Yalova Gezilecek Yerler

Yalova' da gezilip görülmesi gereken yerleri sizler için araştırdık. Yalova gezi rehberi eşliğinde Yalova'yı keşfedebilirsiniz. Yalova'nın tarihi eserleri, kültürel mekanları, müzeleri ve daha fazlası.
Yalova Gezilecek Yerler

Yalova'da Gezilecek Yerler ve Gezi Rehberi

Yalova tarihi öneme ve çeşitli doğal güzelliklere sahip Türkiye' nin güzel şehirlerinden bir tanesidir. Küçük ve yeni bir şehir olmasına rağmen güzel gelişim göstermiş Yalova' nın tarihi ve gezilip görülmesi gereken doğal güzelliklerini birlikte inceleyelim.


Termal Atatürk Köşkü

Termal Atatürk Köşkü 1929 yılında yapılmıştır. Yalova' da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelen Atatürk Köşkü' nde zamanında en önemli tarihi kararlar alınmıştır. Bugün hala binlerce ziyaretçinin gelip ziyaret ettiği köşk müze olarak halka açıktır.
termal-ataturk-kosku.jpg

Adres: Gökçedere Mahallesi, 77400 Termal/Yalova

Telefon: (0226) 675 80 00

Termal Atatürk Köşkü'ne Nasıl Gidilir?

Yalova'daki En İyi Termal Oteller


Yürüyen Köşk

Yürüyen Köşk Atatürk istediği için yapılmıştır. Yürüyen köşk aslında yaşanılan bir hikaye üzerine ortaya çıkmıştır. Bu köşk Atatürk Köşkü olarak bilinse de tarihe Atatürk' ün yaşadığı bir hikaye üzerine adını yazdırmıştır.
yalova-yuruyen-kosk.jpg

Adres: İsmet Paşa Mahallesi, Sahil Yürüyüş Yolu, 77100 Merkez/Yalova Merkez/Yalova Merkez/Yalova

Telefon: (0226) 812 73 41

Termal Atatürk Köşkü'ne Nasıl Gidilir?


Sudüşen Şelalesi

Termal ilçesinde bulunan şelale muhteşem doğa güzelliğine sahip, Yalova' nın gezilip görülmesi gereken yerlerinden bir tanesidir. Sudüşen şelalesinin tam yanında piknik yapabilir, doğayla iç içe harika bir gün geçirebilirsiniz.
sudusen-selalesi.jpg

Adres: Haydariye Mahallesi, 77330 Çınarcık/Gemlik/Yalova

Sudüşen Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

 


Erikli Yaylası

Yalova' nın Çınarcık ilçesinin Teşvikiye Köyü'nün yakınında bulunan yaylanın denizden yüksekliği 600 metredir. Çeşitli ağaçların çevrelediği bir de yürüyüş parkuna sahip olan yayla, muhteşem doğal güzelliktedir. Yaylanın içine gizlenmiş pek çok şelaleyle karşılaşmanız da mümkün.
erikli-yaylasi.jpg

Adres: Karşıyaka Mahallesi, 77330 Teşvikiye Belediyesi/Çınarcık/Yalova

Erikli Yaylası'na Nasıl Gidilir?


Tarihi Kilise

Yalova Çiftlikköy ilçesinde bulunan Kilise, Roma zamanında bir su yapısı olan kilise, Bizans döneminde ise kiliseye çevrilmiştir.
kara-kilise.jpg

Adres: Sahil Mahallesi, Akasya Cd. No:17, 77600 Çiftlikköy/Yalova


Erikli Şelalasi

Erikli yaylasının biraz ilerisinde bulunan şelale, yüksek hızda akan suyuyla ve muhteşem doğasıyla görülemye değer yerlerin başında Erikli Şelalesi gelmektedir.
erikli-selalesi.jpg

Adres: Karşıyaka Mahallesi, 77330 Teşvikiye Belediyesi/Çınarcık/Yalova


Delmece Yaylası

Delmece yaylası Yalova' nın Çınarcık ilçesinde bulunur. Yaylada bir de şifalı su kaynağı bulunur. Yalova' nın zaten dört bir köşesi şifa doludur. Delmece yaylasına gidip hem şifa bulabilirsiniz hem de bu doğal güzellikte kafanızı dinleyebilirsiniz.
delmece-yaylasi.jpg

Adres: 77500 Selimiye Köyü/Armutlu/Yalova

Telefon: (0312) 207 50 00

 


Karaca Arboretumu

İçerisinde birçok bitki çeşidini barındıran, bitki bilimcilerin uğrak yeri olan Karaca Arboretumu keşfedilmesi gereken Yalova' nın güzel mekanlarından birisidir. 5 bin odunsu bitki bulunan ve daha sayamayacağımız kadar çok bitki bulunduran Karaca Arboretumunu mutlaka ziyaret etmelisiniz.
karaca-arberotumu.jpg

Adres: Samanlıköy Mah, Merkez, Yalova Termal Yolu, 77200 Samanlı Belediyesi/Yalova Merkez/Yalova

Telefon: 0555 033 77 89


Büyük Dipsiz Göl

Gölün çevresini yürüyerek dolaşabilir ve gölün etrafını saran ormanda keyifli zaman geçirebilirsiniz. Göl kenarı kamp kurmak ve ateş yakmak için idealdir. Fakat burada ağaçlar sıklaştığı ve fazla açık bir alan olmadığı için ateş yakarken önlem almakta ve tedbirli davranmakta ve ateşin etrafını taşlarla iyi kapatmakta yarar var. Göl suyu durgun bir su olduğu için içilmiyor fakat gölün etrafını gezerken yüksekten ince ince dökülen bir su göreceksiniz, içmek için bu suyu kullanabilirsiniz. Gölde çok sayıda kurbağa ve balık bulunuyor ve göle attığınız ufak bir yiyecek bunlar tarafından saniyeler içinde tüketiliyor. Beslenme amacıyla birbirleriyle girdikleri bu mücadele özellikle çocuklar açısından da keyifle izleniyor.

dipsiz-gol.jpg

Adres: Karşıyaka Mahallesi, 77330 Teşvikiye Belediyesi/Çınarcık/Yalova

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.