Yaz Sıcakları İçin Serinletici 10 Tatlı

Yazın sıcak günleri hala gelemese de uzmanlar uyarıyor: Bu yaz çok sıcak geçecek. Yaz sıcaklarında hem serinlemek hem de tatlı ihtiyacınızı karşılamak için 10 pratik tarif sizlerle...
Yaz Sıcakları İçin Serinletici 10 Tatlı

Düşük Kalorili Tatlı Tarifleri

İşte düşük kalorili 10 serinletici tatlı tarifi...

Yazın sıcak günleri yaklaşırken sizi serinletecek tatlılar ile karşınızdayız. Sıcak havalarda şerbetli ve ağır tatlılar yenmediği için olabildiğince hafif tatlılar seçmeye gayret ederiz. Sıcağın verdiği etkiyle de genelde serinletici olarak dondurmaya hücum ederiz. 

Şimdi göreceğiniz tatlılar herkesin evinde yapabileceği basit ama lezzetli tarifler. Tatlı dediğimize bakmayın aslında hepsi aynı zamanda birer dondurma. Hepsi düşük kalorili ve lezzetli olan bu tarifleri birkaç dakikada hazırlayıp buzdolabınıza atacaksınız ve canınız çektiğinde rahatça tüketebileceksiniz. İşte, bu yaz favoriniz olacak 10 güzel tarif...

1) Çikolata Kaplı Muz Dondurma

cikolata-kapli-muz.jpg

Görünüşüyle iştahınızı kabartan bu lezzetin yapımı da oldukça pratik. Öncelikle muzların soğuk olmasında ve yerli muz olmasında fayda var. Küçük yapısıyla dondurma çubukları için daha uygun olacaktır, ithal büyük muz alırsanız da 3 parçaya bölerek kullanabilirsiniz. Muzlarınızı hazırlıyorsunuz ve marketlerden alabileceğiniz dondurma çubuklarını muzlara batırıyorsunuz. En üstteki süsleme için keyfinize göre kırılmış fındık, Antep fıstığı, kırılmış mısır gevreği, Hindistan cevizi ya da küçük pasta şekerlerini yayvan bir kapta hazır ediyoruz. Damak tadınıza göre beyaz, bitter ya da sütlü çikolatayı bir kapta benmari usulü eritiyorsunuz. Muzlarınızı bu çikolataya batırıp hemen ardından hazırladığımız diğer tabaktaki süslemelerden birisine batırıyoruz ve fırın kağıdının üzerine yerleştiriyoruz. Hepsini derin dondurucuya atıp dondurabilir ya da dolabınızın normal tarafına koyup çikolata kaplı muz olarak tüketebilirsiniz.


2) Kakaolu-Çilekli Yoğurt

cikolata-cilek.jpg

İhtiyacınız olan malzemeler kakao, çilek ve yoğurt. Kaç kişilik yapacaksanız göz kararı yoğurdu blendıra koyuyoruz. Üzerine kakao ve çileklerimizi ekleyip hepsini rondoda güzelce karıştırıyoruz. Koyacağınız çilek ve kakaoyu damak tadınıza göre az ya da fazla koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı kaplara dökerek buzdolabına ya da derin dondurucuya koyabilirsiniz. Dondurma olarak mı yoksa meyveli yoğurt kıvamında mı tüketmek istiyorsunuz tercih sizin. Bizim tercihimizi sorarsanız bu tatlı için meyveli kakaolu yoğurt olarak tüketmek daha güzel oluyor.


3) Dondurmalı Bisküvi

dondurma-biskuvi.jpg

Bu tatlımız ise aralarında en pratik ve en doyurucu olanı. İhyitacınız olan malzemeler dondurma ve sevdiğiniz bir bisküvi. Bisküvi seçiminde diyet bisküvileri tercih ederseniz kaloriyi hafifletmiş olursunuz ama diyet yapmıyorum diyorsanız en güzel olan bisküvi burçak olacaktır. Dondurmayı bir kaşık ya da dondurma koyacağı ile alıp bisküvimizin üzerine koyuyoruz, üzerine diğer bisküviyi kapattığımız zaman tatlımız hazır hale geliyor. Yine damak tadınıza göre Antep fıstığı, Hindistan cevizi, fındık, fıstık vs. kullanabilirsiniz. Hazırladığınız tatlıları kapalı bir kapta dondurucuya atarsanız, istediğiniz zaman tüketebileceğiniz açlığınızı kesecek güzel bir atıştırmalık elde etmiş olursunuz.


4) Muzlu Lolipop Dondurma

kakao-muz-hindistancevizi.png

İhtiyacınız olan malzemeler muz, fındık, süt, bal ile buz kalıbı ve lolipop çubuğu(kısa dondurma çubukları da olabilir). Malzemeleri rondoya koyup güzelce karıştırıyoruz. Ardından buz kalıbımıza döküp üzerlerine lolipop çubuklarını ekleyerek derin dondurucuya atıyoruz. Burada önemli bir nokta var, buz kalıbına yapışma ihtimaline karşı kalıbın dibinde çok ince bir su tabakası eklenerek daha önce soğutulmuş olması fayfalı olacaktır. Yerken damak tadınıza göre üzerine Hindistan cevizi ya da biraz daha fındık ekleyebilirsiniz.


