Abdülkadir Selvi Kimdir

Yeni Şafak Gazetesi haber müdürlüğü görevini yürüten (2015) Abdülkadir Selvi, 1964 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde dünyaya geldi.
Abdülkadir Selvi Kimdir

Abdülkadir Selvi Biyografisi

Abdülkadir Selvi, klasik eğitimini tamamladıktan sonra Ankara’da Gazi Üniversitesi’nde lisans eğitimi aldı ve Metalürji Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite’den mezun olduktan sonra alanın dışında bir sektöre yöneldi ve “Yeni Nesil” ile “Yeni Asya” gazetelerinde işe başlayarak medyaya giriş yapmış oldu.

Bu gazetelerde çalışması ile dikkatleri üzerine çekti. HBB TV’de muhabir ve haber müdürlüğü görevine getirildi. Kısa sürede program sunan kişi pozisyonuna geldi ve “Politika Gündemi” isimli programı sundu.

abdülkadir selvi yeniş şafak gazetesi

Daha sonrasında daha güçlü bir kanal olan TGRT ile anlaştı. TGRT’nin Ankara Haber Müdürü pozisyonuna getirildi. Burada yaptığı işler ile kendisini ispatlama şansını elde etti ve Türkiye’nin önemli gazetelerinden Yeni Şafak Gazetesi’de çalıştı. 2001 yılında giriş yaptığı gazetede 2015 yılı itibarıyla işine devam etmektedir ve haber müdürü pozisyonunda görev aldı.

Abdülkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi'nden  Nisan 2016'da ayrılarak Hürriyet gazetesine transfer edildi.

Abdülkadir Selvi, kendi yayın organının dışında, CNN Türk’te Şirin Payzın'ın sunduğu “Ne oluyor?” programında da her hafta yorumcu olarak yer almaktadır.

 

Abdülkadir Selvi’nin Kitapları

  • İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına: Alperen
  • İçimizdeki Gladio İle Yüzleşmek (2010)
  • Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması (2011)

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.