Açelya Topaloğlu Kimdir

Kaçak Gelinler isimli dizide canlandırdığı Almilla karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Açelya Topaoğlu, 1 Ocak 1986’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Açelya Topaloğlu Kimdir

Açelya Topaloğlu Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra kamera karşısına ilk kez Aşk Yakar isimli dizide canlandırdığı Belda karakteri ile geçti. Dizi, birbirlerini çok seven ekonomik nedenlerden dolayı evlenemeyen Nazlı ile Mustafa’nın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Meltem Cumbul, Özcan Deniz, Uğur Polat, Açelya Topaloğlu ve Gökçe Yanardağ yer aldı. 

 

Daha sonra pek çok dizi ve filmde yer alan Açelya Topaloğlu, 2011’de Gece Sularında İstanbul isimli belgesel filmde yer aldı. Film, İstanbul belgeseli çekerken Bizans hazinelerini yürütmek isteyen Fuat isimli genç bir adamın Nihan isimli yakın bir arkadaşı ile birlikte yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Fuat Erbey, Açelya Topaloğlu, Pınar Alyar ve Deniz Kaya yer aldı. 2013’te ise Arkadaşlar Arasında isimli filmde Meryem karakterini canlandırdı. Film, dört kafadar bol bol eğlenerek doğum günü kutlamaya çalışırken gizledikleri tüm sırları itiraf etmeye başlamasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise İbrahim Kendirici, Salih Bademci, Fırat Albayram ve Sertan Erkaçan yer aldı. 

acelya-topaloglu3.jpg


2014’te Kaçak Gelinler isimli dizide Almilla karakterini canlandırdı. Dizi, aynı anda farklı yerlerde nikah masasında kalkan 3 gelinin İzmir’den İstanbul’a gelmelerini anlatıyor. Başrollerinde ise Selin Şekerci, Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu, Furkan Andıç, Fırat Albayram, Cihan Yenici ve Şenay Gürler yer aldı. 2015’te ise İnadına Aşk isimli dizide Defne karakterini canlandırdı. Dizi, karmaşık ve komik ilişkiler içerinde olan bir grup genci yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Açelya Topaloğlu, Cam Yaman, Nilay Duru, Eren Vurdem, Cevahir Turan ve Cem Belevi yer aldı. 

 

acelya-topaloglu4.jpg

 

Başrollerini Furkan Andıç ve Ayça Ayçin Turan’ın paylaştığı "Meryem" dizisi kadrosunda yerini aldı.


Filmleri ve Dizileri : 

  • 2017- Meryem
  • 2016- Görevimiz Komedi
  • 2015 İnadına Aşk
  • 2014 Kaçak Gelinler 
  • 2012 Rakı Masası (Kısa Film) 
  • 2012 Eve Düşen Yıldırım 
  • 2011 Gece Sularında İstanbul (Televizyon filmi) 
  • 2010 Arka Sokaklar 
  • 2008 Aşk Yakar 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.