Kısa Zaman Dilimine Çok Anlam Sığdıran Alman Sinemasının En İyi Filmleri

Her bir sahnesinden farklı bir anlam çıkarabileceğimiz Alman filmlerini bu içeriğimizde sizin için araştırdık. İşte en iyi Alman yapımı filmler.
Kısa Zaman Dilimine Çok Anlam Sığdıran Alman Sinemasının En İyi Filmleri

En İyi 20 Alman Filmi

Kısa sürelerde anlatmak istediği konuyu en iyi bir şekilde izleyiciye aktaran Alman sinemasındaki filmleri bu içeriğimizde derledik. Çoğu zaman kalite bakımından belli bir çıtanın üstünde olan bu filmleri liste şeklinde sıraladık. İşte en iyi Alman filmleri.


20. Mein Führer - Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler (2007) – IMDb: 5.5

Alman Filmleri

2. Dünya Savaşı’nda Almanya kaybetmektedir. Hitler’in komutanları da bu durumdan bir çıkış yolu aramaktadır. Bu durumdan çıkış için en iyi çözümü Hitler’in sağ kolu olan Propaganda Bakanı Joseph Goebbels bulur. Adolf Hitler sahne dersleri alacak ve halka güzel bir konuşma yapacaktı. Bu sayede de halk galeyana gelip mücadele azmi artacaktı. Hitler’e en iyi ders verebilecek kişi Aldol Grünbaum adlı bir Yahudi’dir. Aldol, Sachsenhausen’daki bir toplama kampında zorla çalıştırılmaktadır. İlk zamanlarda pek istekli olmasa da Aldol, Hitler’e ders vermeye ikna olur. Hitler fikri hiç beğenmemiştir fakat kısa bir süre sonra bu dersler onun için bir psikanalize dönüşür.

Başrol Oyuncuları: Ulrich Mühe, Lars Rudolph, Udo Kroschwald

Tür: Dram, Komedi, Savaş

Yönetmen: Dani Levy

Fragman

Mein Führer Benzeri Filmler

  • Er ist wieder da (2015) – IMDb: 7.1
  • They Rode West (1954) – IMDb: 5.9
  • Aquí No Ha Pasado Nada (2016) – IMDb: 6.5

19. Collide (2016) – IMDb: 5.7

Alman Filmleri

Casey Stein başarısız bir soygunun ardından kendini acımasız bir mafya lideri olan Hagen’den kaçarken bulur. Hagen’in Casey’i geri almak için yapmayacağı bir şey yoktur. Casey’in ise çok fazla seçeneği yoktur. Casey çaresizlik içinde eski patronu ve bir uyuşturucu kaçakçısı olan Geran’ı arar. Ondan uzun süredir beraber olduğu Juliette’i korumasını ister. Peki Casey kendisini ve hayatının aşkını Hagen’den kurtarabilecek midir?

Başrol Oyuncuları: Nicholas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins

Tür: Gerilim, Aksiyon

Yönetmen: Eran Creevy

Fragman

Collide Benzeri Filmler

  • Sleepless (2017) – IMDb: 5.6
  • Hesaplaşma (2016) – IMDb: 5.3
  • Go with Me (2015) – IMDb: 5.3

18. The Aftermath (2019) – IMDb: 6.3

Alman Filmleri

Almanya 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Rachael Morgan adındaki bir kadın soğuk bir kış gününde resmen harabe şehir olan Hamburg’a gelir. Rachael’in Lewis adında bir İngiliz eşi vardır ve kocası bu şehri ayağa kaldıracak ekiplerin birinde görevlidir. Çift bu yeni hayatına alışmaya çalışırken, Lewis çok önemli bir karar alır. Artık yaşadıkları yeri evin önceki sahipleri olan Alman bir dul ve onun problemli kızıyla paylaşacaklardır. Fakat bu dört farklı insan savaşın gölgesinde nasıl bir hayat yaşayacaktır?

Başrol Oyuncuları: Keira Knightley, Jason Clarke, Alexander Skarsgård

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: James Kent

Fragman

The Aftermath Benzeri Filmler

  • Colette I (2018) – IMDb: 6.7
  • Resmi Sırlar (2019) – IMDb: 7.3
  • The Edge of Love (2008) – IMDb: 6.3

17. Isi & Ossi (2020) – IMDb: 6.4

Alman Filmleri

Isi ve Ossi birbirinden farklı yaşam tarzlarına sahip iki gençtir. Isi varlıklı bir ailenin kızıdır ve aşçı olmayı istemektedir. Ossi ise kendisine bakması için mücadele eden bekar bir anneye sahip biridir ve boksör olmak istemektedir. Isi ve Ossi’nin yolları bir gün kesişir. Birbirilerinin bu farklılıklarından faydalanabileceklerini düşünen gençler sevgili rolü yapmaya karar verirler. Fakat ikisinin arasındaki bu rol beklenmedik hisler yüzünden sarsılır. Yapımla ilgili daha detaylı bilgi için "Isi & Ossi Filminin İncelemesi" adlı içeriğimizi kontrol edebilirsiniz.

