Wolfsburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Wolfsburg Almanya'nın nehir kıyısı merkezlerindendir. Doğal güzellikleri, tarihi ve turistik alanlarıyla mütevazi bir kent olan Wolfsburg'un gezilip görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Wolfsburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Autostadt

Autostadt dünyaca ünlü otomobil markası Volkswagen’in fabrikası ve müzesidir. İçerisinde Volkswagen’in araç üretiminde gerçirdiği tarihi gelişim ve birçok eski araç sergilenmektedir. Ayrıca Bentley, Bugatti, Porsche, Seat gibi otomotiv devlerinin araçları da burada sunulmaktadır. Ayrıca bu kurumda isteyenlere arazide araç kullanma fırsatı da sağlanmaktadır. Otomobil tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği müze her yıl 2 milyon civarında ziyaretçi çekmektedir.

autostadt.jpg


Phaeno Bilim Merkezi

phaeno-bilim-merkezi.jpg

2005 yılında hizmete açılan bu tesis, ülkenin en önemli bilim merkezlerinden biridir. Bilim adına hemen hemen her şeyi bulabileceğiniz müze tarzında hizmet veren kurum her yıl yüz binlerce turisti ağırlamaktadır. Çeşitli düzeneklerin ve robotların özel ilgi gördüğü merkezde birçok bilisel kuram ve kanunu değişik yollarla yeniden öğrenmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.


Wolfsburg Kalesi

wolfsburg-kalesi.jpg

Aşağı Saksonya bölgesinin en tarihi binalarından biridir. 1520 ve 1551 yılları arasında inşa edilmiştir. Diğer kalelerden farklı olarak koruma amaçlı değil, şehre farklı bir ambiyans ve güzellik katması için yapılmıştır. Yaklaşık 500 yıllık büyük bir tarihi yaşatan ve her köşesi ayrı bir sanat harikası olan Wolfsburg Kalesi, şehrin sembolü olmayı hak etmiştir. Wolfsburg seyahatlerinin en vazgeçilmez adreslerinden biridir.


Aller Gölü ve Parkı

aller-golu-ve-parki.jpg

29 hektarlık bir alanı kapsayan gölün yüzey rakımı 57 metredir. 1969 yılında ıslah çalışmaları başlatılan ve 1987’de daha da derinleştirilen göle bir de plaj eklenmiştir. Yaz aylarında yüzme, kano, kürek, yelken gibi su sporlarının önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Aynı zamanda gölün sahiline sıfır mesafede bir de parkı bulunmaktadır. Yemyeşil ağaçlardan oluşan park, Wolfsburg halkının nefes alma alanlarından biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.