Volkan Uygunuçarlar Kimdir? & Hakkında Bilgi

06 Aralık 1979 yılında Sivas'ta doğan MHPli siyasetçi Volkan Uygunuçarlar hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Volkan Uygunuçarlar Kimdir? & Hakkında Bilgi

Volkan Uygunuçarlar Biyografisi

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Sivas bölgesi için açıklanan aday adayı olması nedeniyle dikkatleri üzerine toplayan Uygunuçarlar, 06 Aralık 1979 yılında Sivas'ta dünyaya gelmiştir.


Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini ailesi ile birlikte yaşadığı Sivas'ta tamamlamıştır. Ardından lisans eğitimi almak istediğine karar vermiştir. 1999 yılında başarılı geçen bir sınav sonucunda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra ise 2005 yılında doktor unvanı ile birlikte mezun olmuştur. Diplomasını aldıktan sonra ise hemen mesleğini yapmaya başlamıştır.


Öğrencilik Döneminde Siyaset

Gençlik ve üniversite dönemlerine denk gelen sürede girmiş olduğu Ülkü Ocakları'nda gönüllü olarak sayısız görev üstlenmiştir. Çalışkan yapısı nedeniyle kısa süre içerisinde Sivas Milliyetçi Hareket Partisi İkinci İl Başkanı olarak siyasi hayatına devam etmesine karar verilmiştir. Ek olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başkanlığı, Ülkü Ocakları Eğitim Başkanlığı ve en son olarak da Erciyes Üniversitesi Başkanlığı görevlerini yerine getirmiştir.


Çalışma Hayatı

Eğitiminden sonra bir süreliğine Türkiye'nin farklı şehirlerinde görev yapmıştır. Ardından dünya üzerinde bir ilke atmayı amaçlayan Uygunuçarlar ilk kez Türk adıyla ve Türk hekimleri ile hizmet veren bir hastaneyi Katar'da faaliyete geçirmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'ye ilk destek veren ülke olan Katar'ın bu konuda hassas davranmasında etkili olan isim olmasıyla da oldukça dikkat çekmiştir. Ek olarak Sivasspor'un as başkanlığı görevini de sürdürmektedir.


Adaylığı

Hayatının her döneminde Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül veren Uygunuçar partisinin 12. Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olma şansına sahip olmuştur. Ardından da 27. dönem için Sivas adaylığı açıklanmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan doktor iyi derecede İngilizce de bilmektedir. Adaylığı Sivas tarafından oldukça desteklenmiştir.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.