Karanfilin Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Birçok hastalığa karşı koruma ve direnç sağlayan karanfilin insan sağlığına olan etkileri nelerdir? İşte karanfilin tüm faydaları.
Karanfilin Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Sağlık ve kozmetik alanında kullanılan karanfil birçok hastalığın tedavisinde şifa olarak bilinmektedir. Bu içeriğimizde sizlere günlük hayatta kullanabileceğiniz doğal bir ilaç olan karanfili ve karanfilin faydalarını sunacağız. Ayrıca içeriğimizden karanfil hakkında tüm merak edilenleri öğrenebilirsiniz.

İşte karanfilin iyi geldiği rahatsızlıklar...

1. Diş Ağrısını Durdurur

karanfilin faydaları

Karanfilin en çok bilinen özelliklerinden biri de diş ağrısı tedavisindeki güçlü etkisidir. Özellikle diş macunlarında sıklıkla kullanılan karanfili ağrıyan dişinizin üzerine koyduğunuzda kısa sürede ağrının azaldığını ve kaybolduğunu göreceksiniz. Ayrıca ağızda oluşan yaraların tedavisi için karanfil çayı ile gargara yapabilirsiniz. Pamuğa damlattığınız karanfil yağını ağrıyan dişinizin üzerine koyduğunuzda da aynı etkiyi alabilirsiniz.

Karanfili kullanarak diş ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Fakat bu yöntemin geçici olduğunu unutmayın. Dilerseniz "Bir Dakikada Diş Ağrısından Kurtulmanın 8 Yolu" adlı içeriğimizi inceleyerek daha etkili yöntemlere göz atabilirsiniz.

2. Ağız Kokusunu Kaldırır

karanfilin faydaları

Karanfilin en çok bilinen bir diğer özelliği ise ağız kokusuna karşı birebir olmasıdır. Özellikle diş problemlerinden kaynaklanan ağız kokusunu önlemek için bir adet karanfili ağzınıza koymanız yeterli olacaktır.

3. Bağışıklık Sistemine İyi Gelir

karanfilin faydaları

Güçlü bir antioksidan ve antiseptik özelliğine sahip olan karanfil, bağışıklık sistemini güçlendirir ve çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlar. Grip ve nezleye karşı etkili bir koruma sağlayan karanfil yağını su ile incelttikten sonra bal ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu karışım soğuk algınlığına karşı etkili bir tedavi ve direnç sağlayacaktır. Kış aylarında grip kadar sıkça rastlanılan rahatsızlıklardan biri de sinüzittir. Havaların soğumasıyla birlikte artan sinüzit şikayetlerinden karanfil tozu ile kurtulmak mümkün. Sinüslerin temizlenmesini sağlayan karanfil tozunu dikkatli bir şekilde burundan çekerek kullanabilirsiniz.

4. Cildinizi Pürüzsüzleştirir

karanfilin faydaları

Cilt bakımında kullanılan karanfil yağı aknelerden yaralara kadar birçok sorunun tedavisinde etkili sonuçlar vermektedir. Antibiyotik özelliğine sahip olan karanfil, akne ve sivilce tedavisinde de kullanılıyor. Ancak cilde doğrudan sürülmesi önerilmemektedir. Karanfil yağını cilde uygulamadan önce mutlaka inceltmelisiniz. El ve yüze uygulanacak karanfil yağı genellikle kremlerle inceltilmektedir.

5. Stresi Azaltır

karanfilin faydaları

Antioksidan özelliğine sahip olan karanfil, rahatlamanızı ve sakinleşmenizi sağlamaktadır. Ruh sağlığı bakımından oldukça önemli olan karanfil, yorgunluğunuzu alır ve gevşemenizi sağlar. Düzenli, doğru ve kontrollü karanfil tüketimi sinir sistemini olumlu yönde etkilemektedir. Özellikle yoğun iş temposundan şikayetçi ve sürekli stres altında olan kişilerin karanfil tüketmesi, sinir sistemlerini düzenleyerek sakinleşmelerini ve rahatlamalarını sağlayacaktır.

6. Kemikleri Güçlendirir

karanfilin faydaları

Karanfillerin hidro-alkollü ekstraktları, öjenol ve flavonlar, izoflavonlar ve flavonoidler gibi fenolik bileşikleri içerir. Bu elementler, osteoporoz durumunda kemik yoğunluğunu ve mineral içeriğini muhafaza ederek kemikleri güçlendirir.

