Yaşam Merdiveni Kitabı - Ali Rıza Malkoç

Yaşam; serüven, bir süreç. Elbette ki, çeşit çeşit eğitim ve seminerlere de ihtiyaç hissediyoruz. Kitap bu ihtiyaca sizi hazırlamak ve bir boşluğu da doldurmak amacıyla yazılmıştır. Ve öğrenmedeki önceliklerimizi sıraya koyacaktır.
Yaşam Merdiveni Kitabı - Ali Rıza Malkoç

Bu kitapta geçen anlatımlar 18 yılda tamamlandı fakat 40 yıllık birikimi yansıtıyor. Belki de sizlere daha önemli kapılar açacak, daha faydalı fikirler çağrıştıracaktır.

Yaşam; serüven, bir süreç. Elbette ki, çeşit çeşit eğitim ve seminerlere de ihtiyaç hissediyoruz. Kitap bu ihtiyaca sizi hazırlamak ve bir boşluğu da doldurmak amacıyla yazılmıştır. Ve öğrenmedeki önceliklerimizi sıraya koyacaktır. Teknik alanda deneyimli olanlar çoğunlukla sosyal yönünü ihmal ediyorlar. Sosyal alanda duyarlı olanlar, teknik konulara pek ilgi duymuyorlar. Kitabımı dikkatli okuyanlar, her iki alanda da ilgi, bilgi ve deneyimlerini artırabilirler. Yaşam sürecinizin planlamasını ve algoritmasını yazmak isterseniz, çalışmamı bir kaynak olarak değerlendirebilirsiniz. Şablon, kılıf ve standart bir kalıp sunmak değil; düşünmeyi öğretmek amacındadır bu kitap.

Nasıl ki dolaşım ve sindirim sistemimiz, kendisine sunulan katı ve sıvı yiyeceklerden ihtiyacı olanları seçer, vücut bünyesine katar, kalan kısmını da dışarı atar. Her okur da kitabımdan ihtiyaç duyduğu bölümleri seçip okuyabilir. Değerlerinizin önceliği; sorunların tespiti ve sıralamasını da etkileyecektir. Terminolojik ifadelerle değil de, halk dili ile felsefi anlatımları tercih ettim. Felsefe de; hedefi olana en kısa yolu gösterir. Dile getirdiğim düşünceler, sezaryenle doğan zorlama fikirler değil, yaşanan olayların, okunan eserlerin ışığında doğan, doğal cümlelerdir. Kırılgan değil, esnek bir duygusal zekâ öngörüsü ile yola çıktım.

İcat ve keşif farklı kavramlardır. Biz bir şey icat etmiyoruz, yazılarımızla içimizdeki dünyayı, duyguları keşfetmenize anlamlandırmanıza destek oluyoruz. Bu kitap bir “kaçış edebiyatı” ürünü olmayıp, bizzat yaşamın içine dalmayı, yaşatmayı öngörmektedir. En ideal olanı yakalayabilecek kıvamda yaratılmıştır insanoğlu. Doğası ve çevresi de öyle. Bu kıvamın bir ürüne ve olumlu olguya dönüşebilmesi, bizim çabalarımızla olabilecektir. 

Ey Can…! Sen hazır değil isen, kimse sana mutluluk katamaz.

Bu kitabı Kitapyurdu'ndan tedarik edebilirsiniz.


Ali Rıza Malkoç Kimdir?

1965 yılında Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimin Samsun’da tamamladı. Teknik Lise elektrik bölümünden mezun oldu. Yükseköğrenimini Eskişehir Anadolu Ü. İktisat Fakültesinde tamamladı. Kısa dönem askerlik görevinden sonra, Samsun ve Bursa’da medya, eğitim, bilişim ve iş dünyası kuruluşlarında 25 yıl görev yaptı. 1999 yılında, ilk internet haber sitelerinden Mailgazete’yi yayınladı, 13 yıl sonra devretti.
Küçük yaşlardan itibaren edebiyatla, bilimle, teknolojiyle ve şiirle ilgilenmeye başlamış olmasına karşın yaklaşık 40 yaşında hece şiiri yazmaya yöneldi. Ozan Sentezi’nin yardımıyla da geleneksel şiiri öğrendi. Ayrıca okuduğu kitaplar aracılılığıyla kendini geliştirdi ve bilgisini pekiştirdi.
Ali Rıza Malkoç geleneksel bir usta-çırak ilişkisinde yetişmemesine karşın Kuddusi (1760-1848), Everekli Seyrani (1807-1866), Deliktaşlı Ruhsati (1836-1912), Narmanlı Sümmani (1860-1915), Daimî (1932-1983), Sefil Selimi (1933-2003), Ozan Sentezi (1962-) gibi âşıkları/şairleri kendisine usta olarak kabul etti.
Ali Rıza Malkoç’un şiirleri çeşitli gazete, dergi, web sitesi ve araştırmalarda aktarıldı.
Ali Rıza Malkoç’un şiirlerine ilişkin 3 üniversitede lisans bitirme tezi ve 1 üniversitede yüksek lisans tezi çalışması yapıldı.
Şahin Çahan (2007), KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi
İrem Güler ve Merve Alkan (2008), Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Tuğba Özdinç (2010 ), Konya Selçuk Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi
Ahmet Demircan (2010) Yüksek Lisans Tezi Gazi Üniversitesi tarafından bitirme ve yüksek lisans tezleri hazırlandı.
Ayrıca »Türküler Bizi Söyler 1« (2004), »
Türküler Bizi Söyler 2« (2005), »
Duygular Dillensin« (2006), » adlı şiir kitapları yayınlandı.
Hüseyin Karakoç ve Bilal Kırbaş tarafından 10 şiiri türkü formunda bestelendi.
2017 yılı itibariyle yaklaşık 400 hece şiiri bulunmaktadır.
Ayrıca toplumsal içerikli makale ve özdeyişleri, farklı web siteleri ve sosyal medya ortamında yayınlanmaktadır.
Felsefe, psikoloji, sosyoloji ağırlıklı yayın ve tüm yazılı çalışmalar da ilgi alanına girmektedir. Ar-ge, ür-ge, inovasyon, iç denetim, kurumsal gelişim kalite, verimlilik ve planlama da ilgi, bilgi ve uygulama alanları arasındadır.
Ayrıca yayınevlerine, ilgi alanları dahilinde redaksiyon, son okuma hizmeti vermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.