Diyet Programlarının Gözdesi Yulafın Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan yulafın insan sağlığına olan faydaları nelerdir? İşte yüksek oranda lif ve protein içeren yulafın faydaları.
Diyet Programlarının Gözdesi Yulafın Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı beslenme programlarında ve diyet listelerinde sıkça yer alan yulaf, vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Tüketim ve sağlık açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan yulaf, cilt sağlığından uykusuzluğa kadar birçok alanda etki sağlamaktadır. Peki yulafın insan sağlığına olan faydaları nelerdir?

İşte yulafın mucizevi faydaları...

1. Cilt Sağlığına İyi Gelir

yulafın faydaları

M.Ö 2000’li yıllardan beri cilt bakımında kullanılan yulaf, günümüzde de sıkça tercih edilmektedir. Özellikle akne tedavisinde oldukça etkili sonuçlar veren yulaf süt ile 10 dakika pişirildikten sonra ılık olarak cilde uygulandığında, akne ve sivilce oluşumunu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Bu uygulama ile ciltte akne ve sivilce oluşumunu en aza inebileceği gibi ciltte meydana gelen pul pul dökülmelerde ortadan kalkacaktır.

Yulafın sivilce ve akne tedavisindeki etkilerinin yanı sıra süt ve bal ile hazırlanan karışımı ile cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece cildinizdeki serbest radikallerin bal ile temizlenmesini sağlayabilir ve cildinizdeki gözeneklerin küçülmesine yardımcı olabilirsiniz. Ancak süt ve yulafı pişirdikten sonra ılımasını beklemelisiniz. Ilık olan karışıma balı ekledikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz.

2. Saçları Güçlendirir

yulafın faydaları

Saç sağlığı açısından oldukça faydalı olan yulaf, saç ve saç derisinin nemlenmesini sağlamaktadır. Gerek cilt gerekse de saç bakımı ile kaşıntıların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda yulafın saç dökülmelerini ortadan kaldırdığı belirtilmiştir. İçeriğindeki demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller saçı güçlendirerek dökülmesini engeller.

3. Uykusuzluğa İyi Gelir

yulafın faydaları

Sinir sisteminin rahatlanmasını sağlayan yulaf, kişinin stresten uzaklaşmasına ve sakinleşmesine yardımcı olmaktadır. Sindirim sisteminden sinir sistemine kadar birçok alanda fayda sağlayan yulaf, merkezi sinir sistemini olumlu yönde etkiler. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile yatmadan 1-2 saat önce süt veya yoğurt ile tüketilen yulaf, rahat bir uyku geçirmenizi sağlar.

4. Sindirim Sistemini Düzenler

yulafın faydaları

Yulaf denilince akla ilk gelen özelliklerden biri sindirim sistemine olan katkılarıdır. Sağlıklı beslenme ve diyet programlarının olmazsa olmazlarından biri yulaftır. Sinirimi kolaylaştırıcı özelliğinin yanı sıra birçok sindirim sistemi hastalıklarına karşı koruma ve direnç sağlayan yulaf, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlıyor. Bu sayede gastrit ve kolit gibi rahatsızlıkların tedavisinde oldukça etkili bir sonuç veriyor. Ayrıca yüksek oranda lif içeren yulafın sindirimi kolaylaştırarak kilo kontrolünün sağlanmasına destek olacağını belirtelim.

Sindirim sisteminizi düzenlemek için yulaf kullanabileceğiniz gibi takviye de alabilirsiniz. Bu takviyelere "En İyi Probiyotik Takviyeleri" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

5. Mide ve Bağırsaklara İyi Gelir

yulafın faydaları

Mide yanmalarına ve ekşimesine iyi gelen yulaf, mide enzimlerinin demlenmesine destek olmaktadır. Bağırsakların temizlenmesini de sağlayan yulaf, bu sayede daha sağlıklı bir yapıya kavuşmanıza yardımcı olur.

6. Regl Ağrılarını Azaltır

yulafın faydaları

İçerdiği besinler sayesinde mide rahatsızlıklarına iyi gelen yulaf, boşaltım sistemi sorunlarını da engeller. Kadın hastalıklarının tedavisinde sıklıkla kullanılan yulafın regl döneminde tüketilmesi ağrıları azaltacaktır.

7. İdrar Söktürücü Özelliği Vardır

yulafın faydaları

Mesane ve böbrek sağlığına iyi gelen yulaf, idrar yolu enfeksiyonlarını giderir. Doğal bir idrar söktürücü olan yulaf, bu tip problemlerin önüne geçmektedir. Prostat ve benzeri hastalıklara yakalanmamak için yulaf kullanımı önemlidir.