Başrol Oyuncuları: Lisa Vicari, Dennis Mojen, Langston Uibel

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Oliver Kienle

Fragman

Isi & Ossi Benzeri Filmler

  • Ricos de Amor (2020) – IMDb: 5.7
  • Hayatın Kıyısında (2020) – IMDb: 6.5
  • Holidate (2020) – IMDb: 6.1

16. Unknown (2011) – IMDb: 6.8

Alman Filmleri

Dr. Martin Harris Berlin’e bir konferans için gelir. Fakat Dr. Martin burada bir trafik kazası geçirir. Martin kazadan sonra şehre geldiği karısının kendisini tanımadığına şahit olur. Daha da kötüsü ise kendisinin yerine birisi geçmiştir. Kimsenin dediklerine inanmadığı Harris büyük bir komplonun içerisindedir. Harris takip edildiğini hisseder ve hiç bilmediği bir yabancı ülkeye kaçar. Harris bu durumu bir an önce çözmesi gerekmektedir. Bunun için de kaza yaptığı kişiye ulaşır.

Başrol Oyuncuları: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones

Tür: Gerilim, Aksiyon

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Fragman

Unknown Benzeri Filmler

  • Non-Stop (2014) – IMDb: 6.9
  • Takip: İstanbul (2012) – IMDb: 6.3
  • Yolcu (2018) – IMDb: 6.3

15. Hanna (2011) – IMDb: 6.8

Alman Filmleri

16 yaşında olan Hanna çok zeki ve meraklıdır. Babası olan Erik’e çok bağlı olan Hanna, kuzey Finlandiya’nın balta girmemiş ormanlarında bir suikastçı olarak yetiştirilmiştir. Erik eski bir CIA ajanıdır ve Hanna’ya hiçbir okula göndermeden öğretmiştir. Hanna bu yüzünden yaşıtlarından çok farklıdır. Hanna bir gün ilk suikastı için Avrupa’ya gönderilir. Fakat dışarıdaki dünya Hanna’ya ve ailesine kötü bir plan hazırlamıştır. Erik’te artık kızının geri dönülemez bir noktada olduğunu fark eder.

Başrol Oyuncuları: Saoirse Ronan, Eric Bana, Vicky Krieps

Tür: Gerilim, Dram

Yönetmen: Joe Wright

Fragman

Hanna Benzeri Filmler

  • Cennetimden Bakarken (2009) – IMDb: 6.7
  • Brooklyn (2015) – IMDb: 7.5
  • Kefaret (2007) – IMDb: 7.8

14. A Most Wanted Man (2014) – IMDb: 6.8

Alman Filmleri

Yarı Çeçen ve yarı Rus olan bir adam yasadışı bir şekilde Hamburg’a gelir. Bu adam bir şeylerden kaçarken kendisini kentin Müslüman mahallelerinden birisinde sığınmacı olarak bulur. Bir Türk aile tarafından misafir edilen bu adam bir nebze de olsa peşindekilerden kurtulmuştur. Fakat kısa bir süre sonra evin misafirini ziyaret edenler olur ve bu durum sıklaşır. Bu durum aileyi rahatsız etmeye başlar. Bu sırada da Alman gizli servisinin lideri tüm bu olayları izlemektedir ve neler döndüğünü anlamaya çalışmaktadır.

Başrol Oyuncuları: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Grigoriy Dobrygin

Tür: Casusluk, Gerilim

Yönetmen: Anton Corbijn

Fragman

A Most Wanted Man Benzeri Filmler

  • Hain (2016) – IMDb: 6.2
  • Köstebek (2011) – IMDb: 7.1
  • Tanrının Unuttuğu Yer (2014) – IMDb: 6.1

13. In the Fade (2017) – IMDb: 7.1

Alman Filmleri

Katja eşi olan Nuri’yi ve 6 yaşındaki oğlunu bir patlama sırasında kaybetmiştir. Yaşadığı bu büyük acıdan sonra Katja’nın istediği tek şey olayın suçlularının kim olduğunu bilmektir. Bunun için mahkemeye başvuran Katja, olayın arkasındaki delillerin Neo-Nazi’leri gösterdiğini öğrenir. Fakat mahkeme delil yetersizliğinden dolayı zanlılara ceza vermez. Katja bu karar sonrasında deliye döner ve adaleti kendi eliyle sağlamak için mücadeleye girer.

Başrol Oyuncuları: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Fatih Akın

Fragman

In the Fade Benzeri Filmler

  • Duvara karşı (2004) – IMDb: 7.9
  • Yaşamın Kıyısında (2007) – IMDb: 7.8
  • Kesik (2014) – IMDb: 6.2

12. Bridge of Spies (2015) – IMDb: 7.6

Alman Filmleri

Film bir avukatın kendisini iki büyük güç arasında bulmasını konu ediyor. Film soğuk savaş döneminin en şiddetli zamanlarında geçmektedir. Amerikalı bir U-2 pilotu Sovyetler Birliği’ne esir olarak düşmüştür. CIA bu tutsak pilotunu kurtarabilmek için bir avukatı görevlendirir. Avukata verilen bu görev çok tehlikeli ve zordur. 2015 yılının ses getiren yapımlarından birisi olan bu filmin başrolünü efsanevi sinema oyuncusu Tom Hanks üstlenmiştir.

Başrol Oyuncuları: Tom Hanks, Mark Rylance, Scott Shepherd

Tür: Gerilim, Dram, Tarihi

Yönetmen: Steven Spielberg

Fragman

Bridge of Spies Benzeri Filmler

  • Kaptan Phillips (2013) – IMDb: 7.8
  • Terminal (2004) – IMDb: 7.4
  • The Post (2017) – IMDb: 7.2

11. Victoria (2015) – IMDb: 7.6

Alman Filmleri

Victoria, Berlin’e yeni taşınmış ve buradaki hayata alışmaya çalışan bir kızdır. Victoria bir gün gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenen Sonne ile tanışır. İkilinin arasında güçlü bir çekim yaşanır fakat ödenmemiş bir borç nedeniyle işler bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria, Sonne ve onun arkadaşlarına yardım etmek ister. İlk başlarda çılgın bir macera gibi başlayan bu durum kabusa dönüşür.

Başrol Oyuncuları: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski

Tür: Gerilim, Dram

Yönetmen: Sebastian Schipper

Fragman

Victoria Benzeri Filmler

  • The White Queen (2013) – IMDb: 7.8
  • Downton Abbey (2019) – IMDb: 7.4
  • The White Princess (2017) – IMDb: 7.6

10. Sophie Scholl (2005) – IMDb: 7.6

Alman Filmleri

Bu film Almanya’nın en ünlü anti-Nazi bayan kahramanının hikayesini konu ediyor. Sophie Scholl, Beyaz Gül adındaki bir öğrenci direniş grubunun korkusuz aktivistlerinden birisidir. Filmde Sophie’nin okuldaki son altı günü anlatılmaktadır. Sorguya çekilmesinden Münih’te tutuklanmasına kadar sürecek olan bu yolculuğu Sophie’nin gözünden seyredeceğiz. Sophie, Gestapo tarafından çapraz sorguya alınır fakat bu sorgu bir irade savaşına dönüşür. Scholl tüm tutkusuyla özgürlük çağrısı yapmaktadır ve bu yolda kendisini sorumlu olarak görmektedir.

Başrol Oyuncuları: Julia Jentsch, Fabian Hinrichs, Johanna Gastdorf

Tür: Dram, Tarihi, Biyografik

Yönetmen: Marc Rothemund

Fragman

Sophie Scholl Benzeri Filmler

  • Kalpazanlar (2007) – IMDb: 7.6
  • Eğitmenler (2004) – IMDb: 7.5
  • Elveda Lenin! (2003) – IMDb: 7.7

9. Die Welle (2008) – IMDb: 7.6

Alman Filmleri

Rainer Wegner enerjik ve karizmatik bir öğretmendir. Fakat Rainer’in öğrencileri çok ilgisizdir. Rainer’de bu duruma dikkat çekmek için bir deney yapmaya karar verir. Rainer, öğrencilerden kendisini liderleri olarak görmesini ister. Kendisine Mr. Wegner denmesini isteyen öğretmenimiz “Disiplin aracılığıyla güç” mottosunu seçer ve bir logo oluşturur. The Wave adı verilen bu grup oluşturulduktan sonra öğrenciler birlikteliğin oluşturduğu güçten zevk almaya başlarlar. The Wawe ilk zamanlarda birlik ve dayanışma ifade etse de daha sonra araya kişisel sorunlar girer. Bunun üzerine de işler farklı bir boyuta ulaşır.

