Ahmet Varlı Kimdir

Yılanların Öcü isimli dizide canlandırdığı Haceli karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Ahmet Varlı, 25 Mart 1984’de Trabzon’da dünyaya geldi.
Ahmet Varlı Kimdir

Ahmet Varlı Biyografisi

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Kamera karşısına ilk kez Doktorlar isimli dizi ile kamera karşısına geçti. Dizi, bir hastanede hastalar ve doktorların yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kutsi, Yasemin Ergene, Melike Güner, Bekir Aksoy, Yağmur Atacan ve Yeşim Ceren Bozoğlu yer aldı.

2009’da ise Bu Kalp Seni Unutur mu isimli dizide Doktor Orhan karakteri ile kamera karşısına geçti. Dizi, 80 Darbesi sonrasını ve 78 Kuşağını anlatıyor. Bireyselleşmenin yavaş yavaş insan ilişkilerine girmeye başladığı dönemi anlatan dizinin başrolleride Berrak Tüzünataç, Okan Yalabık, Bülent İnal, Melis Birkan, Tuba Ünsal ve Hale Soygazi yer aldı. Daha sonra sevilen dönem dizilerinden olan Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide İlhan karakterini canlandırdı. Dizi, 1960’lı yıllar ve sonrasında yaşanan olayları bir aile üzerinden anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ayça Bingöl, Erkan Petekkaya, Aras Bulut İynemli, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah ve Meral Çetinkaya yer aldı.

2012’de ise Benim İçin Üzülme isimli dizide Orhan karakterini canlandırdı. Dizi, farklı kültür ve ccoğrafyalarda farklı dilleri konuşan iki gencin birbirlerine aşık olmalarını ve daha sonrasında yaşanan felaketleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Fulya Zenginer ve Tansel Öngel yer aldı. Daha sonra ise Oflu Hocanın Şifresi isimli filmde Ahmet karakterini canlandırdı. Film, bölgenin sevilen takımı Doğanspor’a yeni bir başkanın aranasıyla başlar. Filmin başrollerinde ise Ahmet Varlı, Çetin Altay, Köksal Engür ve Didem Balçın yer aldı.

2014’de yayınlanmaya başlayan Fakir Baykurt’un aynı adlı romanında uyarlanan Yılanların Öcü isimli dizide Haceli karakterini canlandırdı. Dizi, küçük bir köyde yaşanan rekabeti ve aşk acısını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Cemal Toktaş, Hande Soral ve Ahmet Varlı yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler :

  • 2007-Doktorlar
  • 2008-Şeytanın Papucu
  • 2009-Bu Kalp Seni Unutur mu?
  • 2010-Yerden Yüksek
  • 2010- Öyle Bir Geçer Zaman ki
  • 2012-Benim İçin Üzülme
  • 2014-Oflu Hoca’nın Şifresi
  • 2014-Yılanların Öcü

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.