Ülkemizin En Çok Albüm Satan 10 Sanatçısı

Ülkemizde büyük hayran topluluklarına sahip sanatçılar bulunmaktadır. Ancak sanatçının büyüklüğü biraz da sattığı albüm sayısıyla değerlendirilir. Ülkemizin en çok albüm satan 10 sanatçısını sizlerle paylaşıyoruz.
Ülkemizin En Çok Albüm Satan 10 Sanatçısı

Türkiye'nin En Çok Albüm Satan Sanatçıları

Türk Sanat Dünyası’nda sayısız ses sanatçısı yer almaktadır. Bir şarkıcının ne kadar sevildiği onun hayran kitlesi ve sattığı albüm miktarıyla ölçülür. Ülkemizde milyonlarca albüm satan birçok ünlü isim bulunmaktadır. İşte ülkemizin en çok albüm satan 10 sanatçısı;

en çok albüm satan sanatçılar


1. İbrahim Tatlıses

Ülkemizin en çok albüm satan sanatçıları listemizin zirvesinde İmparator İbrahim Tatlıses bulunuyor. 30’un üzerinde albüme imzasını atan ünlü sanatçı 33 milyondan fazla albüm satmayı başardı.

ibrahim-tatlises-1.jpg


2. Orhan Gencebay

Listemizin ikinci sırasında Arabesk müziğin ‘baba’sı Orhan Gencebay var. Sanat yaşamı boyunca 26 albüm çıkartan Orhan Baba’nın 28 milyon albümü satıldı.

orhan-gencebay-2.jpg


3. Ferdi Tayfur

Ferdi Tayfur kendine has yorumuyla arabesk müziğin ülkemizde en sevilen isimleri arasında yer almayı başarmıştır. 37 albümü piyasaya sürülen ünlü şarkıcının 27 milyon albüm sattığı kayıtlara geçmiştir.

ferdi-tayfur-2.jpg


4. Sezen Aksu

Pop müziğimizin ‘Minik Serçe’ lakaplı sanatçısı 23 albüm çıkartmıştır. Onlarca bestesi vardır. Toplamda 27 milyon civarında albüm satan Sezen Aksu, listemizin dördüncü sırasında yer alıyor.

sezen-aksu-6.jpg


5. Ahmet Kaya

Listemizin beşinci sırasında 2000 yılında hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya yer alıyor. Sanat yaşamı kadar Kürt kimliği ve siyasi fikirleriyle de bilinen sanatçı yaşamı boyunca 20 albüm çıkarmış ve 26 milyon albüm satmıştır.

ahmet-kaya-2.jpg


6. Bülent Ersoy

Türk Sanat Müziğinin ‘Diva’sı Bülent Ersoy birçok albüme imza atmıştır. Ersoy 21 milyon albüm satmayı başararak listemizde kendisine altıncı sıradan giriyor.

bulent-ersoy-3.jpg


7. Zeki Müren

300 civarında şarkı besteleyen ünlü müzik adamı Zeki Müren, 19 milyonun üzerinde albüm satışı gerçekleştirmiştir.

zeki-muren-001.jpg


8. Neşet Ertaş

Birçok şarkı besteleyen, sazıyla seslendirdiği şarkıları dillerden düşmeyen sanatçı Neşet Ertaş, sayısız albüm çıkarmıştır. 2012 yılında aramızdan ayrılan usta sanatçı 16 milyon albüm satışına ulaşmıştır.

neset-ertas-2.jpg


9. Barış Manço

Ülkemizde rock müziğin temsilcilerinden olan Barış Manço, Anadolu rock olarak tabir edilen müzik türünün de öncülerinden olmuştur. 1999’da hayata veda eden ünlü sanatçı 20 albüm çıkarmış ve 16 milyon albüm satmıştır.

baris-manco-2.jpg


10. Müslüm Gürses

2013 yılında vefat eden ünlü sanatçı hayranlarını yasa boğmuştu. Bazı fanatiklerinin kendilerini jiletleyerek Müslüm Gürses’e olan hayranlıklarını göstermeleri meşhur sanatçıyı da çok üzüyordu. Hayranlarının ‘Müslüm Baba’ olarak gönüllerine yazdığı büyük sanatçı 38 albüm çıkarmış ve 15 milyon satışa ulaşmıştır.

muslum-gurses-1.jpg

Önerilen İçerik;

Rock and Roll'un En İyi 10 Şarkısı

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum