Angel Correa Kimdir

Angel Correa, 9 Mart 1995’de Arjantin’in Rosairo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Arjantin Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Angel Correa Kimdir

Angel Correa Biyografisi

Angel Correa’nın Kulüp Kariyeri

Angel Correa, futbol kariyerine ilk olarak Alianza Sport takımının alt yapısında başladı. Burada ilk eğitimini alan genç futbolcu daha sonrasında Tiro ve San Lorenzo takımının alt yapısında bulundu. Birkaç sezon San Lorenzo’da forma giyen Angel Correa, 2012-2013 sezonuna gelindiğinde as takıma davet edildi.

angel correa san lorenzo

İlk sezonda sadece yarım sezon forma giydiği takımda 13 maça çıkıp 4 gol atan Arjantinli, 2013-2014 sezonuna girildiğinde performansını daha arttırdı ve maçlara ilk 11’de çıkmaya başladı. Sezon boyunca toplamda 36 maçta sahne aldığı takımı ile 6 kez gol sevinci yaşarken sezonun sonunda Arjantin Premier Lig Torneo Inicial Şampiyonluğu’nu kazandı. 2014 yılında ise ülkenin en büyük kupalarından biri olan Libartodores Kupası’nı takımı ile beraber müzeye götürdü.

Sergilediği oyun dile birçok Avrupa kulübünün dikkatini üzerine çeken Angel Correa, 2015-2016 sezonu öncesinde İspanyol kulüp Atletico Madrid ile görüşmelere başladı. Her iki tarafın da şartlarda anlaşması üzerine 7.5 Milyon Euro’ya transfer oldu.

Angel Correa’nın Milli Takım Kariyeri

Angel Correa, milli formayı kariyerinde ilk kez 2015 yılında Arjantin U-20 kadrosunda giydi ve toplamda 10 maça çıkıp 8 gol attıktan sonra oynadığı oyun ile a milli takım teknik ekibinin dikkatini çekti. Aynı yıl içerisinde Arjantin Milli Takımı’na davet edildi. Toplamda 2 kez giydiği a milli forma altında 1’de gol atma başarısı gösterdi.

Angel Correa’nın Başarıları

San Lorenzo

Primera Division Argentina: 2013

Libertadores Kupası: 2014

Milli Takım

Arjantin U20

Güney Amerika Gençler Futbol Şampiyonası: 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.