90'lar Çocuklarının Anlayabileceği Nostaljik Liste

Arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde hatırlamaya doyamadığınızı ‘’Ne güzel yıllardı 90’lar’’ dediğinizi duyduk ve biraz eskileri yad edelim dedik.
90'lar Çocuklarının Anlayabileceği Nostaljik Liste

90'larda Çocuk Olmak

Her dönemin güzelliği yaşanmışlığı kendine ancak 90'lar sanki biraz daha farklıdır. Hem teknolojiyi yakalayan, hem de sokaklarda oynayabilen son nesil olma özelliğini taşıyan 90'lardaki çocuklar, yaşanmışlıklarını artık günümüzde bulamıyor. Bizler de bu içeriğimizde 90'larda özlediğimiz şeyleri derledik.

İşte 90'lardaki çocukların ne kadar şanslı olduğunu gösteren ve özlenen şeyler;

1. Kola falan çok sevmezdik zaten Capri-Sun olsun tamamdı, içtikten sonra bir de kutuyu şişirip patlatacaktık çünkü. Her şeyi de son noktasına kadar değerlendirilirdi anlayacağınız içindeki karışık meyveli meyve suyu içilir, pipetle kutu nazikçe şişirilir tam ayak topuğumuza gelecek şekilde gözlerimizle nişan alıp bom patlatırdık :)

90'larda Çocuk Olmak

2. Biz ''Adam olacak çocuklardık.'' Barış abi bize öyle diyordu. Mızmızlanır mızmızlanırdık da bir o onlardı bizi. Hatta 90’larda doğan kişilerin çoğunun ismi anne ve babalar tarafından Barış Manço’nun konuk miniklerinin isimlerinin arasından oluşturulan listelerden seçilirdi.

90'larda Çocuk Olmak

3. Tolga abiyi izlerken gözlerimizi televizyondan ayırmazdık, canlı yayına katılan biz olmasak bile telefon tuşuna değil de kumandanının tuşlarından 4’e ve 6'ya basardık.

90'larda Çocuk Olmak

4. Tom ve Jerry de pislikleri halının altına süpüren teyzeyi hep merak ederdik.

90'larda Çocuk Olmak

5. Ninja kaplumbağaları izlerken canınız pizza istemez miydi ya da yolda geçerken rögar kapaklarının altında cidden bir sam amca var mı diye düşünenlerden miydiniz?

90'larda Çocuk Olmak

6. "Meybuz" ekmek aldıktan sonra artan para üstünün karşılığıydı bir nevi.

90'larda Çocuk Olmak

7. "Gidin başka yerde oynayın, topunuzu patlatırım" her gün duyduğumuz tehditlerdi ama yine de o mahallede Ayşe Teyzenin camına isabet ettirmeden de duramazdık topumuzu, her mahallenin bir Ayşe teyzesi bir de balkonda oturan top sesinden rahatsız olan yaşlı bir amca yok muydu "ööf başımı şişirdiniz ananız babanız yok mu sizin?"

90'larda Çocuk Olmak

8. 90'ların TV programları ve diziler bile çok farklıydı. "Çılgın Bediş", "Bizimkiler", "Vahşi Güzel", "Rosalinda" gibi diziler o dönemin en popüler dizileriyken, "Şahane Pazar" ve "Televole" gibi programlar da vazgeçilmezdi.

90'larda Çocuk Olmak

9. Mahallemize gelen seyyar salıncakta sallanmak… uçuyorduk adeta.

90'larda Çocuk Olmak

10. Cipsin içinde taso var mı diye bakkal amcaya çaktırmadan elimizle nasılda toz haline getirirdik o cipsleri. Cino çikolatanın bir tanesi asla yetmezdi, patlayan şeker ise adeta adrelanilimizdi.

90'larda Çocuk Olmak

11. Küçükken Sanal Bebek ile birlikte sorumluluk almayı öğrendik, 90'ların tableti tetristi. Ateriler ise bizim için adeta uzaya gitmek gibiydi.

90'larda Çocuk Olmak

12. Mahalleden geçen sinek ilacı arabasının arkasına bisikletle takılırdık, kurşun geçirmez asker misali :)

90'larda Çocuk Olmak

13. Şimdinin çocukları gibi bütün enerjimiz okulda harcamazdık çünkü okul çıkışı için planlarımız vardı. Çok yorulmamalıydık ki çıkışta tanımadığımız kişilerin evlerinin ziline bastıktan sonra , bir de o yeşil yeşil erikleri olan huysuz ihtiyar amcanın bahçesinden erikleri kopardıktan sonra tabana kuvvet koşacaktık:)

90'larda Çocuk Olmak

14. Mavi önlüklerimiz, üzerinde rakamlar yazan yakalarımız, kumaş mendillerimiz vardı.

90'larda Çocuk Olmak

15. Sokaklar bizimdi taşlardan kaleler ,çamurdan tabak yapardık; saklambaç, yakar top, yağ satarım bal satarım, ip atlamaca, topaç fırlatma, uzun eşeği rüyalarımızda bile oynardık.

90'larda Çocuk Olmak

Benzer İçerik Önerileri
Çocukluğumuzun Oyuncakları90’ların Kliplerinden 9 Dans Faciası

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum