Arnavutluk Gezilecek Yerler

Güney Avrupa'da yer alan ve vize istemeyen Arnavutluk'a gidecekler için Arnavutluk gezilecek yerler listesini derledik. Haydi beraber göz atalım.
Arnavutluk Gezilecek Yerler

Arnavutluk Hakkında Bilgi

  • Güney Avrupa'da yer almaktadır.
  • Yaklaşık 3 milyon nüfusu vardır.
  • Başkenti Tiran'dır.
  • Para birimi Arnavutluk Leki'dir.
  • Ülkenin yaklaşık %70'inden fazlası dağlıktır.
  • Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan ile komşudur.
  • Karasal iklime sahiptir.
  • Resmi dili Arnavutça'dır.
  • Vize istemeyen ülkeler arasındadır.
  • Telefon kodu +355'tir.

Arnavutluk Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Arnavutluk'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Arnavutluk'daki gezilecek yerler listesi
  • Arnavutluk müzeleri
  • Arnavutluk'da yer alan tarihi mekanlar
  • Arnavutluk'daki turistik noktalar
  • Arnavutluk'da otel önerileri
  • Arnavutluk'da nerede ne yenir?
  • Arnavutluk'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Arnavutluk'a ne zaman gidilir?
  • Arnavutluk festivalleri nelerdir?

Tiran

Arnavutluk'un başkenti ve en büyük şehri olan Tiran, tarihi güzellikleri, yapıları ve sıcakkanlı insanıyla her yıl pek çok turistin gezilecek yerler listesinde yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2015 yılı itibariyle nüfusu 800,986'dır. Şehrin adı eski Yunanca'da mutlak güç sahibi yönetici anlamına gelir. Arnavutluk'un başkenti olan Tiran'ın gezilecek yerleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Tiran Gezilecek Yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

tiran-001.jpg


Ethem Bey Camii

İnşası 18. yüzyılın sonunda Molla Bey tarafından başlatılan Ethem Bey Camii, 19. yüzyılın ilk çeyreğinde yapıya adını veren oğlu tarafından tamamlanmış. Komünist rejim döneminde yıkılmayan; ancak ibadete kapatılan yapı, 1991 yılında 10.000 kişinin katıldığı bir başkaldırıyla tekrar açılmış. İçerisinde Ethem Bey ve eşinin mezarlarının bulunduğu dini yapının dış cephesi, İslami sanatta ender görülen ağaç, şelale, köprü motifleri işlenmiş fresklerle süslenmiş.

ethem-bey-cam.jpg


Tiran Ulusal Tarih Müzesi

1981 yılında açılan ve içerisinde ülke geçmişini yansıtan pek çok tarihi eserin sergilendiği Ulusal Tarih Müzesi, Mimar Enver Faja tarafından tasarlanmış. Yalnızca Tiran'ın değil, Arnavutluk'un da en büyük ve önemli müzesi olan Ulusal Tarih Müzesi, ilkçağ, ortaçağ, rönesans, bağımsızlık, heykel, 2. Dünya Savaşı, Komünizm Dönemi ve Azize Teresa olmak üzere 8 bölümden oluşuyor. Müzede, Büyük İskender'in en büyük kılıcının birebir replikası bulunur. Ayrıca Büyük İskender'in diğer kişisel eşyaları da sergilenir. Müzede, Arnavutların soyunun dayandığı İliryalılardan komünist rejim sonrasına kadar çok detaylı bir Arnavut tarihi kronolojisi yer alır. 

ulusal-tarih-muzesi-001.jpg


Opera Binası

Arnavutluk Müzik ve Sanat Akademisi tarafından kullanılan binada 1953 yılında kurulan Ulusal Opera ve Bale Topluluğu, 1963'ten itibaren Opera Binası olarak da anılan Kültür Sarayı'nda faaliyet göstermeye başlamış. İşçi Partisi'nin verdiği emirle 1959 yılında inşasına başlanan yapı, aynı zamanda Ulusal Kütüphane'ye ev sahipliği yapıyor. 

opera-binasi.jpg


Berat Evleri

Berat, Safranbolu'yu hatırlatan evleri ile UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir şehir. 2.400 yıllık geçmişi ve bir yakasında yaşayan Müslüman mahallesi diğer yakasında da Hristiyan halkı olan oldukça şirin bir kent.

