Ali Öztunç Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 24 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adaylığına layık görülen Ali Öztunç hakkında bilmeniz gerekenleri bu içeriğimizde derledik.
Ali Öztunç Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali Öztunç Biyografisi

Kahramanmaraş'ta 1976 yılında dünyaya gelen Ali Öztunç eğitiminin büyük bir bölümünü burada tamamlamış daha sonra üniversite eğitimi için şehirden ayrılmak zorunda kalmıştır. İş hayatı oldukça kariyerli olan Ali Öztunç bu geçmişi nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 24 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adaylığına layık görülmüştür.

ali-oztunc-biyografisi.jpg


Ali Öztunç Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimlerini Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tamamlayan daha sonra Üniversite eğitimi için Ankara'ya taşınmıştır. Burada Gazi üniversitesi gazetecilik ve iletişim bölümünü bitiren Ali Öztunç daha sonra iş hayatına atılmıştır. Birçok toplantı ve seminerlerde konuşmacı olan Ali Öztunç'un en son umutlar ölür isimli bir de kitabı bulunmaktadır.

ali-oztunc-egitim-hayati.jpg


Ali Öztunç İş Hayatı

Üniversite yıllarındayken gazetecilik yapmaya başlayan Ali Öztunç Kanal D, Show Tv ve Habertürk gibi ulusal kanallarda çalışan Ali Öztunç Vatan gazetesinde de parlamento muhabirliği yapmıştır. Ayrıca gazeteci Suriye ve Irak savaşlarında da savaş muhabirliği yapmıştır. Burada yapmış olduğu haberler ile yılın gazetecisi seçilen Ali Öztunç başarılı ile 6 yıllığına RTÜK üyeliğine seçilmeye hak kazanmıştır. Sarı basın kartı sahibi de olan gazetecinin iyi derecede İngilizce biliyor olması ona siyasi bir hayatın zemini hazırlamıştır.

ali-oztunc-is-hayati.jpg


Ali Öztunç Siyasi Hayatı

Gazeteci olmanın getirdiği bir siyasi hayata sahip olan Ali Öztunç ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi muhabiri olarak görev yapmıştır. 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin TBMM'de basın danışmanlığını yapan gazeteci Cumhuriyet Halk Partisi tarafından doğduğu şehirde 27. dönem 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Gerekli oyun alamayan Ali Öztunç buradan çıkan sonuçlar nedeni ile meclise girmeyi başaramamıştır. Daha sonra partisinde yapılan 35. olağan kurultayda meclis üyesi seçilen Ali Öztunç halen bu görevine devam etmektedir.

ali-oztunc-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri - Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.