Akif Beki Kimdir

Gazeteci ve yazar olan Akif Beki, 2 Temmuz 1971 tarihinde Bingöl'de dünyaya geldi.
Akif Beki Kimdir

Akif Beki Biyografisi

Akif Beki, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde aldı. Burada Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü, Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Bölümü’nü bitirdi.

Akif Beki, henüz üniversitede eğitimini alırken, gazeteciliğe yöneldi. 1990 yılında kariyerine başlangıç yaptı. Zaman Gazetesi’nin yanı sıra Flash TV, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News gibi medya kuruluşlarında çalıştı.

Dönemin popüler haber kanallarından birisi olan Kanal 7’ye transfer olan Akif Beki, bu televizyonun Washington Temsilciliği’nde görevlendirildi. 2001 yılında ise Türkiye’ye geri dönerek bu sefer Ankara Temsilciliği’ne atandı.

Kanal 7 televizyonundan ayrılmam kararı alan Beki, ilk olarak Radikal Gazetesi’nde çalışmaya başlarken, kısa süre sonra buradan da ayrıldı ve Hürriyet Gazetesi’ne geçiş yaptı.

akif beki tv yorumcusu

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilenen Akif Beki, bir dönem başbakana danışmanlık görevinde yer aldı. 2012 yılında bu görevinden ayrıldı ve sonrasında tekrardan medyaya yönelerek 24 Haber Kanalı’na Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Kanal 24’den ayrılan gazeteci, Hürriyet ile anlaştı ve 2015 yılı itibarıyla kariyerine burada devam etmektedir.

Akif Beki, hayatı boyunca iki kez evlendi. İlk evliliğini 1996 yılında Esma Hanım ile yaşadı. Bu evlilikten bir erkek çocuk dünyaya geldi. İkinci evliliğini ise 2012 yılında şarkıcı Zara yaptı. 2013 yılında bu evlilikten de bir çocuk sahibi oldu.

 

Akif Beki’nin Kitapları

  • 2008 - İndus Vadisi'nin İncirleri
  • 2008 - Kara Liste
  • 2003 - Erdoğan’ın Harfleri (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zihin dünyasını konuşma dili üzerinden analiz eden üçüncü kitabı)
  • 2004 - Kara Liste: Basın Tarihinin En Büyük Sırrı

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.