Waco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Teksas Eyaleti'nin Waco kentinde yaklaşık 130 bin kişi yaşamaktadır. Tarihi, turistik ve coğrafi özellikleriyle ünlü Waco'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Waco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Waco Ulusal Mamut Anıtı

Waco'da mamutların ve diğer birçok memeli hayvanın fosillerinin sergilendiği paleontolojik site alanı ve müzedir. 2 hektarlık alanda bulunan mamut kemiklerinin keşfedilerek 2015 yılında yapılan çalışmalarla bölgenin site alanı olması sağlandı. Kolombiya mamutları 10 bin ve 1 milyon yıl önce yaşamış, Kuzey Amerika'nın verimli topraklarına gelerek otlak alanlardan besin sağlamışlardır. Yapılan araştırmalar yaklaşık 68 bin yıl önce bölgede yaşanan sel felaketinde 19 mamutun bir kanalda boğulduğunu ve çamura saplandığını göstermiştir. Bölge, 1978 yılında keşfedilmesine rağmen sitenin kamuoyuna açılması 2009 yılını bulmuştur. Şu anda Waco'nun turistik yerlerinden birine dönüşen Ulusal Mamut Anıtı büyük ilgi görüyor.

waco-ulusal-mamut-aniti.jpg

 

Mayborn Müze Kompleksi

mayborn-muze-kompleksi.jpg

Teksas Baylor Üniversitesi'nde Mayıs 2004'te açılan 13 bin metrekarelik bir tesistir. Burada jeoloji, paleontoloji, arkeoloji ve doğal tarih için Waco Mamut Sitesi de dahil olmak üzere dioramalar ve keşif istasyonları ile Teksas Doğal Tarih Müzesi yer almaktadır. Kompleks temalı 16 keşif odasıyla 7'den 70'e herkese bölgeyi öğrenme fırsatı sunuyor. Ayrıca burada 13 dönümlük tarihi köy, sergi galerisi, tiyatro ve müze deposu da yer alıyor. Mayborn Müze Kompleksi sunduğu olanaklar, sergiler ve bilgilendirmelerle Waco'nun gezilecek yerleri arasında bulunuyor.

Waco Asma Köprüsü

waco-asma-koprusu.jpg

Brazos Nehri üzerine 1868 ve 1869 yılları arasında inşa edilmiştir. Kentin en önemli simgesi olarak kabul edilen bu asma köprü, mimar John A. Roeblig tarafından tasarlanmıştır. Yapımında 3 milyon tuğlanın harcandığı ifade edilen yapı, Teksas'taki ilk büyük köprülerden kabul edilmektedir. Waco Asma Köprüsü şehre gelen yerli ve yabancı turistler için de ideal bir ziyaret mekanıdır. Özellikle 4 Temmuz Ulusal Bağımsızlık günlerinde köprüde yapılan havai-fişek gösterileri ile ünlenmiştir. Waco seyahatinizde kentin en değerli sembolü olan bu asma köprüyü keşfederek bol bol fotoğraf çekinmeyi unutmayın.

 

Waco Gölü

waco-golu.jpg

Waco şehrinin batı sınırıyla McLennan ilçesi arasında yer alan harika bir rezervuar gölüdür. Waco ve Brazos Nehirlerinin sel tehdidine karşı milyonlarca metreküp su kaybına karşı koruma amacıyla oluşturulan göl, tam 34 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Gölün deniz seviyesinden yüksekliği 141 metredir. Bosque Nehri'yle karşılıklı olarak birbirlerini beslemektedirler. Balıkçılık, yüzme, piknik ve gezi etkinliklerine ev sahipliği yapan gölün etrafı da bitki çeşitliliği bakımından zengindir. Waco gezi rehberinize kentin görülmesi gereken yerlerinden olan bu şahane gölü mutlaka eklemelisiniz.

 

Cameron Hayvanat Bahçesi

cameron-hayvanat-bahcesi-002.jpg

1955 yılında kurulan hayvanat bahçesi, ilk hizmet verdiği yıllarda Teksas Merkez Zooloji Parkı olarak anılmaktaydı. 21 hektarlık alana kurulan Cameron Hayvanat Bahçesi tam 300 türden 1700'ün üzerinde hayvanı barındırmaktadır. Cameron Hayvanat Bahçesi, Hayvanat Bahçesi Derneği tarafından akredite edilmektedir ve Dünya Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum Birliği üyesidir. Waco'nun turistik yerlerinden biri olan Cameron hayvanat bahçesi her yaştan yüz binlerce insan çekmektedir. 

 

Armstrong Browning Kütüphanesi

armstrong-browning-kutuphanesi--001.jpg

ABD Baylor Üniversitesi kampüsünde bulunan kütüphane ve İngiliz şair Robert Browning ve eşi de şair Elizabeth Barrett Browning'in en büyük koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Browning orijinal koleksiyonlarının Dr. AJ Armstrong tarafından toplanarak sunulduğu kütüphane Waco'nun tarihi yerlerinden biridir. Bilhassa edebiyat tutkunlarının ve Bowning hayranlarının akın ettiği kütüphane yaklaşık 100 yıldır hizmet vermektedir. Mükemmel şiirlerden oluşan harika koleksiyonların orijinallerini tanıma fırsatını kaçırmamalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.