berat-evleri.jpg


Dajti Dağı

Kentin doğusunda yer alan Dajti Dağı, sahip olduğu doğal güzellikler nedeniyle 1966 yılında Milli Park ilan edilmiş. Zirvesinin 1.613 metrelik Ramno Tepesi olduğu dağ, kışın karla kaplı olduğu için bu hava olayını nadiren görebilen kent halkı tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Ağaç ve hayvan çeşitliliği açısından zengin olan milli parkta doğa yürüyüşleri sırasında görebileceğiniz çok sayıda kanyon, şelale, mağara ve göl bulunuyor. Tarih öncesinde bölgeye gelen yerleşimcilerin kurdukları sivil ve askeri alanlar ise yakın zamanda keşfedilmiştir.

dajti-dagi-003.jpg


Butrint Antik Kenti

Arnavutluk'un en önemli şehirlerinden biri olan Saranda, Butrint Antik Kenti'ne ev sahipliği yapıyor. Arnavutluk’un Yunanistan sınırı yakınlarındaki bir Yunan antik kenti olan Butrint, Vivari Kanalı’na bakan bir tepe üzerinde yer alır. Tarih boyunca Epiriot kabilelerinin şehri, Roma kolonisi ve bir piskoposluğun merkezi olmuştur. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Butrint Antik Kenti’nde bir tiyatro, geometrik mozaiklerle süslenmiş bir hamam, 19. yüzyılda Ali Paşa'nın yaptırdığı bir kale bulunuyor.

butrint-antik-kenti.jpg


Gjirokaster Kalesi

Balkanlar’daki en büyük ikinci kale olan Gjirokaster Kalesi. Roma İmparatorluğu döneminde etrafı surlarla çevrilmiş, Osmanlı döneminde de kullanılmış ve 1811 yılında Ali Paşa tarafından genişletilmiş. 1900'lerde ise mahkumların tutulduğu zindana çevrilmiş. Kalede, 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan ve Almanların kullandıkları toplar, Bektaşi Türbesi, 2 adet müze, savaş sırasında bozulmuş bir Amerikan uçağı ve saat kulesi bulunuyor.

gjirokaster-kalesi.jpg


Rozofa Kalesi

Bojana ve Drin nehirleri tarafından çevrilen kalenin rakımı 130 metredir. Stratejik konumundan dolayı tepede antik zamandan beri yerleşim vardır. M.S. 167 senesinde Romalılar tarafından ele geçirilene kadar İliryalıların kalesiydi. Orijinal kale M.Ö. 350 yılında İliryalılar tarafından yaptırılmıştır. İki büyük yerel nehir olan Buna ve Drini’nin birleşmesi, bölgedeki hareket için önemli bir kavşaktı. Romalılar tarafından büyük bir kısmı yok edildi, ancak bazı kalıntılar halen görünür olmasına rağmen M.Ö. 167’de bölgeyi ele geçirdi ve ele geçirdiler. Günümüzde gördüğünüz surların çoğu, kaleyi yeniden inşa eden Venediklilerden ve Osmanlılardan kalmadır.

rozofa-kalesi-002.jpg


Arnavutluk'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Makedonya, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Arnavutluk'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Arnavutluk'un en iyi otelleri;


Amfiteatri Boutique Hotel

Durres'te yer alan Amfiteatri Boutique Hotel, Durres Limanı'na 4,3 kilometre uzaklıktadır. Ücretsiz WiFi erişimine sahip bu 4 yıldızlı otelin resepsiyonu 24 saat açıktır. Ziyaretçi puanlamasından 9.6 puan almıştır.

amfiteatri-boutique-hotel.jpg

Adres: Rruga Kalase, Durres 2000, Arnavutluk

Telefon: +355 52 231 100

Fiyat: Geceliği 44 € ile 75 € arasındadır.


Aragosta Hotel & Restaurant 

Aragosta Hotel'in hemen yanında özel bir plaj yer almaktadır. Modern bir şekilde döşenmiş klimalı odaların bazıları deniz manzaralıdır. Otelde ayrıca güneşlenme terası bulunan bir restoran ve şarap barı mevcuttur. Ücretsiz Wi-Fi erişimi ve otopark da sağlanmaktadır. Durres kent merkezi 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

aragosta-hotel--restaurant .jpg

Adres: Rruga Taulantia, Durrës, Arnavutluk

Telefon: +355 52 226 477

Fiyat: Geceliği 60 € ile 120 € arasındadır.


Hotel Boutique Vila 8

Dıraç'ta, Dıraç Limanı'na 3,8 kilometre ve Kavaje Kayası'na 11 kilometre uzaklıkta yer alan Hotel Boutique Vila 8 ücretsiz bisiklet ve ücretsiz Wi-Fi erişimine sahip konaklama birimleri sunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.0 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

hotel-boutique-vila-8.jpg

Adres: Bulevardi Epidamn, Don Nikoll Kacorri 7, Durrës 2001, Arnavutluk

Telefon: +355 68 804 0000

Fiyat: Geceliği 40 € ile 50 € arasındadır.