5) Karpuz ve Yeşil Limonlu Dondurma

karpuz-yesil-limon.jpg

Yaz demek karpuz mevsimi demek. Bu tatlımız için ihtiyacınız olan malzemeler karpuz ve yeşil limon ile buz kalıbı. Karpuzu rondonun içine alıp güzelce parçalıyoruz. Hafif ekşimsi tat için içine yeşil limon ekliyoruz. Orta boy bir karpuza bir adet yeşil limon denk gelecektir. Hazırladığınız karışımı buz kalıbına dökün ve üzerine ufak dondurma çubukları saplayıp derin dondurucuya atın. Sıcak yaz günlerinde hem karpuz tadını almak hem de dondurma tüketmeniz için ideal.


6) Nutellalı Yoğurt

nutella-yogurt.jpg

Yine çok basit ve lezzetli bir tarif için ihtiyacınız olanlar nutella ve yoğurt. Yoğurdu rondoya koyup üzerine damak tadınıza göre nutella ekliyorsunuz ve güzelce karıştırıyorsunuz. Karıştırmayı bitirdiğinizde tadına bakarak nutella ve yoğurt miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Burada bir ipucu vermek gerekirse süzme yoğurt kullanırsanız daha yoğun bir karışım ve daha yoğun bir tat elde etmiş olursunuz. Hazırladığınız karışımı kapaklı bir kaba alıp derin dondurucuya atarsanız dondurma olarak tüketebilirsiniz. Eğer daha yoğurt kıvamında tüketmek istiyorsanız buzdolabının normal kısmına koyabilirsiniz. Tabi fazla yaptığınızda bozulmaması için dondurma olarak derin dondurucuda saklamanız gerekecektir.


7) Şeftali-Sütlü Dondurma

seftali-muz.jpg

Yaz mevsiminin bir diğer güzel meyvesi de şeftalidir. Bu tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler şeftali, süt, dondurma kalıbı, dondurma çubuğu ve az miktar yoğurt. Yine şeftali ve sütü rondoya koyup güzelce karıştırıyorsunuz. İçine bir kaşık yoğurt koyarsanız kıvamı daha yoğun bir lezzet elde etmiş olursunuz.Hazırladığınız karışımı dondurma kalıplarını koyup çubuklarını da ekleyip derin dondurucuya atıyorsunuz. Birkaç saat sonra şeftalili dondurmanız hazır. Bu tatlının farklı bir tat alması için bir başka güzel yaz meyvesi olan kayısıdan da faydalanabilirsiniz.


8) Yoğurt Kaplı Çilek

yogurtlu-cilek.jpg

Çilek sevmeyen insan sanırız yoktur. Bu tatlıda kullanacağımız malzemeler çilek, yoğurt, pudra şekeri ve kürdan. Yoğurdumuzu bir kapa alıp üzerine pudra şekeri ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Şeker miktarını damak tadınıza göre kontrol edip artırabilirsiniz. Çok tatlı olmamasında fayda var çünkü şeker demek kalori demek unutmayın. Bu karışımı hazırladıktan sonra 10 dakika kadar dondurucuya atarak biraz yoğunlaşmasını sağlayın. Kürdanları batırdığımız çilekleri yoğurdun içine batırıp bir kenara alıyoruz. Fırın kağıdı kullanırsanız yapışmasına engel olur. Daha sonra derin dondurucuya atıyoruz ve birkaç saat içinde afiyetle tüketebileceğiniz çilekli dondurmalarınız hazır.


9) Üzümlü Yoğurtlu Lokmalık Dondurma

yogurtlu-uzum.jpg

En güzel meyvelerden olan üzümlü dondurmamızı da kullanmamak ayıp olurdu. Bu tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler üzüm, yoğurt, kürdan ve susam. Süzme yoğurdu içine biraz sütlü dondurma ekleyip güzelce çırpıyoruz. Ardından derin dondurucuya atıp kıvam almasını bekliyoruz. Kürdanları üzümlere batırıyoruz. 15-20 dakika sonra kıvam kazanmış olan yoğutlu karışıma üzümleri bandırıyoruz ve ardından susam kabına batırarak yarısına kadar susamlıyoruz. Hazırladığımız üzümleri dondurucuya atıp misafiriniz geldiğinde tek lokmalık muhteşem atıştırmalık olarak ikram edebilirsiniz.


10) Muzlu Çilekli Dondurma

muzlu-cilek.jpg

Muzun ve çileğin muhteşem uyumuna hazır olun. Yazın en güzel ikilisini bir araya getiren bu tatlı en pratik ve en güzel tatlılardan biri. İhtiyacınız olan malzemeler muz, çilek, dondurma kalıbı ve dondurma çubuğu. Muzlarınızı ve çileklerinizi rondoya koyup güzelce parçalıyorsunuz. Karışımı dondurma kalıbına koyup çubukları ekleyerek dondurucuya atıyorsunuz. 1 saat içinde harika bir lezzet sizi bekliyor olacak. Daha dolgun bir tat isterseniz çilek, muz karışımına biraz süt ekleyebilirsiniz. Sütün verdiği etkiyle şeker tadı biraz daha hafiflemiş olacaktır. Süt istemem fakat çok aşırı şekerli olmasın derseniz içine biraz limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon eklediğinizde az miktarda limon kabuğu rendesiyle karışımı zenginleştirebilir ve yerken ağzınıza muhteşem limon kokusu gelmesini sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki tatlılar, bu yazın klasik dondurmalarından farklı olacak şekilde kendi dondurmalarınızı hazırlamanızı ve misafirleriniz şaşırtmanız sağlayacak pratik lezzetler olacak. Damak tadınıza göre miktarları kendiniz ayarlayabilir ve en sevdiğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Şunu da ekleyelim, yukarıdaki tariflerin hepsinin bir porsiyonu 200 kilokalorinin altında. Afiyet olsun...

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.