90’ların En Çok Sevilen Filmleri

90'lı yıllardan günümüze kadar gelen ve unutulmayan kült filmleri. 1990'lı yıllarda çok sevilen filmleri bir araya getirdik.
90’ların En Çok Sevilen Filmleri

Günümüzde hala hakkında bir şeyler söylediğimiz, arada açıp izlediğimiz 90’ların ruhunu hep içinde hissettiren o filmlerden en az iki üç tanesini herkes izlemiştir. Filmlerin en önemli özelliklerinden birisi ise kaç kez izlemiş olursak olalım, her seferinde ilk kez izliyormuş gibi heyecanı yakalarız.

İşte aksiyon filmleri ve  bilim kurgu filmleri türündeki, heyecanın eksik olmadığı 90’lı yıllardan günümüze kadar gelen filmler:


Kuzuların Sessizliği - The Silence of the Lambs (1991)

Okuldan yeni mezun olan FBI ajanı Clarice Starling, kaçırılan bir kadını bulabilmek için, başka bir psikopat olan Hannibal Lecter’in desteğini almaya çalışır. Hannibal yardım konusunda Clarice’ı epey zorlar. Kuzuların Sessizliği, oyunculuk, senaryo gibi etkenlerle birlikte 90’lı yılların en iyi gerilim filmleri arasında yer alıyor.

Yönetmenliğini Jonathan Demme’nin yaptığı filmde başrolleri ise usta oyuncu Anthony Hopkins ve Jodie Foster yer aldı. Film, en iyi film Oscar’ını alan tek gerilim filmi olma niteliğini taşıyor.

kuzularin-sessizligi.jpg


Yedi - Seven (1995)

Hristiyanlığın 7 ölümcül günahını işleyenleri vahşice öldüren bir adamın peşine düşen iki dedektif. Yağmurun hiç eksik olmadığı bir kentte, karanlık sokaklarda yaşanan kovalamanın anlatıldığı film, elde ettiği hasılat ile de dikkatleri üzerine çekti.

Yönetmenliğini Davd Fincher’ın yaptığı filmin başrollerinde Brad Pitt, Morgan Freeman ve Gwyneth Paltrow yer aldı.

seven-film.jpg


Sevginin Gücü - Leon The Professional (1994)

Markete gittiği sırada tüm ailesi katledilen Mathilda, aynı katta oturduları Leon isimli bir adamın evine sığınır. Leon ilk başlarda her ne kadar Mathilda’yı istemese de daha sonra ona alışır. Profesyonel bir suikastçı olan Leon ile Mathilde arasında samimi ve sıcak bir ilişki yaşanır. Yönetmenliğini Luc Besson’ın yaptığı filmin başrollerinde ise Jean Reno ve Natalie Portman yer aldı.

sevginin-gucu.jpg


Ucuz Roman - Pulp Fiction (1994)

Hırsızlık yaparak geçimlerini sağlayan birbirlerine aşık bir çift, biri patronunun karısına bakıcılık diğeri gansterlik yapan ve hayatına son veren iki yakın arkadaş ile hile yapmayı reddeden cesur bir boksör. Hepsinin hayatı bir anda kesişiveren bir grup insan br maceraya atılırlar.

Yönetmenliğini Quentin Tarantino’nun yaptığı filmin başrollerinde Uma Turman, Bruce Willis, John Travolta ve Samuel L. Jackson yer aldı.

ucuz-roman.jpg


Forrest Gump (1994)

Düşük I.Q’ya sahip olan Forrest Gump henüz çok ufakken arkadaşı Jenny’e aşık olur. Aradan yıllar geçer, Forrest Vietnam Savaşı'na katılır, dünyada tanınan biri olur ve servetine servet katar. Fakat içindeki Jenny’e duyduğu saf sevgi hiç değişmez. Yıllar sonra bir araya gelen ikilinin kavuşmaları çok uzun sürmez.

Yönetmenliğini Robert Zemeckis’in yaptığı filmin başrollerinde Tom Hanks ve Robin Wrigt yer aldı.

forrest-gump-005.jpg


Titanik - Titanic (1997)

Titanik isimli büyük yolcu gemisinden farklı katlarda ve sosyal sınıflarda yaşayan Rose ve Jack birbirlerine aşık olurlar. Rose, ailesini kurtarmak için sevmediği bir adamla nişanlanmıştır. Jack ise Rose’un peşinin bırakmaz. Birbirlerini seven bu iki genç yolculukları süresince birbirlerinden ayrılmazlar. Gemi bir gece büyük bir buz kütlesine çarpar ve batmaya başlar. Çok az kişinin kurtulduğu bu kazada Rose ise Jack’in sayesinde kurtulur.

Yönetmen, senarist ve yapımcılığını James Cameron’ın yaptığı filmde başrolleri ise Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet paylaştı.

titanik-001.jpg


Cesur Yürek - Braveheart (1995)

Memleketi olan İskoçya’ya dönüp çiftlik işleriyle ilgilenmek isteyen William Wallace, bir gün çocukluk aşkı ile karşılarşır. İngiliz askerlerin tecavüz etmeye kalktığı sevgilisini kurttarmak isterken istemeden de olsa ölümüne neden olur. Daha sonra William için yeni bir dönem başlar.

Yönetmenliğini Mel Gibson’ın yaptığı filmde başrolleri ise Mel Gibson, Sophie Marceau, Sandy Nelson yer aldı. Filmden sonra İngiliz tarihçileri filmin vermek istediği mesajı ve tarihi gerçekliğin üzerinde fazlaca durdular.

cesur-yurek-003.jpg


Dövüş Kulübü - Fight Clup (1999)

Uykusuzluk hastalığını yakalanan Jack, iyileşmek için kanser hastalarının grup terapilerine katılır ve orada Marla Singer isimli bir kadınlar daha sonra da Tyler Durden ile tanışır. Tyler, Jack’a dövüş kulübünden baheder ve hayatı bir anda değişir.

dovus-kulubu-002.jpg

Kült filmler dediğimizde ilk sıralarda yer alan Dövüş Kulübü, David Fincher’ın en çok sevilen yapımları arasında. Filmin başrolerinde ise Edwart Norton, Brad Pitt ve Helena Bonham Carter yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.