Ali Barkın Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Dilemma isimli film ile geçen Ali Barkın, 3 Ocak 1985’te Ankara’da dünyaya geldi.
Ali Barkın Kimdir

Ali Barkın Biyografisi

Lise eğitiminden sonra ODTÜ’de İnşaat Mühendisliği alanında eğitim aldı. Üniversite mezuniyetinden sonra Kanada’da oyunculuk üzerine eğitimleri almaya başladı. Eğitimleri bittikten sonra Türkiye’de pek çok özel tiyatroda sahneye çıktı. Kamera karşısına ilk kez Dilemma isimli film ile geçen Ali Barkın, daha sonra pek çok dizi ve film ile kamera karşısına geçti. 

2010’da Deniz Yıldızı isimli dizide Kerem karakterini canlandırdı. Dizi, yıllarca babasını tanımayan Deniz isimli genç bir kızın, babasının yanına yerleşmesini ve uzun süre bu durumu öğrenememesini anlatıyor. Uzun yıllar süren Deniz Yılldızı’nın başrollerinde ise Güneş Emir, Koray Erkök, Serhat Nalbantoğlu, Meltem Baytok, Başak Akbay ve Cantuğ Turay yer aldı. Daha sora ise Şefkat Tepe isimli dizide Onbaşı olarak yer aldı. Dizi, Günydoğu’da askerliğini yapan gençlerin yaşadığı sıkıntıları anlatıyor.Dizinin başrollerinde ise Mert Kılıç, Aslıhan Güner, Sabri Özmener, Ertuğrul Şakar, Serkan Bilgili, Gamze Topuz ve Dilara Büyükbayır yer aldı.

ali-barkin3.jpg

2011’de ise Hayat Devam Ediyor isimli dizide Bekir karakterini canlandırdı. Dizi, Güneydoğu’dan İstanbul’a göç eden bir ailenin İstanbul’da yaşadığı zorlukları ve trajediyi anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Rozet Hubeş, Fikret Kuşkan, Arif Erkin, Şenay Gürler, Meltem Miraloğlu, Serkan Şenalp, Sera Tokdemir, Neslihan Atagül gibi pek çok başarılı oyuncu yer aldı.  2013’te ise Eski Hikaye isimli dizide Pamir karakterini canlandırdı. Dizi, intikam dolu Mete isimli bir gencin, yavaş yavaş intikam ve nefretten uzaklaşmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Buğra Gülsoy, Funda Eryiğit, Uraz Kaygılaroğlu, Murat Daltaban, Damla Debre ve Ali Barkın yer aldı. 

2014’te ise Yeşil Deniz isimli dizide emin karakterini canlandırdı. Dizi, Ege’nin küçük bir kasabasında yaşanan komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Öykü Çelik, Burak Serdar Şanal, Melis Babadağ, Mert Turak, Ali Barkın, Emin Gürsoy ve Renan Bilek yer aldı. 


Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Yeşil Deniz -2014
  • Eski Hikaye -2013
  • Hayat Devam Ediyor - 2011
  • Şefkat Tepe -2010
  • Dilemma-2010
  • Deniz Yıldızı -2009

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.