A101 Kimin? Kurucusu Ne Kadar Kazanıyor?

Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan A101 marketlerinin sahibi kimdir, ne kadar serveti var, nereli, kaç yaşında? A101 şirketinin sahibi hakkında merak edilen tüm sorular aşağıdaki yazımızda;
A101 Kimin? Kurucusu Ne Kadar Kazanıyor?

A101'in Sahibi Kim?

Türkiye'nin en büyük marketler zincirinden birisi olan A101'in sahibi Turgut Aydın'dır. A101, 28 Mart 2008 tarihinde kurulan ve kurulduğu andan itibaren 121 mağazayla giriş yapan bir market zinciridir. 

A101'in temelleri 1958 yılında Turgut Aydın'ın İstanbul'da ticarete girmesi ve 1976'da Dömeks şirketinin kurulmasıyla atılmıştır. Sahip olunan şirketlerden büyük başarılar elde edilip sonucunda Turgut Aydın Holding A.Ş kurulmuş, grup şirketleri holdingin bünyesinde toplanmıştır. 2014 yılından itibaren Turgut Aydın Holding, denizcilik, sağlık, tekstil, yapı ve perakende gibi alanlarda faaliyetlerine devam etmektedir. Holding'in bünyesinde Pizza Lazza, Aydın Örme, Memorial Sağlık Grubu, A101 marketleri gibi şirketler yer almakta.

A101 Kimin


Turgut Aydın Kimdir?

Turgut Aydın 1943 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde ilçesinin küçük bir köyünde dünyaya gelmiştir. 1958 yılında henüz 15 yaşındayken İstanbul'a gelerek iş hayatına Sultanhamam'da bir tornacı atölyesinde çırak olarak başladı. İşi iyice öğrendikten sonra kendi atölyesini açarak kapı kolu ve havlu asacağı imalati yapmaya başladı. Ürettiklerini Anadolu'da pazarladı, sonra perde toptancılığı yapmaya başladı. Evore ve Dekora markalarının mallarını ürettiği fabrikanın verdiği ön ödemeleri karşılayamamasından dolayı sorunlar yaşamıştır. Batmakta olan Örtel isimli fabrikayı müteşebbis ortaklarıyla 1986 yılında alarak kendi alacağını tahsil etmiştir. Bu süreç Turgut Aydın'ı sanayici yapmıştır.

Birçok ticari ve sanayi şirketi kuran Turgut Aydın 1991 yılında kurduğu "Aydın Örme" şirketiyle tekstil sektöründe en çok bilinen kuruluşlardan olmayı başardı. 1976 yılında ortaklarıyla beraber Dömeks Döşeme Mefruşat Kadife San.A.Ş. şirketini kurdu. 1983 yılına kadar iki fabrika aldılar. Dömeks adını kendi bünyesinde tutarak ortaklarından ayrılan Turgut Aydın tek lokasyonda topladığı tesislerini Sakarya Akyazı'ya 2002 - 2003 yılında taşımıştır. 80.000 metre karelik bir bölgeye yayılan fabrikada 540 kişi çalışmakta. 2015 yılında açıklanan verilere göre Turgut Aydın Holding'e bağlı olarak 36 bin kişi çalışmaktadır.

A101 Kimin


Turgut Aydın Nereli?

Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan küçük bir köyde dünyaya gelen Turgut Aydın, Trabzon'ludur. Turgut Aydın evlidir ve iki oğlu bir kızı vardır. 

A101 Kimin


Turgut Aydın Kaç Yaşında?

Vatadanşların uzun kuyruklar oluşturduğu market zincirlerinin sahibi olan Turgut Aydın 78 yaşındadır. Trabzon'un Maçka ilçesinin Sevinç köyünde 1943 yılında dünyaya gelmiştir. 

A101 Kimin


Turgut Aydın Serveti

Turgut Aydın ilk başta Turgut Aydın Holding'in sahibidir. Tekstil kısmında Aydın Örme ve Dömeks'e, sağlıkta Memorial Sağlık Grubu'na, gıdada A101'e ve Pizza Lazza'ya, inşaatta Adapark'a, ev tekstilinde de English Home'a sahiptir. Turgut Aydın'ın şirketlerinde 2015 sonunda 36 bin kişi çalışmaktaydı şu an bu sayının ne kadar olduğu bilinmiyor. Bünyesinde 36 bin kişi çalıştıran Turgut Aydın'ın tam serveti kimse tarafından bilinmiyor fakat Türkiye'de bulunan ilk 100 zenginden birisi olduğu iddia ediliyor. Sizce Turgut Aydın'ın serveti ne kadar? Yorumlarda cevaplarınızı bekliyoruz.

A101 Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.