere de aktif olarak katılım sağlamıştır. UTSE ve SORE eğitimlerine aktif olarak katılım sağladığı için Ayça Taşkent'e sertifika verilmiştir.

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.