Amazon Prime'ın Dram Dizisi American Gods İzleyici Yorumları ve Dizi İncelemesi

Amazon Prime’da çok popüler olan American Gods dizisini bu içeriğimizde inceledik. İşte American Gods dizisinin konusu, oyuncuları, izleyici yorumları ve detaylı incelemesi.
Amazon Prime'ın Dram Dizisi American Gods İzleyici Yorumları ve Dizi İncelemesi

American Gods Dizisinin İncelemesi

Uygun fiyatıyla son zamanlarda dikkat çeken Amazon Prime gün geçtikçe kütüphanesini büyütmektedir. American Gods dizisi bu kütüphanede en popüler içeriklerden birisidir. Bu inceleme dizi içeriğimizde American Gods yapımını sizin için detaylı bir şekilde inceledik. İşte American Gods dizisinin konusu, izleyici yorumları, oyuncuları ve detaylı incelemesi.

İçindekiler

American Gods Dizisi Hakkında Bilinenler

1. İlk bölümü 30 Nisan 2017 tarihinde yayınlanan American Gods dizisi 3 sezondan oluşmaktadır. Dizinin 2 sezonu şu anda yayınlanmıştır.

american gods bölümleri


2. Dizinin 3. sezonunun ilk bölümü 10 Ocak’ta yayınlanmıştır. Dizinin diğer bölümleri ise her hafta Pazar günü yayınlanacaktır.

american gods 3.sezon


3. American Gods dizisi Neil Gaiman’ın 2001 tarihinde yayınlanan aynı adlı romanına dayanmaktadır. Dizi güzel bir hikayeye ve kaliteli aktörlere sahip olması sayesinde izleyicileri tarafından çok sevilen bir yapım olmuştur.

american gods kitap


4. Dizinin yazarlığında Bryan Fuller, Michael Green ve Neil Gaiman isimleri yer almaktadır. Dizinin yönetmenliğini ise Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma yapımından bildiğimiz David Slade, Adam Kane ve Christopher J. Byrne isimleri yapmıştır.

american gods yönetmeni


5. Dizinin oyuncuları arasında Ricky Whittle, Emily Browning, Yetide Badaki, Bruce Langley, Ian McShane, Omid Abtahi, Crispin Glover, Pablo Schreiber, Demore Barnes, Orlando Jones, Ashley Reyes ve Mousa Kraish isimleri yer almaktadır.

american gods oyuncuları


6. Shadow, ilk sezonda hapishaneden ayrılıp eski hayatına dönmeye çalışır fakat bunu yapamaz. Shadow bu sezonda ise sakin ve karlı bir kasaba olan Wisconsin’deki Lakeside’a yerleşir. Shadow burada kendi tanrısal vasfını sorgularken karanlık bir sırrı ortaya çıkarır.

american gods konusu


7. Shadow siyahi atalarının tanrıları olan Orisha tarafından ruhani bir yolculuğa çıkarılır. Shadow bu yolculukta insanlara hizmet eden bir adam mı yoksa bir tanrı mı olduğuna karar vermelidir.

american gods dizisinin konusu


8. İlgi çekici konusu ve kaliteli aktörleri sayesinde izleyicileri tarafından sevilen bu dizi IMDb üzerinden 7,8’lik bir puan almıştır. IMDb’deki bu yüksek puanı sayesinde Shadow yapımı bizim hazırladığımız zaman ayrılması gereken diziler listemize girmeyi başarmıştır.

american gods imdb


Fantastik Türündeki American Gods Dizisinin İzleyici Yorumları

Bir arkadaş sayesinde başlayan Sandman araştırmalarım sırasında keşfettiğim dizi. Açıkçası Gaiman evrenine yabancı olan bana inanılmaz keyif verdi. İlk iki sezonu ağırdan alarak bitirdim. E*** M.

Çok fazla metafor barındıran dizi. Üst tabakaya hitap eden günceli barındıran bir senaryoya sahip. Olaylar arasındaki bağlantıları anlatan sahneleri zayıf. Anlamak için zekaya sahip olmak gerekir. Alt tabaka için uygun olmayan ancak düşünmeyi sevenler için güzel dizi. O*** M.

Bence American Gods en iyi dizilerden. Her bir diyaloğuna, karakterine bayılıyorum. Özellikle her sezon Shadow’un yaşadığı karakter değişimi, Wednesyday’in korkunç bencilliğini hayranlıkla izliyorum. O değil de Neil Gaiman’ın bütün eserlerini izleyebilsek keşke bir şekilde. N*** M.

Dizisini bitirdim, kitabını bulduğum an okumaya başlayacağım. Ama tabii önce okumam gereken alakasız başka kitaplar da var ama bu kesinlikle ilk sıralarda yerini alıyor. Dizi ilk başta biraz karmaşık gelebilir, ne izliyorum ben hissine kapılabilirsiniz. Ancak izleyin. Gerçekten güzel, mistik bir havası var ve kendi içine çekiyor sizi. Bölüm hızlıca bittiği gibi ne olduğunu da anlamıyorsunuz başta. Sonra taşlar yerine oturuyor. B**** B.

İkinci sezona harika girmiş. Kitaptan aldığım keyiften daha fazla keyif aldım, enfes olmuş. Sezon böyle giderse bizim için bol bol güzel müzik, harika diyaloglar ve güzel vakit geçecek demektir. Benim tek hatam gidip diziyi 720p izlemek oldu. Ben ettim siz etmeyin. K*** K.

2. sezonuna mükemmel bir başlangıç yapan dizi. Tam iki sene hiç aklımdan çıkmadı, ilk sezondan sahneler aklıma geldikçe merakım sürekli katlandı ve katlanmaya devam ediyor. Umarım önce kitabı okumadığıma pişman olmam çünkü o kadar fazla gönderme var ki çoğunu kaçırdığımı biliyorum ve bunun için üzülüyorum. T**** Y.

2. sezonu ile yine muhteşem, sanatsal, lirik, epik bir başlangıç yapmış şairane dizidir. Çekimler ve müzikler ilk sezondan daha iyi olmuş sanki. Ölü karıya hala tavım bir o değişmemiş diğer her şey yükselen eğride gidiyor. 2. sezonunun ilk bölümünü az önce bitirdim. Dizi 2. sezona süper bir giriş yaparak listemde tekrar ilk sıraya yükselmiştir. H*** K.

İlk defa bir dizide ana karakter hariç neredeyse diğer tüm karakterler daha ön planda akılda kalıcı ve diziye renk katıyor. Ana karakterin pasifliğini (ilk sezonluk da olabilir diğer karakterleri tanıtmak için) acaba izleyicilere hikayeyi 3. kişi olarak mı takip ettirmek için yapmışlar yoksa kitaptan uyarlama bir dizi olduğu için mi böyle geliyor bana bilmiyorum. Hazır gelmesine daha çok varken kitabını mı okusam kararsız kaldım şimdi. B*** J.


American Gods Dizisi Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Fantastik ve gizem türlerinin iyi bir temsilcisi olan American Gods dizisindeki başrolleri sizin için araştırdık. İşte American Gods dizisinde yer alan oyuncular ve rol aldıkları karakterler hakkında bilgiler.


Ricky Whittle – Shadow Moon

Ricky Whittle – Shadow Moon

31 Aralık 1981 yılında dünyaya gelen Ricky Whittle bir İngiliz aktördür. Daha önceden The 100, Nappily Ever After, Single Ladies, Austenland ve NCIS yapımlarında yer alan yakışıklı oyuncu Hollyoaks’taki Calvin Valentine rolüyle tanınmaktadır. Ricky Whittle bu dizide ise bir tanrı olan Shadow Moon karakterini canlandırmaktadır.


Emily Browning – Laura Moon

Emily Browning – Laura Moon

7 Aralık 1988 doğumlu olan Emily Browning bir Avustralyalı sinema oyuncusudur. Rol aldığı Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events filmi sayesinde en iyi kadın oyuncu kategorisinde 2005 AFI Uluslararası Ödülü'nü kazanan güzel oyuncu Sucker Punch, Uyuyan Güzel, Talihsiz Serüvenler, Legend ve Pempeii gibi yapımlarda yer almıştır. Emily Browning bu dizide ise Shadow’un eşi olan Laura Moon karakterini canlandırmaktadır.


Yetide Badaki – Bilquis

Yetide Badaki – Bilquis

Nijerya doğumlu bir Amerikalı aktör olan Yetide Badaki 24 Eylül 1981 tarihinde dünyaya gelmiştir. Daha önceden Expiration, MDMA, The Sprit Game, Run Fast, The Long Shadow ve What We Found yapımlarında yer alan başarılı oyuncu bu dizideki rolüyle bilinmektedir. Yetide Badaki bu dizide Bilquis karakterini canlandırmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.