Whatshapp'a Yeni Özellik Geldi

Daha önce birçok güncelleme ile dikkatleri üzerine çeken Whatsapp, bu sefer 3 yeni özelliği ile kullanıcıların karşısında. Şimdilik beta sürümünde kullanılan bu üç yeni özellik yakında tüm Whatsapp kullanıcılarının hizmetine sunulacak.
Whatshapp'a Yeni Özellik Geldi

Dünyanın en çok kullanılan ve popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kendini yenilemeye devam ediyor. Uygulamanın son beta sürümüyle birlikte dosya paylaşımı, arama ekranı ve toplu mesaj gönderme özelliklerinde birtakım değişiklikler yapıldı. 

Önceleri .pdf, .docx, .xlsx uzantılı dosyaların paylaşılmasına olanak sağlayan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp şu an beta kullanıcılarına her türden dosyayı paylaşma özelliğini getirdi.

Bundan böyle müzik, fotoğraf, video, APK gibi WhatsApp'tan gönderilen dökümanı telefonunuzun "indirilenler" klasöründe rahatlıkla görebileceksiniz.

Ayrıca, Android kullanıcıları için dosya gönderme sınırı 100 MB olarak belirlenirken, iOS kullanıcıları için sınır 120 MB olarak belirlendi.

Diğer bir değişiklik ise sistemsel bir değişiklik değil. Daha çok görünüş ile alakalı. Bu değişiklik WhatsApp'ın medya paylaşımı için kullanışlılığını önemli ölçüde değiştiriyor.

Sohbet esnasında birden fazla resim gönderdiğinde veya aldığında, resimleri tek tek göstermek yerine resimler sohbet içinde gruplandırılıyor. Yani yalnızca birkaç tanesi görünüyor ve son resimde kaç tane daha resim alındığını gösteren bir rakam yer alıyor.

Rakiplerine fark atabilecek diğer bir değişiklik ise arama ekranına geldi. WhatsApp'ın önceki sürümlerinde gelen çağrıyı cevaplamak için sağa doğru kaydırmak gerekiyordu. Güncellenen sürümde ise arama ekranını basitçe yukarı doğru kaydırarak gelen çağrıları cevaplayabilirsiniz. 

Bu özellikler şu an için sadece beta sürümde kullanılabiliyor fakat, birkaç gün içinde bütün WhatsApp kullanıcılarına bu özellikler gelecek. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.