Winchester'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 120 bin kişinin yaşadığı Winchester İngiltere'nin en turistik bölgeleri arasında yer almaktadır. Kente yapacağınız seyahatlere rehber olabilmek için Winchester'ın gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Winchester'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kutsal Haç Hastanesi

1133 ve 1136 yılları arasında oluşturulmuştur. Yoksullar Evi ile eski Birleşik Krallık Hayırsever Kurumu arasında inşa edilen bir Ortaçağ hastanesidir. Henry de Blois tarafından tasarlanan ve taştan inşa edilen yapı, İngiltere'de yer alan en eski Ortaçağ imarethanesi olma özelliğini taşımaktadır. Yapı genel olarak Ortaçağ katedrallerine birebir benzemektedir. İngilizlerin yerli mimari eserleri içerisinde I. sınıf yapıt olmaya layık görülen eserler içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği mekanlardan biridir.

kutsal-hac-hastanesi-004.jpg


Marwell Hayvanat Bahçesi

marwell-hayvanat-bahcesi-004.jpg

Tam 57 hektarlık koca bir arazide 1972 yılında kurulan Marwell Hayvanat Bahçesi, şehrin Hampshire bölgesinde yer almaktadır. Hayvanat Bahçesi 235 farklı türden 1000'den fazla hayvanı barındırmaktadır. Jon Kwowles'in girişimleriyle oluşturulan kurum 'Vahşi Yaşam Koruma' adına Avrupa'nın ilk hayvanat bahçelerinden biri olmayı başarmıştır. Kurum 2009 yılından bu yana vahşi yaşamı korumak adına çok önemli bir vizyon değişikliği gerçekleştirdi. 


Wolsevey Kalesi

wolsevey-kalesi.jpg

Şehrin en tarihi bölgelerinden Hampshire ilçesinde buluan harabe halindeki kaledir. 1130 ve 1140 seneleri arasında inşa edilmiştir. 'Eski Piskopos Sarayı' olarak da bilinmektedir. Winchester Katedrali'ne çok yakın mesafede bulunmaktadır. Kurulduğu dönemlerde yaşanan savaşlardan olumsuz etkilenen yapı, günümüze kadar gelmeyi başarsa da yarı yıkık haldedir. Ancak yüzlerce yıl sonra bile kalıntıları turistler tarafından hayranlık uyandıran yapı buram buram tarih kokmaktadır.


Winchester Katedrali

winchester-katedrali.jpg

Şehrin Hampshire bölgesinde yer alan bir Roma Katolik kilisesidir. Birleşik Krallığın en büyük katedrallerinden biri olan kutsal yapı Gotik mimari stiliyle 642 yılında inşa edilmiştir. Bu katedralin kalıntıları üzerine 1079 yılında inşa edilmeye başlanan manevi eser, 1093'te yeni bir solukla tekrardan hizmete açılmıştır. Uzunluğu 170 metre, yüksekliği yaklaşık 24 metredir. Kulesi ise yaklaşık 46 metre boyundadır. Winchester'in piskoposluk merkezidir ve Jane Austen, Knud, William Rufus gibi şahsiyetler bu katedrale defnedilmiştir. Şehrin önemli simgelerinden biri olarak sükse yapan manevi mimari bakımından şehrin gözbebeğidir.


Lainston Evi

lainston-evi.jpg

Winchester'in Hampshire yöresindeki 17. yüzyıldan kalma tarihi bir kır evidir. Ülkede 2. sınıf tarihi yapı olarak değerlendirilmektedir. II. Charles'in saray isteği üzerine 1683 yılında yapımına başlanan Lainston Evi döneminin ve İngilizlerin en önemli mimarlarından Christopher Wren tarafından tasarlanmıştır. Bu mekan Kral Charles ve sevgilisi Louise de Keroualle'nin özel evi olarak anıldı. 50 odası bulunan ve 1980'lerde satılarak özel mülk haline gelen ev şu anda 5 yıldızlı hizmet veren bir oteldir. Ayrıca çimen, çiçek ve ağaçlarla zenginleştirilen başarılı peyzaj çalışmaları sonucunda oluşturulan bahçesiyle huzur dolu bir ortamdır. Lainston Evi Oteli bölgeye gelen tarih meraklısı turistler açısından önemli bir keşif ve konaklama mekanıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.