2015 İlkbahar Yaz Güneş Gözlükleri

Yaz aylarının gelmesi ile güneş kendini hissettirmeye başladı. Yaz mevsiminin ilk akla gelen aksesuarı olan güneş gözlükleri vitrinlerde yerini aldı.
2015 İlkbahar Yaz Güneş Gözlükleri

Gözlere Dikkat  !

2015 İlkbahar Yaz güneş gözlük modelleri oldukça iddialı... Göz sağlığı için gözlerimizi güneş ışınlarından korumamız gerekiyor. Tabi ki gözlerimizi korur iken güzelliğimizden taviz vermiyoruz. 2015 İlkbahar yaz koleksiyonlarına göz gezdirip kendimize yakışan gözlük seçimimizi yapıyoruz. 2015 İlkbahar yaz sezonunda eskilerden kalmış hissi yaratan vintage gözlükler, 60’ların kedi formu ve 70’lerin büyük çerçeveli retro gözlükleri nostalji bir hava veriyor.

 

2015 İlkbahar yaz gözlük trendleri detayları ile inceliyoruz.

Beyaz Çerçeveli Gözlükler

2014 sezonunda sıkça gördüğümüz beyaz çerçeveli güneş gözlükleri, 2015 ilkbahar yaz aylarında da trend modeller arasında yer alıyor. Beyaz çerçeveli gözlükleri kıyafetlerimizle kombinlemek her zaman çok kolay olacak.

beyaz gözlük

 

Büyük Çerçeveli Gözlükler

2015 İlkbahar yaz sezonunda büyük çerçeveli güneş gözlüklerimize tekrar geri dönüş yapıyoruz. Küçük yüze sahip kadınların tercih etmemesi gereken bir model olan büyük çerçeveli gözlükler geniş yüzlü kadınlara hitap ediyor.

büyük gözlük

 

Retro Gözlükler

Retro stili gözlüklerde de yer alıyor. Retro güneş gözlükleri ile eski yıllara dönüş zamanı. 2015 sezonunda retro stili her yerde karşımıza çıkıyor. Kıyafetler, çantalar, ayakkabılar derken şimdi gözlüklerde yerini aldı.

retro güneş gözlük

 

Oval Çerçeveli Gözlükler

Oval gözlükler 2015 ilkbahar yaz sezonunda yine bizlerle köşeli yüz hatlarına sahip bayanlar rahatlıkla kullanabilir. Kare biçimli bir yüze sahipseniz oval çerçeveli gözlükler sizler için ideal bir gözlük modeli olacak. 

oval güneş gözlük

 

Kare Çerçeveli Gözlükler

2015 İlkbahar yaz sezonunda kare modelli gözlükler pöpüler gözlük modelleri arasında. Büyük kare çerçeveli modeller ise oldukça iddialı.

 

kare gözlük

 

Yuvarlak Çerçeveli Gözlükler

Yuvarlak çerçeveli gözlükler her çeşit yüz şekline uyum sağladığı için trendler arasında. Her sezon farklı renkleri ile bizleri kendine çekmeyi başaran yuvarlak gözlük modelleri cool bir tarz yakalamamıza yardımcı oluyor.

yuvarlak güneş gözlük

 

Yarım Çerçeveli Gözlükler

Yarım çerçeveli gözlükler bu sezon oldukça çılgın. Sıradışı olmak isteyen kadınlar yarım çerçeveli gözlük modellerinden mutalaka almalı. Yarım çerçeveli güneş gözlükleri daha şimdiden sokak modasının en popüler parçalarından oldu bile.yarım çerçeveli gözlük

 

Kedi Gözlükler

60' larin gözdesi kedi formlu gözlükleri 2015 İlkbahar yaz sezonu koleksiyonlarında tekrar yer aldı. Keskin bakışların en etkili yolu kedi gözlükler. Kedi gözlerini anımsatan bu modellerle iddialı olmamak mümkün değil. Kedi gözlükler üçgen yüzlü kadınların tercih etmesi gereken modeller arasında.

kedi gözlük

 

Işıltılı Çerçeveler

Işıltıyı seven kadınlar için ışıltılı gözlük modelleri ideal. Işıltılı ve parlak modelli bu gözlükler oldukça dikkat çekici bir hava içinde. Eğer sizde 2015 yaz sezonunda parlamak istiyorsanız ışıltılı gözlüklerden mutlaka bir seçim yapın.

ışıltılı gözlük

 

Ombre Etkili Gözlükler

Saçlarda ve kıyafetlerde görmeye alıştığımız bu ombre 2015 ilkbahar yaz sezonunda gözlük camlarında da kendini hissettiriyor.

ombre gözlük

 

Avıator Gözlükler

Pilot gözlükler bir klasik haline geldi. Her sezon gördüğümüz bu modellerden bu sezonda farklı renklerini alabilirsiniz.

güneş gözlük

 

Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Güneş gözlükleri, gözlerimizi güneş ışınlarının etkisinden korumamız için büyük bir ihtiyaçtır. Sadece güneş ışınları değil toz ve yabancı maddelere karşı korunmamızda yardımcı olur. Göz sağlığımız için kullanmamız gereken güneş gözlüklerimizi seçerken dikkat etmeliyiz. Güneş gözlüğünü alırken bir aksesuar olarak değil de göz sağlığımız içi aldığımız ürün olarak görmekte fayda var. Güneş gözlüğü seçerken özelliği olan ve kaliteli malzeme kullanılmış gözlükleri seçmeliyiz. Güneş gözlüğü seçimimizi yüz hatlarımıza göre uygun olan modeli almakla başlamalıyız. Gözlüğümüzün Sağlık Bakanlığınca onaylanmış bir sertifikası olması gerekir. Güneş gözlüğümüzün camları UV ışınlarını etkisiz hale getirme özelliğine sahip olmalı. Numaralı gözlük ve lens kullanan kişilerin yine numaralı güneş gözlüğü alması gerekmektedir. Güneşten kaynaklanan UV ışınları gözün mercek ve retinasına zarar verip katarakt olmasını engellemek için çocuk ve yetişkinlerin gözlük kullanması gerekmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.