11 Eylül'de Yaşanmış Diğer Büyük Olaylar

Tarihte yaşanmış bazı büyük olayların tarihi hep 11 Eylül oldu. Peki bu tarihte olması bir şans mı, yoksa III. Dünya Savaşı için kilit bir tarih mi?
11 Eylül'de Yaşanmış Diğer Büyük Olaylar

11 Eylül 2001İkiz kulelere yönelik yapılan terör saldırılar tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı. El-Kaide terör örgütünün üstlendiği bu saldırı, hala içerisinde aydınlanamayan birçok soru işareti barındırıyor. Saldırıya yönelik komplo teorilerinin ortaya atılması saldırıyı daha da gizemli bir hale soksa da tarihin biraz derinliklerine indiğimizde Amerika’nın aslında 11 Eylüllere oldukça alışık olduğunu görüyoruz. İşte 11 Eylüller de yaşanmış olaylar

henry-hudson.jpg

Henry Hudson’ın Manhattan’ı Keşfi

Dünyanın en büyük kaşiflerinden olan Henry Hudson, 11 Eylül 1609 yılında Manhattan adasını keşfetti.


pentagon.jpg

Pentagon’un Açılışı

Amerika Birleşik Devletleri’nin askeri sembolü olan Pentagon, 11 Eylül 1941’de Virginia eyaletinde açıldı.


pentagon-saldiri.jpg

Pentagon Saldırısı

11 Eylül 1979 yılında kaçırılan American Airlines'ın 77 sefer sayılı uçağı, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı karargahı Pentagon'a çarptı. Olayda karargahın çatısının bir kısmı çöktü.


umut-elmasi.jpg

Umut Elmasının Çalınması

Dünyanın en önemli mücevherleri arasında gösterilen “Umut Elması”, 6 hırsız tarafından 11 Eylül 1792’de çalındı.


israil-.jpg

Sabra ve Şatilla Katliamı

İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü üyelerini yakalamak için Lübnan’ı işgal etti. İşgalin ilk zamanlarında uluslararası organizasyonların orada olmasından dolayı İsrail sakin ve barışçıl gibi davrandı. Ancak 11 Eylül’de uluslararası organizasyonların Lübnan’dan çekilmesiyle İsrail, kamplara topladığı mültecilere katliam uygulamaya başladı. Bu katliamda çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 2 bin kişi öldü.


sili-darbesi.jpg

Şili Darbesi

Şili tarihinin en kara günü olarak da bilinir. Dünyaca meşhur General Pinochet, CIA desteği ile Salvador Allende ve kurduğu hükümetine karşı yaptığı büyük bir darbe girişiminde bulundu. Kendi ülkesinin silahlarını yine kendi ülkesine doğrultan CIA destekli Pinochet, 11 Eylül’de Başkanlık Sarayı’nı bombalayarak Salvador Allende’yi öldürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.