Çocukluğumuzun Oyuncakları

Geçmişe yolculuk yaparken bu oyuncakları gördüğünüzde "Aaa" diyerek şaşırdığınızı şimdiden duyabiliyoruz.
Çocukluğumuzun Oyuncakları

Eski oyuncakları gördüğünüzde yaşadığınız küçük sevinç ile birlikte buruk bir özlem duyacaksınız. İşte çocukken oynadığımız oyuncaklar şunlardır;


1. Balık Tutma Oyuncağı

Bu oyuncakla oynamak o kadar zevkliydi ki anne babalarımız bizimle oynarken bir bakardık oyuncakla asıl oynayanlar onlar olurdu. Uzun bir süre boyunca hiç sıkılmadan oynadığımız bu oyuncak, belki de hepimizin en sevdiği oyuncak olarak kalmaya devam etmiştir.

çocukluğumuzun oyuncakları


2. Furby

Sevimli oyuncağımız Furby, satışa çıktığı andan itibaren büyük bir patlama yaratmıştı ve herkes bu oyuncağı almıştı. Bu oyuncağı almayana şaşkın gözlerle bakardık. Günümüzde daha da gelişmiş özellikleriyle satıştadır.

çocukluğumuzun oyuncakları


3. Apabos

Apabos olarak bildiğimiz bu oyuncağın asıl ismi Aqua Balls'tur. Su fışkırtan bu oyuncak Leyla ile Mecnun dizisine de konu olmuştur.

çocukluğumuzun oyuncakları


4. Stres Yayı

Rengarenk olmasıyla daha da ilgi çeken bu oyuncak bir dönem elimizden düşmezdi. Değişik boyutlarda olan yay, oynaması son derece zevkli bir oyuncak olarak hâlâ bulunabiliyor.

çocukluğumuzun oyuncakları


5. Sanal Bebek

Yeme, içme, iğnesini yaptırma gibi ihtiyaçların karşılandığı bir bebek bakımı oyuncağı olan sanal bebek, kimilerimizin ölür diye korkarak almadığı bir oyuncak olarak hatırlanır.

çocukluğumuzun oyuncakları


6. Misket

Sayısı ne kadar fazlaysa o kadar havalı olduğumuz oyuncak olan bilye ya da misket, renk renk seçerek aldığımız ve biriktirdiğimiz bir oyuncaktır. Sokakta başka çocukların yan yana dizilmiş olan misketlerini vurarak misket kazanılan bir oyunu da vardır.

çocukluğumuzun oyuncakları


7. Tetris

Bilgisayarda da oynanan bir bulmaca oyunu olan tetris, 1990'lı yıllarda bu oyuna yönelik çıkan oyun aletleri ile bilinirdi. Elimizden düşürmediğimiz tetris oyuncağı günümüz android telefonlarında bulunan oyunlar gibi düşünülebilir.

çocukluğumuzun oyuncakları


8. Taso

Hepimiz çok sayıda biriktirdiğimiz taso ile eğlenceli dakikalar geçirirdik. Bir taso ile üst üste dizilmiş tasolara vurarak o tasolardan çevirdiğimiz kadar kazanma mantığına dayalı bu oyunda en çok taso kazanan birinci olurdu.

çocukluğumuzun oyuncakları


9. Lego

Birbirine geçirilen renkli küçük parçalardan oluşan lego, zeka geliştirici bir oyundur ve popülerliğini günümüzde de kaybetmemiştir.

çocukluğumuzun oyuncakları


10. Yoyo

M.Ö. 500'lü yıllarda Antik Yunan belgelerinde görülen yoyonun tarihi bundan da öncesinde Çin'de ortaya çıkan bir oyuncak olarak çok eskiye uzanır. İpin ucundan tutarak aşağı yukarı hareket ettirilmesiyle eğlenceli bir oyuncaktır.

çocukluğumuzun oyuncakları

Önerilen İçerik; Çocukken Oynadığımız Oyunlar

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.