Başrol Oyuncuları: Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt

Tür: Dram, Polisiye

Yönetmen: Dennis Gansel

Fragman

Die Welle Benzeri Filmler

  • Deney (2001) – IMDb: 7.7
  • Napola - Elite für den Führer (2004) – IMDb: 7.4
  • Er ist Wieder da (2015) – IMDb: 7.1

8. Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981) – IMDb: 7.6

Alman Filmleri

Film Alman Stern dergisinin 1974 yılında yaptığı uyuşturucu batağına düşmüş 14 yaşındaki bir kızla yaptığı konuşmadan sinema ekranlarına aktarılmıştır. Film 70’li yılların Berlin’indeki çocukların uyuşturucunun etkisindeki hayatlarını konu ediyor. Geçmişe dair bazı bilgileri öğrenebildiğimiz bu yapım mutlaka izlenmesi gereken biyografi filmlerinden birisidir.

Başrol Oyuncuları: Natja Brunckhorst, Eberhard Auriga, Peggy Bussieck

Tür: Biyografi, Dram

Yönetmen: Uli Edel

Fragman

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Benzeri Filmler

  • Daima Lilya (2002) – IMDb: 7.8
  • Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (2021) – IMDb: 5.2
  • On Üç (2003) – IMDb: 6.8

7. Das Experiment (2001) – IMDb: 7.7

Alman Filmleri

Bilim insanları insanların içgüdülerini ölçebilmek amacıyla bir deney yapmaya karar verirler. Bu deneye göre insanlar 8 gardiyan ve 12 tutuklu olarak sahte bir hapishaneye alınırlar. İlk başlarda her şey bir oyun olarak başlamıştır. Fakat daha sonra işler ciddiye biner ve oraya para için giden 20 kişi kendilerini rollerine kaptırırlar. Gardiyanlar gerçek bir gardiyan gibi davranmaktadır. Aynısı mahkumlar içinde geçerlidir. Bilim insanları ise sarpa saran bu deneyin kontrolünü kaybederler.

Başrol Oyuncuları: Moritz Bleibtreu, Christian Berkel, Oliver Stokowski

Tür: Gerilim

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

Fragman

Das Experiment Benzeri Filmler

  • Experiment (2010) – IMDb: 6.4
  • Eğitmenler (2004) – IMDb: 7.5
  • The Stanford Prison Experiment (2015) – IMDb: 6.9

6. Good Bye, Lenin! (2003) – IMDb: 7.7

Alman Filmleri

Doğu Almanya’da yaşayan Alex’in annesi 1989 yılında komaya girer. Komada sekiz ay boyunca kalan Christiane dış dünyada neler olduğundan habersizdir. Komunist Parti’nin en sıkı savunucularından olan Christiane sekiz ay sonra uyandığında artık eski yaşadığı dünya yoktur. Berlin Duvarı yıkılmış ve Kapitalizm Doğu Almanya’ya sıçramıştır. Alex ise annesinin sağlık durumundan dolayı bu olayları saklamaya karar verir. Değişimin rüzgarı her yerde esmeye başlamıştır. Alex ise annesini tüm bu gerçeklerden koruyabilmek için sadece ikisinin olduğu bir dünya kurgular.

Başrol Oyuncuları: Daniel Brühl, Katrin Sass, Chulpan Khamatova

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Wolfgang Becker

Fragman

Good Bye, Lenin! (Benzeri Filmler

  • Başkalarının Hayatı (2006) – IMDb: 8.4
  • Ich und Kaminski (2015) – IMDb: 6.7
  • Kinderspiele (1992) – IMDb: 7.0

5. The White Ribbon (2009) – IMDb: 7.8

Alman Filmleri

Film 1. Dünya Savaşının hemen öncesinde Kuzey Almanya’daki bir Protestan köyünde geçmektedir. Bu köyün okulu öğrencilerene sıra dışı cezalar verilmektedir. Film din, gelenek, eğitim ve masumiyet gibi konuların köyün sosyal dengesi üzerindeki etkilerini anlatıyor. Ayrıca filmde eğitimin faşizmdeki yeri ayrı bir şekilde inceleniyor. Mutlaka izlenmesi gereken Alman filmlerinden birisi olan bu yapım dramatik hikayesi sayesinde çok sevilmiştir.

