Alessio Romagnoli Kimdir

Alessio Romagnoli, 12 Ocak 1995’de İtalya’nın Anzio kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Genç Milli Takımlar seviyesinde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Alessio Romagnoli Kimdir

Alessio Romagnoli Biyografisi

Alessio Romagnoli’nin Kulüp Kariyeri

Alessio Romagnoli, futbola ilk olarak doğduğu ülkenin köklü takımlarından biri olan Roma’da başladı ve uzun yıllar burada mücadele ettikten sonra 2012 yılında as takıma çıkartılıp yeni bir sözleşme imzaladı ve bu sayede profesyonel kariyerine başladı. Roma ile ilk sezonunda sadece 3 maçta forma giyen Alessio Romagnoli, bir sonraki sezon performansını arttırdı ve genç yaşına rağmen takımla beraber 11 maçta sahne aldı.

alessio romagnoli roma

Burada gösterdiği performans sayesinde birçok takımın dikkatini çekti ancak Roma, futbolcunun kendisini geliştirmesini istedi ve 1 yıllığına kiralık gönderme kararı alarak, 2014-2015 sezonunda Sampdoria’ya gönderildi. O sezon içerisinde takımda maçlara ilk 11’de çıktı ve toplamda 31 kez forma giydi. Kiralık süresi bittiğinde ligin bir başka kulübü Milan’ın dikkatini çekti ve 2015-2016 sezonu öncesinde 25 Milyon Euro’ya transfer oldu.

Alessio Romagnoli’nin Milli Takım Kariyeri

Alessio Romagnoli, milli formayı kariyerinde toplamda 27 kez giyme fırsatını yakaladı. 3 kez İtalya U-16, 6 kez İtalya U-17, 12 kez İtalya U-19 ve 6 kez İtalya U-21 kadrolarında bulundu. 2015 Avrupa U-21 Şampiyonası’nda sahada forma giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.