Yağsız ve Unsuz Makaron Kurabiye Tarifi

Uzmanlar sağlığımız için yağ ve undan uzak durmamız konusunda uyarıyor. Sağlıklı kalabilmek için doğal besinlerle beslenmemiz gerekiyor. İşte sağlıklı olduğu kadar da pratik olan yağsız ve unsuz makaron kurabiye tarifi…
Yağsız ve Unsuz Makaron Kurabiye Tarifi

Yağsız ve Unsuz Makaron Kurabiye Nasıl Yapılır?

Sadece üç malzemeden oluşan bu tarif sağlıklı yaşamak isteyenler için birebir. Makaron kurabiye ismini ise dışının sert içinin ise yumuşak olmasından alıyor. Bu da akıllara makaronu getiriyor. Çocuklarınızla ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz yağsız ve unsuz makaron tarifi malzemeleri ve hazırlanışı.

Malzemeler;

  • Hindistan Cevizi (170 Gram, Rendelenmiş)
  • Pudra Şekeri  (110 Gram)
  • Yumurta Beyazı (2 Adet)

Yapılışı;

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Derince bir kap içerisinde Hindistan cevizini ve pudra şekerini karıştırın. Ardından yumurta beyazlarını da üzerine ekleyerek spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin.

Karışımı ceviz büyüklüğünde parçalar olacak şekilde elinizle yuvarlayın. Ceviz büyüklüğündeki parçaları muffin kağıtlarına koyun. Ardından fırın tepsinize dizin.

180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında ılımasını bekledikten sonra kurabiyeleriniz servise hazır.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.