7. Karaciğeri Korur

karanfilin faydaları

Karanfil, içerisinde serbest radikallerin gelişimini engelleyecek özellikle de karaciğeri zararlı etkilerden koruyacak yüksek miktarda antioksidan içerir.

8. Halsizliği Ortadan Kaldırır

karanfilin faydaları

Halsiz olduğunuz durumlarda bir fincan su kaynatın ve içerisine 8-10 diş karanfil atın. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra karanfil dişlerini çıkartmadan bu karışımı için. Kısa bir süre sonra kendinizi daha iyi hissedecek ve halsizliğin üzerinizden gittiğini fark edeceksiniz.

9. Diş Eti İltihabını Önler

karanfilin faydaları

Karanfil yağı içerisinde ojenol madde bulundurmaktadır. Ojenol madde doğal anestezik ve antibakteriyeldir. Bu sayede ağız ve diş eti iltihabını azaltmaya yardımcı olur.

10. Öksürüğe İyi Gelir

karanfilin faydaları

Öksürük şurupları kadar etkili bir diğer yöntem de karanfildir. Nar kabuğunu rendeleyin ve içine birkaç karanfili öğüterek ilave edin. İçine bal da ilave ettikten sonra günde 3 kez tüketebilirsiniz.

11. Balgamları Söker

karanfilin faydaları

Çok etkili bir balgam sökücüdür. Karanfil tanelerini ağzınızda tutarsanız balgam sökücü olduğunu göreceksiniz.

12. Mide Bulantısı

karanfilin faydaları

Hamilelerin çok dertli oldukları bir konu mide bulantılarıdır. Ancak bu karanfil ile son bulabilir. Çok bulantınız olduğunda 2 tane karanfili havanda dövün. İçine bal ekleyip tüketin. Anında fayda ettiğini göreceksiniz.

Karanfil gibi biberiye bitkisi de insan sağlığına bir hayli faydalıdır. Dilerseniz "Biberiyenin Faydaları Nelerdir?" adlı içeriğimize göz atarak bu bitkinin faydalarını inceleyebilirsiniz.


Karanfil Nedir?

karanfil nedir faydaları

Mutfağın olmazsa olmazlarından olan karanfil, sağlığımız açısından da oldukça önemlidir. Kokusu ve yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra vücut sağlığına olan katkıları oldukça büyüktür. Güçlü bir antioksidan ve antiseptik özelliğine sahip karanfil, birçok hastalığa karşı koruma sağlarken çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Karanfil, yıl boyunca yeşil kalan ağacın açmamış çiçek tomurcuklarından elde edilir. Pembe renkli olan tomurcuklar kurutulması nedeniyle kahverengiye dönmektedir. Tropik bölgelerde yetişen karanfil, Moluccas, Endenozya ve Güney Filipinler'e özgüdür. Ancak ticari amaçla pek çok ülkede üretimine devam edilmektedir.

Karanfilin İçerisinde Hangi Vitamin ve Mineraller Vardır?

karanfil nedir faydaları

Çok eski yıllardan beri sağlığa olan faydaları bilinen karanfil, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan karanfil, yoğun miktarda B6 vitaminleri, A vitamini, C vitamini, protein, demir, karbonhidrat, Omega 3 ve Omega 6 içeriyor.

Kimler Karanfil Tüketmelidir?

karanfil nedir faydaları

Karanfil yağının tüketiminde oldukça dikkatli olunmalıdır. Özellikle karanfil yağının direk cilde sürülmemesi ve çocuklardan uzak tutulması gerekiyor. Hamilelerin ve çocukların karanfil yağı kullanmaları önerilmemektedir. Öncesinde mutlaka doktora başvurmalılardır. Ameliyat olacak kişiler ise ameliyattan yaklaşık 2 hafta öncesinde karanfil tüketimini bırakmalılardır. Aksi halde ciddi kanama problemlerine neden olabilir.

Karanfilin Diğer Faydaları

karanfil nedir faydaları

Karanfilin diğer özelliklerinden biri de sineklere karşı etkili olmasıdır. Elma veya portakal gibi meyvelerin üzerine batırılmış 8-10 adet karanfil sinekleri ortamdan uzaklaştıracaktır. 4-5 saat süren etkiye sahiptir.