Başrol Oyuncuları: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch

Tür: Dram

Yönetmen: Michael Haneke

Fragman

The White Ribbon Benzeri Filmler

  • Aşk (2012) – IMDb: 7.9
  • Saklı (2005) – IMDb: 7.3
  • Piyanist (2001) – IMDb: 7.5

4. Gegen die Wand (2004) – IMDb: 7.9

Alman Filmleri

40 yaşındaki Cahit psikolojik açıdan zor durumdan geçmektedir ve intihara teşebbüs etmiştir. Hem alkol hem de uyuşturucu bağımlısı olan Cahit psikiyatristinden hayata tutunabileceği bir dünya görüşü kazanmıştır. Cahit bu sayede yeni bir hayata başlamaya istemektedir. Diğer yandan Sibel ise ailevi baskılar yüzünden intihara teşebbüs etmiş genç ve güzel bir kadındır. Sibel de kendisine başka bir seçenek vermeye karar verir ve Cahit’le evlenmek ister. Bu iki insan hayatlarındaki ikinci şans için aralarındaki aşkla sınanacaklardır.

Başrol Oyuncuları: Birol Ünel, Sibel Kekilli, Catrin Striebeck

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Fatih Akın

Fragman

Gegen die Wand Benzeri Filmler

  • Yaşamın kıyısında (2007) – IMDb: 7.8
  • Paramparça (2017) – IMDb: 7.1
  • Solino (2002) – IMDb: 7.4

3. Der Himmel Über Berlin (1987) – IMDb: 8.0

Alman Filmleri

Bu film savaş sonrasındaki durumun ve modernizmin birbirine karıştığı Berlin’de geçmektedir. Damiel ve Cassies isimli iki melek tüm yalnız ve depresif ruhlara yardım eli uzatmaktadırlar. Bu melekler şehrin yaşamış olduğu büyük yıkıma şahit olmuşlardır ve insanların iç karartıcı düşüncelerini duyduklarında onlara yardım etmektedirler. İki melek normalde görünmezlerdir fakat iyi kalpli bazı küçük çocuklara gözükmektedirler. Günlerden birinde Damiel çok güzel bir artist olan Marion’a aşık olur ve onunla birlikte olmak için insan olmak ister.

Başrol Oyuncuları: Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander

Tür: Dram, Fantastik, Romantik

Yönetmen: Wim Wenders

Fragman

Der Himmel Über Berlin Benzeri Filmler

  • Paris, Texas (1984) – IMDb: 8.1
  • Alice in den Städten (1974) – IMDb: 8.0
  • Dünyanın Sonuna Kadar (1991) – IMDb: 6.8

2. Der Untergang (2004) – IMDb: 8.2

Alman Filmleri

Filme Hitler’in özel sekreteri olan Traudl Junge’nin penceresinden bakacağız. Bu film Adolf Hitler’in son günlerini konu ediyor. Dünyanın gördüğü en acımasız, zalim ve deli diktatörü olan Adolf Hitler’in son günleridir. 2. Dünya Savaşı’nı Almanya kaybetmektedir ve Berlin artık işgal edilmiş bir şehirdir. Fakat Hitler şehirden ayrılmayı kabul etmez. Führer yenilgiyi kabul etmemektedir ve düşmana teslim olmayacaktır. Hitler bu yüzden Eva Brown ile evlenir ve onunla beraber intihar eder. Hitler’in peşindeki birçok insan içinde aynı durum geçerlidir. Faşist Goebels de başbuğuna sadakatini göstermek için önce çocuklarını sonra kendisini öldürür.

Başrol Oyuncuları: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Rolf Kanies

Tür: Dram, Tarihi, Biyografik

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

Fragman

Der Untergang Benzeri Filmler

  • Başkalarının Hayatı (2006) – IMDb: 8.4
  • Mukaddes Vazife (1981) – IMDb: 8.3
  • Piyanist (2002) – IMDb: 8.5

1. Das Leben der Anderen (2006) – IMDb: 8.4

Alman Filmleri

Film bir iktidarın egemenliğini devam ettirebilmesi için ülke genelinde kurduğu istihbarat servisini ve burada çalışan bir adamın yaşadığı olayları konu ediyor. Yüzbaşı Gerd Wiesler bu serviste önemli bir pozisyonda çalışmaktadır ve ona bir sanatçıyı takip etme görevi verilir. Yüzbaşı Wiesler takip ettiği bu sanatçının iktidara karşı gelmediğini fark eder ve buradaki amacın farklı olduğunu anlar. Wiesler yazarın hayatına her gün birkaç defa girmektedir ve zamanla ona kendisinin bile fark etmediği yardımlar yapar. Böylece ikilinin arasında gizli bir dostluk kurulur.

Başrol Oyuncuları: Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Martina Gedeck

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Fragman

Das Leben der Anderen Benzeri Filmler

  • İhtiyar Delikanlı (2003) – IMDb: 8.4
  • Onur Savaşı (2012) – IMDb: 8.3
  • Tanrı Kent (2002) – IMDb: 8.6

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.