8. Kalp Sağlığına İyi Gelir

yulafın faydaları

Kan basıncını dengelemeye yarayan yulaf, kalp sağlığını korur ve kolesterolü dengeler. Bu sayede sağlıklı yaşamın şifresi olan yulafı günlük olarak kullanmanızı öneririz.

9. Kas ve Kemiklerin Gelişimini Sağlar

yulafın faydaları

Özellikle sporcuların sıkça kullandığı doğal besinlerden biri olan yulaf, lifli yapısı sayesinde kas ve kemik gelişiminde oldukça önemlidir. Vücut sporuyla uğraşanların kas gelişiminde kullandığı yulaf kasların güçlenmesini sağlar.

10. Enerji Verir

yulafın faydaları

Vücudun canlanmasını sağlayan ve metabolizmayı hızlandıran yulaf vücuda enerji vermektedir. Gün içerisinde gerekli olan enerjiyi yulaf tüketerek edinebilirsiniz.

Yulafı kilo vermek isteyen kişilerin sıklıkla kullandığından bahsetmiştik. Dilerseniz "Hızlı Kilo Vermenin Püf Noktaları" adlı içeriğimize göz atarak kilo vermenizi sağlayacak diğer yöntemleri inceleyebilirsiniz.

En İyi Yulaf Ürünleri

Amazon
Fiyatlarını Gör
Yulaflı
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Yulafın faydalarından detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise en iyi yulaf ürünlerini inceleyeceğiz. İşte en iyi yulaf ürünleri.

1. Eti Lifalif Yulaf Ezmesi

en iyi yulaf ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Eti
Yulaf
Aradığın
Fiyatı Gör

Yüksek lif içeriği sayesinde sporcuların bir numaralı besini olan Eti Lifalif, düzenli tüketilmesi durumunda vücudun günlük vitamin, mineral ve protein ihtiyacını karşılıyor. Protein bakımından yüksek ve şeker bakımından düşük olması sayesinde diyet yapan kişiler için ideal olan ürün aynı zamanda sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor. Bu sayede sindirim sisteminde yaşanan hazımsızlık, gaz sıkışmaları gibi sorunlarla uğraşmazsınız.

2. Hunca Biberiye ve Yulaf Özlü Şampuan

en iyi yulaf ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Hunca
Arıtma Cihazı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Hunca markasının şampuanıyla devam ediyoruz. Saçın sebum dengesini sağlayarak fazla yağlardan arındıran şampuan, ilk kullanımdan itibaren daha ferah ve yağsız saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor. Biberiye özü sayesinde kepek oluşumunu önleyen ürün, yoğun yulaf içermesiyle ise saçın vitamin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede saçlarınız daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzuyor. Son olarak bu şampuanın düzenli kullanımlarda daha parlak ve dolgun saçlara kavuşmanıza destek olacağını belirtelim.

3. Wefood Glütensiz Yulaf Ezmesi

en iyi yulaf ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Wefood
Yulaf Ezmesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Diyet yapan kişilerin düzenli olarak tükettiği Wefood Yulaf Ezmesi, glüten içermemesi sayesinde en sağlıklı tahıllardan birisidir. Dengeli bir şekilde beslenmek isteyen kişilerin tercihi olan ürün, yüksek vitamin ve besin değeri sayesinde öne çıkıyor. Ayrıca mide ekşimelerine ve yanmalarına iyi gelen yulaf ezmesinin karnı tok tuttuğunu söyleyelim.

4. Arko Nem Prebiyotik Krem Yulaf Sütü

en iyi yulaf ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arko Nem
Yulaf Sütü
Aradığın
Fiyatı Gör

Arko Nem markasının ne kadar kaliteli bir krem üreticisi olduğunu iyi biliyoruz. Cilt üzerinde koruyucu bir katman oluşturarak vücudunuzu çevresel faktörlere karşı koruyan krem, vegan içeriği sayesinde öne çıkıyor. İçeriğindeki yulaf sütü sayesinde cildin nem ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda cildin 48 saat boyunca nemli kalmasını sağlıyor. Son olarak cildin tahriş olan veya çatlayan bölgelerini onaran kremin paraben gibi sağlığa zararlı maddeleri içermediğini belirtelim.

5. Kellogg's Yulaf Ezmesi

en iyi yulaf ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kelloggs
Yulaf Ezmesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Kellogg's markasının yulaf ezmesiyle bitiriyoruz. Süt veya yoğurtla tüketebileceğiniz gibi kuruyemiş ve meyvelerle birlikte de tüketebileceğiniz ürün, tamamen bitkisel içeriğe sahiptir. Yüksek miktarda lif ve protein içermesi sayesinde vücudun ihtiyacını karşılayan yulaf ezmesi, bu sayede karnı tok tutuyor. Ayrıca bu ürünün sindirim sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayacağını ekleyelim.