Karanfil ayrıca arpacık tedavisinde de kullanılmaktadır. Arpacığın üzerine uygulanan bir miktar karanfil, bu hastalığın tedavisinde olumlu sonuçlar verecektir. Düzenli, kontrollü ve doğru karanfil kullanımıyla kan pıhtılaşmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca karanfilin kan şekerini de düzenlediğini belirtelim.

Karanfilin Zararları Nelerdir?

karanfil nedir faydaları

Karanfilin faydalarının yanında zararları da olabilir. Özellikle karanfil yağı hamile ve emziren bayanlara zarar verebilir. Tabii ki her zaman bahsettiğimiz gibi her şeyin fazlası zarardır. Hiçbir bitkiden gereğinden fazla tüketilmemelidir. Karanfili gereğinden fazla tüketmemelisiniz.


Karanfil İçeren En İyi Ürünler Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Pure LineDuş JeliFerahlık10/9.8
2Eyüp Sabri TuncerDiş MacunuBeyazlık10/9.9
3 Lipton Karanfil - TarçınÇayRahatlama10/9.8
4ArifoğluYağBesleyici10/9.9
5Diamond HairYağ/ŞampuanOnarıcı10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Karanfil
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Karanfil İçeren En İyi 5 Ürün Tavsiyesi

Karanfilin faydalarından ve bilinmesi gerekenlerden yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise karanfil içeren en iyi ürünleri inceleyeceğiz. İşte karanfil içeren en iyi ürünler.

1. Pure Line Duş Jeli

karanfil içeren en iyi ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Pure Line
Duş Jeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Pure Line markasının karanfil özlü duş jeliyle başlıyoruz. Doğanın ferahlığını ve kokusunu üzerinize taşıyan bu duş jeli, cildinizi özenle temizlerken gün boyu ferahlık sağlıyor. Cildi temizlemesinin yanı sıra nem de katan ürün, bu sayede daha yumuşak bir yapıya sahip olmanızı sağlıyor. Son olarak bu ürünün sağlığa zararlı herhangi bir katkı maddesini içermediğini belirtelim.

2. Eyüp Sabri Tuncer Doğal Karanfil Özlü Diş Macunu

karanfil içeren en iyi ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Eyüp Sabri Tuncer
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Karanfilin diş sağlığına büyük faydaları olduğunu yukarıda belirtmiştik. Eyüp Sabri Tuncer markasının üretmiş olduğu bu diş macunu, içerisindeki karanfil yağı sayesinde diş etlerinizin rahatlamasını sağlıyor. Bu sayede diş etinde hassasiyet gibi sorunlar oluşmaz. Diş minesine zarar vermeden temizleyen ürün aynı zamanda daha beyaz gülümsemeye sahip olmanıza yardımcı oluyor. Son olarak bu diş macunun plak oluşumuna ve ağız kokusuna da engel olduğunu söyleyelim.

3. Lipton Karanfil - Tarçın Çayı

karanfil içeren en iyi ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Lipton
Karanfil Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Karanfili yağ şeklinde kullanabileceğiniz gibi çayını da tüketebilirsiniz. Çay keyfinize yepyeni bir soluk katan bu ürün, yumuşak içimli olduğu sayesinde çok seviliyor. Stresliyken ve rahatlamaya ihtiyacınız varken bu çayı tüketerek sinirlerinizin yatışmasını sağlayabilirsiniz. Ek olarak içerisinde tarçın da bulunan ürünün mide bulantısına, halsizliğe ve öksürüğe iyi geleceğini belirtelim.

4. Arifoğlu Karanfil Yağı

karanfil içeren en iyi ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Karanfil Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen organik karanfilden üretilen bu yağ, herhangi bir katkı maddesi içermemesi sayesinde çok seviliyor. Sakinleştirici etkisi sayesinde masajlarda ya da bir küvet suyun içerisine katıp kullanabileceğiniz ürün aynı zamanda cildinizi daha pürüzsüz hale getiriyor. Bu sayede hem daha sakin hem de daha güzel gözüken bir cilde sahip olursunuz.

5. Diamond Hair Saç Bakım Seti

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Diamond Hair markasının saç bakım setiyle bitiriyoruz. İçerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran ürün, bu sayede saçın tüm ihtiyacını karşılıyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran şampuan aynı zamanda saç derisine nüfuz ederek kökleri canlandırıyor. Bu sayede saçlarınızın uzama hızı artar. Ayrıca saçın daha yumuşak ve parlak olmasını destekleyen ürünün kısa süre içerisinde daha dolgun saçlara kavuşmanıza yardımcı olacağını söyleyelim.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum