Apple TV+ Dizisi Little America Hakkında İnceleme

Günümüz Türkiye’sinde büyük bir kitleye ulaşan Apple TV+ platformunun yeni yeni çıkarmaya başladığı dizi film içerikleri oldukça fazla kişi tarafından izlenip yorumlanıyor bizde bu yazımızda Apple TV+’nın yapımını üstlendiği Little America adlı yapımı inc
Apple TV+ Dizisi Little America Hakkında İnceleme

Apple TV+ Little America Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Apple TV+’nın yapımını üstlendiği Little America dizisi Antoloji dizilerinin adeta başında geliyor. Şu anlık sadece Apple TV+’da yayınlanan dizi oldukça büyük bir izleyici kitlesine sahip. Bizde NeOldu.com okurları için bu dizinin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını araştırıp içerik haline getirdik. İşte Detaylar.


1. 17 Ocak 2020’de yayına başlayan dizi 1 sezondan oluşuyor. 9 bölümü olan dizinin bir bölümü ortalama 30 dakika olacak şekilde ayarlanmış, bu sayede uzunca saatlerini dizilere ayırmak istemeyenler için fırsat ancak dizi dediğin uzun uzun seyredilir diyenler için ise olumsuz eleştiriye sebep oluyor.

LittleAmerica


2. Apple TV+’nın 19 Aralık 2019 da yayınladığı orijinal fragmanı 15.932.805 kişi tarafından izlendi. Fragmanın olumlu yorumlarla dolup taşması sebebiyle yapımcılar belirledikleri tarihten daha erken yayınlamaya karar verip diziyi söyledikleri tarihten 1 ay önce ekranlara taşıdı.

LittleAmerica1


3. Dizinin yönetici koltuğunda HBO’nun yapımını üstlendiği Silicon Valley dizisinde Dinesh rolüyle tanıdığımız 45’ten fazla yapımda rolü bulunan 42 yaşındaki Kumail Nanjiani oturuyor. Yazarlığını The Big Sick adlı filmde rol alan aynı zamanda kitap yazarı olan Emily V. Gordon prodüktörlüğünü ise Tigertail, Master of None, Forever yapımlarını üstlenen Alan Yang ve Good Boys filmiyle tanıdığımız ve komedi ödülü bulunan Lee Eisenberg yapıyor.

LittleAmerica2


4. 9 bölüm olmasına rağmen dizide şu zamana kadar yaklaşık 184 kişi yer aldı işte onlardan bazıları; Conphidance (Iwegbuna Ikeji), Jearnest Corchado (Marisol), Kemiyondo Coutinho (Beatrice), Melanie Laurent (Sylviane), Angela Lin (Ai), Suraj Sharma (Kabir), Haaz Sleiman (Rafiq), Shaun Toub (Faraz) ve Ishan Gandhi (Kabir 8 Yaş Hali).

LittleAmerica3


5. Dizinin odak noktası gerçek hikayelerden esinlenmiş olan Amerika’daki göçmenlerin hem birbirleri ile hem Amerika’daki insanlar ile yaşadıkları garip, şaşırtıcı, komik ve romantik olayları ele alıyor.

LittleAmerica4


6. Her bölümde farklı bir olayı yansıtan antoloji serisi sizi içine çekecek ve öbür bölümde ne anlatılacak acaba diye düşündüren bir yapım olmakla beraber içinizde bir yerlere dokunacağınıza eminiz… Dizideki oyuncuların Her biri dünyanın bambaşka yerlerinden geliyor ve her birinin kendilerine özgü hikayeleri var.

LittleAmerica5


7. Acımasız eleştirilere ev sahipliği yapan ve hepimizin dizi veya film araştırırken bakacağı ilk yer olan IMDB’nin Little America için puanı 1875 kişinin oyu ile 7,3 oluyor.

LittleAmericaa


Apple TV+’nın Little America Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları:

? Diziyi izlemek veya izlememek için ilk başlarda çok şüpheliydim ... Ama sadece ilk bölüme bakarak bayıldım! Herkesin favorisi olmayabilir, ancak bunu değerlendirmek için tüm bölümlere göz atmanız gerekiyor. Her hikaye, bir insanın arzularını ve kişisel gelişiminin ve yaşamının doruğuna ulaşmak için ne gerektiğini adeta özetliyor. Yarım saatte özetlenen uzun bir hikâyenin kolay olmadığını söylemek çok özendirici.


? Birçok göçmen için ve birçok göçmenle birlikte çalışan bir İskoç olarak, bu hikayelerin sadece Amerika'da değil, her yerde bulunduğunu söyleyebilirim. Daha ilk bölümden itibaren gözlerimde yaşlar vardı. Kendini dünyanın geri kalanından izole etmeye çalışan her ülke, bu genellikle yürek burkan hikayeleri her gün yaşıyor. Prodüksiyon harika ve her bölümün oyunculuğu ve hızı, gerçek hikayelere dayanan çoğu diziden çok daha iyi. Teşekkürler Kumail Nanjiani!


