Ali Taran Kimdir

Türkiye’nin önemli reklamcılarından birisi olan Ali Taran, 1952 yılında Kırklareli’nde dünyaya geldi.
Ali Taran Kimdir

Ali Taran Biyografisi

Ali Taran, Lüleburgaz’da dünyaya geldi ve klasik eğitimini burada aldı. Annesi Bedia Taran, babası ise Selahattin Taran’dır.

Üniversite eğitimini almak için Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’ne gitti ancak tamamlayamadan buradan ayrıldı. Sonrasında ise asıl istediği iş olan reklamcılığa başladı. Bu işin eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine katkıda bulunmak için birçok şirkette yer aldı genel olarak metin yazarlığı görevinde bulundu.

 

Ali Taran’ın Reklamcılık Kariyeri

Ali Taran, reklamcılık alanında kendisini geliştirdi ve alanında bu işi en iyi yapanlar arasında yer aldı. Ortaya çıkardığı birçok reklam filmi, her zaman gündemde yerini aldı ve konuşuldu. Yıllarca unutulmaz reklamlar arasına girdi.

Ali Taran'ın Bazı Reklamları Şunlardır;

  • Önce hüplet, sonra gümlet-Caprisun
  • Ali Desiderolu Derby
  • Fatih Terimli Tadelle                      
  • Dıh dıh dıh, eyi günler-Yapı Kredi
  • En güzel boya, en güzel kırmızı-Filli Boya
  • Cem Yılmaz’la birlikte imza attığı Turk Telekom reklamları
  • Tamamen duygusal-Telsim
  • Banu Alkanlı İxir, Aganigi Naganigili Fındık
  • Artık çok oluyoruz-Mavi Jeans

Cem Uzan’ın kurduğu Gen Parti’nin 2002 yılındaki reklam çalışmalarını üstlenen Ali Taran, o dönem seçimlerde Genç Parti’ye uyguladığı reklam politikası sayesinde %8 oy aldı. O dönemlerde başarı büyük bir olay oldu ve sebebi aynı zamanda Ali Taran’a bağlandı.

Ünlü Arko tıraş kolonyası reklamının da yaratıcısıdır.

ali taran yetenek sizsiniz yarışması

Ali Taran, Ali Taran Creative Workshop bünyesinde ömrünün 23 yılını geçirdi ve sahibi olduğu kuruluşta işlerini yürütmeye devam etmektedir.

Televizyon ekranlarında ismini Yetenek Sizsiniz programında yaptığı jürilik zamanında duyurdu. 2009 ve 2010 yıllarında Hülya Avşar ve Acun Ilıcalı ile yan yana oturdu.

Ali Taran, uzun yıllar evli olduğu Selma Ann Desmond, kanser sebebiyle vefat ettikten 18 sonra Ayşe Özyılmazel ile evlendi. İlk evliliğinden 2 çocuk sahibi oldu. 2012 yılında ise Ayşe Öz Yılmazel’den ayrıldı. Bu olaydan sonra ailecek görüştüğü Acun Ilıcalı ile arası açıldı.

2015 yılında ise Acun ve Ali Taran tekrardan görüşmeye başlarken, Esen Yelenler ’in moderatör olduğu Yetenek Sizsiniz Türkiye programında jüri üyeliğine de geri döndü.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.