Vila One Beach Hotel

Vila One Beach Hotel, Dıraç sahilinde, Dıraç Limanı'na 2,8 km mesafede yer almaktadır. Otel, Kavaje Kayası'na yaklaşık 5 km, Dıraç Amfiteatrı'na ise 5 km mesafededir Tesisin resepsiyonu 24 saat açıktır. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

vila-one-beach-hotel.jpg

Adres: Shetitorja e Plazhit, Durrës, Arnavutluk

Telefon: +355 69 873 0022

Fiyat: Geceliği 38 € ile 90 € arasındadır.


Palace Hotel & SPA

Açık havuzu, bünyesindeki barı, restoranı ve ücretsiz Wi-Fi erişimiyle hizmet veren Palace Hotel & SPA, deniz kenarında yer almakta olup kendi özel plaj alanına sahiptir. Dıraç'ın merkezi 4 km uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.5 puan alan bu hotel 5 yıldızlıdır.

palace-hotel--spa.jpg

Adres: Rruga Pavaresia 54, Durrës, Arnavutluk

Telefon: +355 52 909 090

Fiyat: Geceliği 70 € ile 145 € arasındadır.


Arnavutluk Nerede Ne Yenir?

Çoğu Akdeniz ve Balkan ülkeleri gibi Arnavutluk mutfağı da güçlü ve uzun bir tarihin etkisi altında oluşmuştur. Farklı zamanlarda bölgeye Yunanistan, Sırbistan, İtalya ve Osmanlı hakim olmuştur ve her imparatorluk Arnavut mutfağına derin izler bırakmıştır. Arnavutların ana yemekleri genellikle domates, zeytinyağı, sirke, tuz, salatalık, yeşilbiber, zeytin ve taze sebzelerin eşlik ettiği öğle yemeğidir. Birçok kişi sebze ve meyvelerini evin etrafında yetiştirmektedir. En popüler meyve ise rakı yapmak için kullanılan üzümdür. Ayrıca börek ve peynirleri oldukça çeşitli ve lezzetlidir.


Otium

Arnavutluk'un en iyi restoranları arasında yer alan Otium'da öğle yemeği ve akşam yemeği vardır.  Otium vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran bu restoran pazar günleri 12:00 ile 17:30 saatleri arası diğer günler ise 12:00 ile 23:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

otium.jpg

Adres: Rruga Brigada e VIII, Tirana, Arnavutluk

Telefon: +355 4 222 3570


Melograno Restaurant

Arnavutluk'un en iyi restoranları arasında yer alan Melograno Restaurant'da öğle yemeği ve akşam yemeği vardır.  Melograno Restaurant vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran bu restoran pazar günleri kapalıdır. Diğer günler ise 12:00 ile 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

melograno-restaurant.jpg

Adres: Bulevardi Zhan D'Ark, Tiranë, Arnavutluk

Telefon: +355 69 606 6111


il Gusto

Arnavutluk'un en iyi restoranları arasında yer alan il Gusto'da öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve gece eğlencesi vardır. il Gusto vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran bu restoran pazar günleri kapalıdır. Diğer günler ise 12:00 ile 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

il-gusto.jpg

Adres: Kullat Binjake Tiranë, Rr: Donika Kastrioti, Pas AL, Bulevardi Dëshmorët e Kombit, 1000, Arnavutluk

Telefon: +355 68 608 8714


Salt Restaurant

Arnavutluk'un en iyi restoranları arasında yer alan Salt Restaurant'da öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch vardır. Salt Restaurant vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran bu restoran pazar günleri kapalıdır. Diğer günler ise 12:00 ile 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

salt-restaurant.jpg

Adres: Rruga Pjetër Bogdani, Tiranë 1001, Arnavutluk

Telefon: +355 69 400 0013


Restaurant Dinasty

Arnavutluk'un en iyi restoranları arasında yer alan Restaurant Dinasty'da kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch vardır. Restaurant Dinasty vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran bu restoran pazar günleri kapalıdır. Diğer günler ise 12:00 ile 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

restaurant-dinasty.jpg

Adres: Rruga Ndreko Rino 31, Tirana, Arnavutluk


Arnavutluk'ta Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Tiran şehir içi ulaşımı otobüsler ve taksilerle sağlanmakta. Şehrin dağlık olması ve ekonomik sıkıntılar yüzünden raylı bir sistem bulunmuyor. Tiran’daki otobüsler oldukça ucuz. Tek kişilik bilet 40 Lek. Otobüslerin izlediği güzergahlar ve durak bilgileri her otobüs durağında bulabilirsiniz. Ayrıca bu tür bilgiler ve online olarak bilet almak için Tiran toplu taşımanın cep telefonları için olan uygulamasını indirebilirsiniz. Taksi de Tiran içi ulaşımınızda kullanabileceğiniz bir seçenek. Fakat taksi fiyatları oldukça değişkenlik gösteriyor. Herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için binmeden önce pazarlık yapmanızı öneririz.

arnavutlukta-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Arnavutluk'a Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz ikliminin hakimiyet sürdüğü ülkenin kıyı kesimleri sıcak hava dalgaları dolayısıyla oldukça sıcak geçmektedir. Kış sezonu ise hafif yağmurlu, orta sıcaklıklarla geçmektedir. Arnavutluk'u ziyaret etmek için en iyi zaman Mayıs, Haziran ve Eylül ayları olacaktır.

arnavutluga-ne-zaman-gidilir.jpg


Arnavutluk'a Nasıl Gidilir?

Arnavutluk'a Türkiye'den seyahat etmek istiyorsanız üç farklı yol bulunmaktadır. İlk tercih hava yoludur. Arnavutluk Tiran Rinas Hava Limanı'na 1,5 saat süren direk uçuşlar bulunmaktadır. Karayoluyla gitme şansıda bulunmaktadır. Arabayla gitmek ya da otobüsle ulaşım sağlamak mümkündür.

arnavutluka-nasil-gidilir.jpg


Arnavutluk Festivalleri ve Zamanları

Arnavut tarihi, etnik ve dini arka planları nedeniyle ülke genelinde her yıl farklı birçok kültür ve sanat festivalleri kutlanmaktadır. En büyüğü her yıl 14 Mart'ta kutlanan pagan Yaz Festivali'dir. Festival kışın bitişini ve doğanın yeniden doğuşunu kutlamak, Arnavutlar arasında bir yenilenme için tasarlanmıştır. "Gjirokaster National Folklore Festival" her 5 yılda düzenlenmekte olan sanatsal müzik festivali, Arnavut kültürünün en önemli olaylarından biri olarak kabul edilir. Festivale ArnavutlukArnavut Diasporası ve Balkanlar topraklarında yaşayan tüm Arnavut halkı bu festivale gelmektedir. Geleneksel müzikler, giysiler ve danslar ile kutlanmaktadır. Arnavut topraklarında bir başka büyük müzik festivali de "Kenga Magjike"'dir. Arnavutluk ve komşu ülkelerden gelen birçok şarkıcı ve gruptan oluşan büyük bir büyük bir topluluk ile gerçekleştirilmektedir. En önemli Arnavut bayram Bağımsızlık Günü'dür. 28 Kasım tarihinde kutlanan bayram 1912 yılında Osmanlı hakimiyetinin beş asır sonuna bitmesi üzerinedir.

arnavutluk-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Arnavutluk Gece Hayatı 

Arnavutluk geceleri oldukça dinamiktir. Ülkedeki eğlence hayatı rengarenk ve hareketli geçmektedir. Ülkenin giderek artan genç nüfusunun ve ziyarete gelen turistlerin bunda payı büyüktür. Arnavutluk'ta her türlü eğlence anlayışına uygun mekan bulmak mümkün. İsterseniz ülkenin merkezindeki barlarda eğlenebilir isterseniz de merkezin biraz dışında kalan daha büyük ve sakin mekanları tercih edebilirsiniz. Fiyat konusunda da farklı bütçelere hitap eden çeşitli mekanlar bulunuyor. Ülke merkezinde bulunan eğlence mekanlarına ulaşım da oldukça kolaydır. 


Colonial Tirana

Oturmak, rahatlamak ve yerel sahnenin tadını çıkarmak için gerçekten harika bir bar. Harika bir dekora sahip olan bu barın personelleri olukça dostça ve özenlidir. İçecekleri mükemmel derecede uygundur. 

colonial-tirana-002.jpg

Adres: Rruga Pjetër Bogdani 3, Tiranë 1000, Arnavutluk

Telefon: +355 69 580 8447


Radio Bar Tirana

Tirana'ya gittiyseniz mutlaka buraya da uğramadan dönmeyin. Aşırı kalabalık çünkü sıcakkanlılığıyla dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Geldiğinizde mutlaka günün kokteyllerinden deneyin. 

radio-bar-tirana.jpg

Adres: Rruga Ismail Qemali P. 29 Ap. 1, Tirana, Tiranë 1000, Arnavutluk

Telefon: Bilinmiyor.

Önerilen İçerik: Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum