8 Ülkenin Bilinmeyen Gerçekleri

Her ülkenin gizli tuttuğu gerçekler vardır ve bunlar bir gün ortaya çıkar. Bu içeriğimizde sizin için ülkeler hakkındaki bilinmeyen gerçekleri derledik...
8 Ülkenin Bilinmeyen Gerçekleri

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Dünya yüzlerce ülkeye ve binlerce farklı ırktan insana ev sahipliği yapmaktadır. Bu ülkelerin konumları onların yaşayışına ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi birçok etkiler göstermektedir. Buna bağlı olarak birçok ülke ile ilgili insanların bilmediği bazı hususlar vardır. Bu yazımızda okuyucularımızla birçok ülke hakkındaki bilinmeyenleri paylaşacağız.

İşte okuyanları etkileyen ülkeler hakkında bilinmeyen gerçekler;

1. ABD

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Dünya üzerinde en fazla mahkumun hapishanede yattığı ülke ABD’dir. ABD’nin üzerine insanları hapse atacak bir ülke yok. Bu ülke Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 5’ini barındırır. Ancak dünyada hapis hayatı yaşayanların yüzde 25’i ABD’de bulunmaktadır.

2. Guam

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Birçok insanın adını bile duymadığı bu ülke Mariana Adaları’ndan biridir. Bu ülkenin bilinmeyen gerçeklerinden birisi yollarının mercan liflerinden yapılıyor olmasıdır. Sebebi de ülkede tabii kumun olmamasıdır.

3. Kanada

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Dünya üzerinde en fazla gölün bulunduğu ülke Kanada’dır. Hatta bu ülkede dünyadaki göllerin yarısından çoğu yer alıyor. Göller ülkenin neredeyse onda birini kapsamaktadır. Ülkede 3 milyondan fazla göl olduğu biliniyor. Bu göllerin çoğu ülkenin konumuna bağlı olarak gelişen buzul aşınmalarıyla oluşur. Aynı zamanda Dünyada eğitimli insan oranının en yüksek olduğu ülke de Kanada’dır.

4. Afganistan

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Haşhaşın yüzde 95’lik oranla en fazla üretilen ülkenin Afganistan olduğunu biliyor muydunuz?

"Kimsenin Bilmediği 10 Gerçek" isimli içeriğimize erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Rusya

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Rusya Dünyadaki en fazla ormanlık alana sahip ülke olarak bilinir. Bu yönüyle ülke dünyanın en fazla oksijeninin üretildiği bölge oluyor. Dünya ormanlarının yaklaşık dörtte biri bu ülkede bulunuyor. Ayrıca Rusya 21 bin adetle dünyanın en fazla tankına sahip ülkesi durumundadır.

6. Fransa

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Saat dilimi sayısı en fazla olan ülke Fransa'dır. Fransa'nın deniz bölgeleri dahil olmak üzere tüm arazisini dikkate alırsak bu ülkede 12 farklı saat diliminin kullanıldığını görürüz. Birçok insan doğu batı genişliği açısından en fazla saat dilimini Rusya’nın kullandığını düşünse de Ruslar 9 saat dilimi kullanırlar.

7. Nijer

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

Dünyadaki genç nüfus oranının en yüksek olduğu yer Nijer’dir. Bu ülke nüfusunun hemen hemen yarısını 15 yaş altı çocuklar oluşturmaktadır.

Kimsenin farkında olmadığı gerçekleri öğrenmek için buraya tıklayın.

8. Papua Yeni Gine

Ülkeler Hakkında İlginç Gerçekler

En çok farklı dilin kullanıldığı ülke Papua Yeni Gine’dir. Ülkenin resmi dili olan İngilizceyi her 50 vatandaştan biri konuşmaktadır. Bu ülkede 800’den fazla dil konuşuluyor ve bu rakam neredeyse Dünya dillerinin yüzde 10’undan fazlası.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum