Türkiye’de Bulunan En İyi ve En Ünlü 10 Semt Pazarı

İşte, ne ararsanız bulabileceğiniz Türkiye’nin dört bir yanında yer alan en iyi ve en kalite semt pazarlarının listesi…
Türkiye’de Bulunan En İyi ve En Ünlü 10 Semt Pazarı

Eskilerden günümüze kadar devam eden pazar kültürü, insanların her türlü ihtiyaçlarını karşıladığı alışveriş yerlerdir. Ekonomik olarak tüm kesimlere hitap eden semt pazarları, kültürel bir miras olarak aktarılmaya devam ediyor. Ülkemizde hemen hemen her ilde ve ilçede kurulan semt pazarları, hemen hemen her ürünün daha ucuz satılmasından dolayı oldukça yoğun ilgi görüyor. Sebze, meyve, giyim, ev eşyasına kadar her türlü ürünü bulmanın mümkün olduğu bu pazarlarda ise genelde ''Gel ablam gel'' diye başlayan pazarlama sesleri duyuluyor. Son zamanlarda belediyelerin yaptıkları çalışmalar ile modern alanlara dönüştürülen pazarlar müşteriler içinde kolaylık sunuyor.

Her ne kadar her ilçenin kendine has semt pazarları olsa da Türkiye'de ün yapmış pazarlar o şehirde yaşamayanların bile dikkatini çekiyor. Kaliteleriyle, bol çeşitleriyle ve ucuzluklarıyla Türkiye'de pazar denildiğinde akla gelen pazarları araştırdığımız bu içeriğimiz, yolunuz o şehirlere düşerse mutlaka uğramanız gereken Türkiye'nin en ünlü semt pazarlarından bir liste içeriyor.

Türkiye'nin Semt Pazarları Listesi

SıraPazarŞehirBölgeGünü
1Kadıköy Salı PazarıİstanbulKadıköySalı
2Aşağı Ayrancı PazarıAnkaraÇankayaÇarşamba
3Güzelyalı PazarıİzmirBalçovaPazar
4Yeşilköy Çarşamba PazarıİstanbulBakırköyÇarşamba
5Bodrum Mazı PazarıMuğlaBodrumPazar
6Fatih Çarşamba PazarıİstanbulFatihÇarşamba
7Bolu Köylü PazarıBoluBüyükcamiPazartesi
8Beşiktaş Cumartesi PazarıİstanbulBeşiktaşCumartesi
9Ortaköy Sosyete PazarıİstanbulBeşiktaşPerşembe
10Alaçatı Antika PazarıİzmirÇeşmeHer Gün

Türkiye'nin En İyi 10 Semt Pazarı

İşte Türkiye'nin en ünlü ve en iyi pazarları...

1. Kadıköy Salı Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Kadıköy Pazarı, İstanbul’un en büyük pazarlarından biri olmasından dolayı hemen hemen İstanbul'da yaşayan herkesin sevdiği bir pazardır. Kapalı bir alanda kurulan bu pazara belediye tarafından ücretsiz servisler düzenleniyor. Genellikle kıyafet ağırlıklı olan bu pazar, Salı günleri kıyafet ve sebze meyve karışık kurulduğu gibi cuma günleri ise kumaş pazarı olarak kuruluyor.

Saatler08:30-19:30
AdresUzunçayır Cad. Şehit Bülent Altınsoy Sk. Yapı İş Merkezi E Blok No 45 4, Kadıköy
GünleriSalı

Google Yorumları

? Düzenli yapısı ve iyi işleyen bir otoparkının olması pazar alışverişlerini kolay ve keyifli bir hale getiriyor. Ayrıca hem salı pazarında hem cuma pazarında hem de pazar günleri kurulan antika pazarı ve kooperatif pazarında bol çeşit bulunuyor.

? Gidilmesi gereken yerlerden birisi. Semt pazarlarından çok çok büyük ve özellikle kıyafet, çanta vs. çeşitlilik bol. Uygun fiyat için iyice gezmek lazım ama.

2. Aşağı Ayrancı Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Ankara'da Dikmen semtinde TBMM’nin az yukarısında kurulan Aşağı Ayrancı Pazarı, Türkiye'nin ünlü pazarları arasında bulunuyor. Kapalı bir alanda kurulan bu pazar, hem sebze meyve hem de kıyafet gibi ürünler sunuyor. Hemen hemen her bütçeye uygun birçok ürün sunan bu pazar, çarşamba günleri kuruluyor. Ayrıca her ayın pazar günü kurulan antika pazarıyla da yoğun ilgi görüyor.

AdresAyrancı, Dikmen Cd No:61, 06540 Çankaya/Ankara
GünleriÇarşamba

Google Yorumları

? Temiz, düzenli kaliteli ürünleri rahatlıkla bulabileceğiniz bir pazar. Müşterileri de, esnafı da yıllardır birbirini tanır ve alış-veriş yapılmasa bile mutlaka hal-hatır sorulur. 22 yıl oturduğum pazar ile emniyet in olduğu sokaktan 9 yıl önce taşınmama rağmen arada bir alış veriş ve esnafla sohbet etmek için giderim.

? Ayda bir kurulan antika (bit) müdavimi olunacak bir yer.

3. Güzelyazı Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

İzmir Göztepe Stadyumu yanına kurulan Güzelyalı pazarı, her ne kadar ilk zamanlar Güzelyazı'da kurulsa da şimdiler de Üçkuyular'da yer alıyor. Pazar günleri kurulan bu pazar, geleneksel ürünlerden şifalı bitkilere, sebzelerden giyim ürünlerine kadar oldukça bol çeşidiyle beğeniliyor. Akşam saatlerine doğru daha ucuz olduğundan dolayı oldukça yoğun olan bu pazar, İzmir'in en sevilen alışveriş noktaları arasında bulunuyor.

AdresBahçelerarası, Mithatpaşa Cd., 35330 Balçova/İzmir
GünleriPazar

Google Yorumları

? Çocukluğumdan beri gittiğim çok sevdiğim bir pazar.

? Ben çok seviyorum bu pazarı aradığım tüm ürünler kaliteli bir şekilde satılıyor.

4. Yeşilköy Çarşamba Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Yeşilköy Sosyete Pazarı da olarak bilinen Yeşilköy Çarşamba Pazarı, birçok markalı giyim ürünlerini uygun fiyata sunduğundan oldukça yoğun ilgi görüyor. Mağaza fiyatlarına göre uygun satılan bu ürünler, her kesime hitap etmesinin yanı sıra kaliteleriyle de beğeni topluyor. Her Çarşamba kurulan bu pazar, kapalı alanda olduğu için her mevsim rahatça alışveriş imkanı sunuyor.

Saatler08:00-20:00
AdresYeşilköy, Yeşilköy Halkalı Cd., 34149 Bakırköy/İstanbul
GünleriÇarşamba

Google Yorumları

? Uygun ve Kaliteli ürünleri ucuza alabileceğiniz yer bence.

? İlk defa geldim çok beğendim her şey kaliteli uygun bence.

5. Bodrum Mazı Köyü Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Bodrum bölgesinin tek köy ürünleri satan pazarı olan Mazı Pazarı, yerel üreticilerin kendi ürettikleri doğal ürünlerin bulunduğu oldukça güzel bir pazardır. Pazar günleri kurulan bu pazarda, genç kızlar tarafından işlenen ürünlerden el dokuması ürünlerine kadar birçok yöresel üründe bulmam mümkün. Yukarı Mazı ve aşağı Mazı olarak adlandırılan iki yere de kurulan bu pazar, Bodrum'da iki saatte bir kalkan dolmuşlarla kolayca gidilebiliyor.

AdresMazı Köyü, Bodrum, Muğla
GünleriPazar

Google Yorumları

? Tüm yaz tatilim boyunca yazlıkta kaldığım zamanlar bu pazarı kullanıyorum. Tüm ürünleri organik ve satıcılar çok cana yakın.

? Köylülerin ürettiği bütün doğal ürünleri bulabilmek mümkün.

6. Fatih Çarşamba Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Çarşamba günleri İstanbul Fatih semtinde kurulan pazarın büyüklüğü ve çok çeşitliliği sayesinde ünü tüm Türkiye'ye yayılmıştır. Oldukça geniş ve kapsamlı bir pazar olduğu için Türkiye'nin en kapsamlı pazarı olarak adlandırılan çarşamba pazarı, açıldığı ilk saatlerden itibaren kapanana kadar yoğun ilgi görüyor. Hem sebze meyve hem ev eşyası hem de kıyafet gibi aranılan her şeyin kolayca bulunduğu bu pazar, 7 ana cadde ve 17 sokaktan oluşuyor.

Saatler07:00-21:00
AdresBalat, Lokmacıdede Sk. No:28, 34087 Fatih/İstanbul
GünleriÇarşamba

Google Yorumları

? Çok büyük gez gez bitmiyor. Her şey çok güzel ama sabahtan akşama kadar bitirebilmek zor.

? Sırf Anadolu Yakası'nda bu pazar için geldim sosyal medyada görüp. Çok büyük çok yoruldum ama güzel şeyler vardı.

7. Bolu Köylü Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Bolu şehir merkezinde pazartesi günleri kurulan bu pazarda genellikle köylü kadınlar tarafından satış yapılıyor. Köylerde kendi ürettikleri bütün doğal ürünleri bu pazarda satışa çıkartan kadınlar, cana yakınlıklarıyla da müşteriler tarafından beğeniliyor. Sebzelerden, kurutulmuş ürünlere, köy ekmeğinden reçellere kadar yöresel olan her şeyi bulabileceğiniz pazar, Bolunun en sevilen pazarları arasında bulunuyor.

Saatler09:00-19:00
AdresBüyükcami, İsmet Paşa Cd., 14200 Bolu Merkez/Bolu
GünleriPazartesi

Google Yorumları

? Direk köylü kadınların meyve sebzelerinin doğal organik ürünleri bulabileceğiniz bir pazardır Pazartesi günleri kuruluyor. Çok beğendim.

? Çok büyük bir pazar. Pazartesi günü kuruluyor. Hem köylüler hem de pazarcılar var.

8. Beşiktaş Cumartesi Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Beşiktaş Çarşı semtinde cumartesi günleri kurulan pazarda, sebze ürünlerinin yanı sıra tekstil ürünlerinin de çok fazla satılıyor. Tüm Pazar tezgahlarında alışverişi kolaylaştırmak için kredi kartı da geçerli olduğundan müşteriler tarafından beğenilen bu pazar, Beşiktaş Sosyete Pazarı olarak da adlandırılıyor.

Saatler07:00-00:00
AdresSinanpaşa, Ihlamurdere Cd. & Hattat Tahsin Sk. 19/1, 34353 Beşiktaş/İstanbul
GünleriCumartesi

Google Yorumları

? İstanbul'da beğendiğim zevkle dolaştığım pazarlardan biri.. Her bütçeye uygun ürün var.

? En sevdiğim yer? tüm ihtiyacınız var!

9. Ortaköy Sosyete Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Eskiden Ulus Pazarı olarak adlandırılan Ortaköy Sosyete Pazarı, markalı ürünler barındırdığı için İstanbul'un en lüks pazarları arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak kıyafetin yer aldığı bu pazarda kredi kartı geçtiği için tüketiciler tarafından çok beğeniliyor.

Saatler08:00-19:00
AdresLevazım, Çayır Sk. No:4, 34340 Beşiktaş/İstanbul
GünleriPerşembe

Google Yorumları

? Hafta bir gün açık Perşembe günleri aradığınız her şeyi bulabileceğiniz şirin bir pazar.

? Güzel bir ortam. Marka var....bayan satıcılar daha iyiler..

10. Alaçatı Antika Pazarı

Türkiye'nin En İyi Semt Pazarları

Haftanın her günü açık olan Alaçatı Antika Pazarı, antika sevenlerin tercih ettiği en iyi pazardır. Cumartesi günleri halk pazarıyla birlikte kurulan tek antika pazarı olma özelliğine sahip olan bu pazar, hediyelik eşyalardan antikalara organik ürünlerden kıyafete birçok çeşit sunuyor. Pazar o kadar çok beğeniliyor ki Yunan adalarında bulunanlar bile alışveriş için bu pazarı tercih ediyor.

AdresAlaçatı, 14003 sokak no:4, 35450 Çeşme/İzmir
GünleriHer Gün

Google Yorumları

? İnanılmaz güzel parçalar bulabilecek kocaman bir alan...

? Çok güzel bir pazar antika sevenlerin uğrak yerleri arasında.

Türkiye'nin en ünlü pazarları hangisi?

Türkiye'nin en bilinen pazarlarını merak ediyorsanız eğer; Kadıköy Salı Pazarı, Aşağı Ayrancı Pazarı Ankara, Güzelyalı Pazarı, Yeşilköy Çarşamba Pazarı, Bodrum Mazı Köyü Pazarı, Fatih Çarşamba Pazarı, Bolu Köylü Pazarı, Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Ortaköy Sosyete Pazarı ve Alaçatı Antika Pazarı Türkiye'nin en ünlü pazarlarıdır.

Türkiye'nin en büyük pazarı nerede?

Tire'de yer alan salı pazarı Türkiye'nin en büyük açık hava pazarıdır. Sebze ve meyvenin yanı sıra bölgede bulunan kadınların yaptığı el işlerinin de satıldığı bu pazar, turistler tarafından da ilgi görüyor.

İstanbul'da en iyi pazar hangisi?

İstanbul'un en iyi pazarı olarak adlandırılan Kadıköy Salı pazarı, bol çeşidi ve kalitesiyle çok beğeniliyor. Ayrıca kolay ulaşımıyla Avrupa Yakası'ndan bile birçok ziyaretçi çeken bu pazar Anadolu Yakası'nda ki kadınların en sevdiği pazardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.