Yulaf Nedir?

yulaf nedir faydaları nelerdir

Buğdaygiller familyasına ait olan yulaf, içeriğindeki vitamin ve mineraller ile sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bol miktarda nişasta içeren yulaf aynı zamanda lif bakımından da oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen yulaf, Haziran ayı itibari ile çiçeklenmeye başlamaktadır. Yeşilken toplanan yulaf, daha sonra kurutularak tüketime hazırlanır. Besin değeri bakımından zengin içeriği gün içinde vücudun ihtiyacı olan lif ve proteini büyük ölçüde karşılamaktadır. Yulaf protein ve lifin yanı sıra karbonhidrat, B6 vitamin, tiamin, riboflavin, niasin ve folat içermektedir. Tüm bu bileşenler vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Yulafın İçerisinde Hangi Mineraller Var?

yulaf nedir faydaları nelerdir

Yulafın içerisinde bulunan minerallere değinmek gerekirse bol miktarda fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, sodyum ve bakır içerdiğini söyleyebiliriz. Böylece vücut sağlığı için gerekli olan tüm vitamin ve mineralleri barındıran yulaf oldukça iyi bir besin kaynağıdır. Lif kaynağı olan yulaf aynı zamanda oldukça iyi bir karbonhidrat, protein ve enerji kaynağıdır. Uzmanlar özellikle kış aylarında yulaf ezmesi tüketilmesini önermektedir. Güne yulaf ezmesi tüketerek başlamak sizin için oldukça iyi bir enerji kaynağı olacaktır.

Ahmet Maranki'nin Yulaf Ezmesi Hakkındaki Görüşleri

Kalp ve damar hastalıklarının iyileştirilmesinde oldukça faydalı görünen yulaf ezmesi yüksek tansiyon, varis problemleri, basur ve diyabet gibi hastalıkların tedavisinde de oldukça etkilidir. Ahmet Maranki'ye göre yulaf ezmesinin faydaları arasında cilt sağlığını koruması, kolesterole iyi gelmesi, kemik ve kas sağlığını koruması, göğüs kanseri riskini azaltması ve sinir sistemini koruması yer alıyor.

Canan Karatay'ın Yulaf Ezmesi Hakkındaki Görüşleri

Canan Karatay'a göre bütün işlenmiş ürünler faydasını kaybetmiş olup insan sağlığına zarar vermektedir. Karatay yulafın sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu söylüyor. Ancak sadece doğal olanların sağlıklı olduğunu da belirtiyor. Karatay'a göre işlem gören ve besin değerlerini kaybeden hazır yulaf ürünleri sağlıksızdır.

Yulaf Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Bu kısımda yulaf hakkında merak edilenlere cevap vereceğiz. İşte yulaf hakkında sıkça sorulan sorular.

❓ Her Gün Yulaf Yersek Ne Olur?

Her gün yulaf tüketilmesi halinde metabolizma hızlanır ve yağ yakımı artar. Kilo vermenin başlamasıyla etkisini gösteren yulafın her gün tüketimi kan şekerini de düzenler ve sağlıklı bir yaşam sunar. Ayrıca yulaf tüketimi sayesinde günlük alınan kalori miktarı da azalacaktır.

❓ Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?

Yulaf ezmesini tek başına yemek biraz yorucu ve tatsız olabilir. Bu sebeple yulaf ezmesini yoğurt veya süt ile karıştırıp tüketmenizi öneriyoruz. Bunun yanı sıra yulaf ezmesini hamur işi ürünlerinizin içerisine karıştırıp tüketebilirsiniz.

❓ Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?

Bir porsiyon yulaf takribi olarak 8 yemek kaşığına denk gelmektedir. Bu da günlük alınması gereken protein miktarının %15'ine denk gelmektedir. Gün içerisinde 8 kaşık civarında yulaf tüketimi beslenme için gayet yeterlidir.

❓ Yulaf Ne İşe Yarar?

Vücudun günlük olarak tüketmesi gereken protein miktarının bir kısmını karşılayan yulaf aynı zamanda enerji verici etkisiyle gün içerisinde zinde olmamızı sağlar. Ayrıca insan sağlığına birden çok fayda sağlayan yulaf, başta kalp sağlığı olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir.

❓ Yulaf Ezmesi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Yulaf ezmesi insan sağlığı için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Birçok hastalığın tedavisinde etkili olan yulaf ezmesi, cilt hastalıkları, mide rahatsızlıkları ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.