Ante Kulusic Kimdir

Ante Kulusic, 6 Haziran 1986’da Hırvatistan’ın Sibenik kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Ante Kulusic Kimdir

Ante Kulusic Biyografisi

Ante Kulusic’in Kulüp Kariyeri

Ante Kulusic, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımı olan HNK Sibenik takımının alt yapısında başladı ve uzun yıllarda burada genç takımlarda mücadele etti. Gösterdiği performans ile as takım teknik direktörünün dikkatini üzerine çekti ve 2003 yılında as takıma çağrıldı. Burada profesyonel kariyerine başlayan Ante Kulusic, ilk sezonlarda takımda uyum sorunu yaşadı ve çok fazla maçta forma giyemedi. 2005 yılından sonra takımda aktif olarak görev almaya başladı ve kariyeri boyunca 57 maçta sahne aldı.

2009 yılında Türk ekiplerinden Hacettepespor kendisin ile ilgilendi. İki tarafın şartlarda anlaşması sonucunda transfer gerçekleşti ve burada sadece bir sezon oynayıp, 2010-2011 sezonu öncesinden Gençlerbirliğine geçiş yaptı. İlk haftalarda forma şansı bulamasa da çizdiği istikrarlı grafikle sıklıkla ilk on birde yer bulan Kulusic, 21 maça çıktı. 2012-2013 sezonunda 25 lig maçında forma giyerek takım için faydalı olduğunu ispatladı. 4 sezon forma giydiği Gençlerbirliği’nde 92 maça çıkıp 8 kez fileleri havalandırdı.

Ante Kulusic Balıkesirspor

2014-2015 sezonunda Balıkesirspor’a transfer olan Ante Kulusic, sezon sonunda takımın küme düşmesini engelleyemedi ve 2015-2016 sezonunun başında eski takımı Gençlerbirliği’ne transfer oldu.

Ante Kulusic’in Milli Takım Kariyeri

Ante Kulusic, milli formayı kariyerinde ilk kez 2006 yılında Hırvatistan U-21 takımında giydi. Burada milli forma altında 3 maçta sahada görev aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.