Aderlan Santos Kimdir

Aderlan Santos, 9 Nisan 1989’da Brezilya’nın Salgueiro kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında defansif pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Aderlan Santos Kimdir

Aderlan Santos Biyografisi

Aderlan Santos’un Kulüp Kariyeri

Aderlan Santos, futbola henüz 8 yaşındayken, doğduğu kentin yerel takımı olan Tete’de başladı. 7 sene boyunca yerel takımda oynayıp gelişimini sağladıktan sonra 2005 yılında kentin asıl takımı olan Salgueri’ya geçiş yaptı. 3 sene de burada oynadıktan sonra gösterdiği performans sayesinde as takıma yükseltildi.

İlk sezonunda takımında yarım sezon forma mücadelesi verdi ve sadece 4 maçta görev aldı. 2009 senesinin ortasında kendisini geliştirmesi için Araripina’ya kiralık gönderildi. Sezon sonunda takımına geri döndü ancak, bu süre içerisinde Trofense kulübünden transfer teklifi aldı. Yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandı ve Trofense ile sözleşme imzalayarak 2010-2011 sezonuna başlangıç yaptı. 2 sezon burada forma giyip 33 maçta 7 gol attı.

aderlan santos braga

2012-2013 sezonunda ise kariyerinde önemli bir eşiğe gelip Portekiz Ligi’nde mücadele eden Braga’ya transfer oldu. İlk zamanlarda B takımda forma giyerken, sezon içerisinde As takıma davet edildi. B takımda bir sene içerisinde 18 maça çıktı. 2015 yılına kadar da As takımda yer alıp 67 maçta 7 gol attı.

aderlan santos braga

2012-2013 sezonunda Braga ile Portekiz Kupası’nı kazanarak oynadı süre içerisinde ilk ve tek başarısını kazandı. Aderlan Santos, 2015-2016 sezonunda ise İspanya’ya yöneldi ve Valencia’ya 10 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. İlk haftalar itibariyle takımı ile 6 maça çıkarken, bunlarda iki tanesi Şampiyonlar Ligi karşılaşması oldu ve kariyerinde ilk kez bu deneyimi yaşadı.

Aderlan Santos’un Başarıları

Braga

Portekiz Lig Kupası: 2012-2013

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.