? Bu gösteri beni her bölümde suskun bırakıyor. Ben kesinlikle seviyorum. İnsan ruhunun zaferinin ve umutsuzluğunun harika bir tasviri. Daha fazla bölüm yayınlanana kadar bekleyemiyorum. Yönetmenlere ve bu prodüksiyonda yer alanlara aferin. Harika ve herkesin gerçekten bunu izlemesi gerekiyor.


? Daha önce hiç böyle bir gösteri izlediğimi sanmıyorum. Amerikalılar olarak biz buyuz. Bu bizim hikayemiz. Anlatabileceğimden daha anlamlı 8 hayattan oluşan hikayeler karşımıza çıkıyor. Amerika her zaman bir umut, kabul ve göçmenler ülkesi olmalıdır. Biz hep böyleydik ve bu ülkeyi harika yapan da buydu. Duvarlar değil.


?Bence Apple + 'ın gerçek kalitede ilk TV programı. Her bölümün 30 dakikalık çok kısa bir formatı var, ancak çok fazla hikaye çok kısa ve öz bir şekilde anlatılıyor. Tüm bölümler boyunca farklı kültürler ve farklı hikaye anlatma biçimleri görmeyi çok sevdim. Bir bölüm büyük ölçüde sessiz, diğeri ise çekimler sayesinde oldukça renkli geçiriliyor. Gösteri çok zekice ve çok taze. Hollywood'un umut, iyimserlik veya güvenden çok göçmenlerin mücadelesini gösterme eğilimi var. Bu gösteri sadece zafer hikayelerini gösteriyor, ama aynı zamanda mücadeleyle de dolu. 


? Her biri 30 dakika civarında böylesine harika hikayeleri sergilemek çok zor, ancak yapımcılar harika bir iş çıkardılar. Expo Kazananları adlı bölüm tüm bölümlerin en iyisiydi. Beni gerçekten duygusal yaptı. Bu bölüm ekran için yazılmış ve gerçek hayattaki Ai'nin oğlu olan Tze Chun tarafından yönetilmiştir - belki de bu yüzden o bölüm çok güzeldi. İkinci en iyi bölüm: Jaguar, yönetmenin 30 dakikadan kısa sürede böyle bir hikaye sergilemesine şaşırdım! Her neyse, diğer bölümler de çok iyi, bu diziyi izlediğiniz için pişman olmayacaksınız.


? Kabul edilmek kesinlikle her ırktan, renkten ve inançtan insanlar için bir zorunluluktur, öykünün kendisinin kalitesinden ziyade hikayelerin (Özellikle göçmen aileler için) ilgilendiği gerçekler nedeniyle! Sadece göçmenlerin göç ettikleri ülkeyi ne kadar sevdiklerini ve buna ne kadar değer verdiklerini gösteriyor. Bazıları orada doğmuş insanlardan daha fazlasını söylüyor. Göçmen kültürünün pek çok zorluğuna değiniyor bu dizi. Ben 6.5 / 10 olarak değerlendiririm. Ne 1 puan fazla ne 1 puan az.


? Bir göçmen olarak bu diziyi konuyla ilgili en klişeleşmiş ve gerçekçi olmayan saçmalık olarak buldum. Göçmenlerin zamansız hikayesini öğrenmek istiyorsanız, bu şaşırtıcı derecede kötü, gereksiz, kinaye dolu pembe diziyi değil, Kazan'ın "Amerika Amerika" sını izleyin.


Apple TV+’nın Dizisi Little America’nın Oyuncuları ve Başrolü

Conphidance – Iwegbuna Ikeji

Nijerya kökenli aktör, komedyen, yazar ve yapımcı olan Conphidance şu zamanada kadar 10’dan fazla prodüksiyonda yer almıştır. Bunların en bilinenleri ise Klipper, Little America, Complications adlı yapımlardır.

Conphidance


Jearnest Corchado – Marisol

25 yaşındaki genç ve güzel oyuncu kendini Little America,  Cucuy: The Boogeyman ve The Blacklist adlı yapımlarda tanıttı. Bunlara ek olarak 10 üzeri yapımda yer aldı.

Jearnest Corchado

Kemiyonda Coutinho – Beatrice

Uganda kökenli oyun yazarı eğitimini Amerika’da tamamladı. Kyenvu ve Little America yapımlarında yer alarak kendini tanıttı. A Ka Dope adlı bir müzik platformunun öncülüğünü yapıyor.

Kemiyonda Coutinho


Çıkış Tarihi: 17 Ocak 2020

Kategori: Antoloji

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.