Trakai Gezilecek Yerler

Litvanya'nın en sakin ve huzurlu bölgelerinden birisi olan Trakai şehrinin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık ve derledik. İşte Her yıl binlerce turistin akın ettiği Trakai şehrinin gezilecek yerleri...
Trakai Gezilecek Yerler

Trakai Hakkında Bilgi

  • Trakai şehri, Litvanya'nın güneydoğusunda yer almaktadır.
  • Başkent Vilnius'un 28 km batısında kalmaktadır.
  • Vilkoksnis ve Skaistis gölleri arasında yer almaktadır.
  • Muhteşem bir doğal güzelliğe sahiptir.
  • 497 kilometrelik bir alanı olan Trakai şehrinin her köşesinde hem doğanın hem de tarihin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Her yıl binlerce turisti tek başına ağırlayan ünlü Trakai Kalesi önemli bir yere sahiptir.
  • Yerli turistler bu mekanı uzun haftasonu tatilleri için tercih ediyorlar.
  • Trakai'de karasal iklim görülür.
  • Kış ayları soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve nemli geçer.
  • Yıllık ortalama hava sıcaklığı 6 derecedir.
  • Resmi dili Litvanca'dır.
  • Para birimi Euro'dur.
  • Trakai'nin nüfusu 5 bin civarındadır.

Trakai Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Trakai'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Trakai'deki gezilecek yerler listesi
  2. Trakai müzeleri
  3. Trakai'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Trakai'deki turistik noktalar
  5. Trakai otel önerileri
  6. Trakai'de nerede ne yenir?
  7. Trakai'de ulaşım nasıl sağlanır?
  8. Trakai'ye ne zaman gidilir?
  9. Trakai festivalleri nelerdir?

Trakai gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Trakai Kalesi

Trakai kalesi, Trakai şehrinin en önemli turistik yeridir. Her yıl binlerce turisti tek başına ağırlayan bu önemli mekanı kesinlikle ziyaret etmenizi öneriyoruz. Göllerin arasında yer alan bu muazzam kale sizi büyüleyecek. Ayrıca isterseniz gölün bazı bölgelerinde yüzebilir veya bisiklet sürebilirsiniz. Göl kenarında manzaraya karşı piknik yapmak daha sonra göle girmek inanılmaz keyifli olacaktır.

trakai-kalesi-001.jpg


Galve Gölü

Trakai'nin kalbi olan Galve gölü üzerinde 21 tane ada bulunmaktadır. Bu adaların bir tanesinde Trakai Kalesi bulunur. Diğer tüm adaları, Trakai Kalesiyle beraber Trakai milli parkını da içine alan Galve gölünün güneyinde bir de Trakai Yarımada Kalesi bulunmaktadır. Ayrıca bu adaların çoğunda yıkılmış veya terk edilmiş harabeler görebilrisiniz.

galve-golu-001.jpg


Trakai Milli Parkı

Trakai Kalesini'de içerisinde bulunduran Trakai Milli Parkı, turistleri kendisine çekmeyi başaran nadir parklardandır. Litvanya'nın 5 milli parkından birisi olan Trakai Milli Parkı, mükemmel görünüşüyle sizi kendine kilitleyecektir.

trakai-milli-parki-001.jpg


Trakai Orthodox Kilisesi

İçerisinde bulunan tablolar sayesinde ilginç bir izlenim yaratan Trakai Orthodox kilisesinin iç dizaynına bayılacaksınız. Kendisine has bir görüntüsü olan bu kilise ziyaretçilerine sıcak ve samimi bir his vermektedir. Ziyaret ettiğinizde pişman olmayacağınız bu kiliseyi gidip görmenizi tavsiye ediyoruz.

trakai-orthodox-kilisesi-001.jpg


Old Post Office

Trakai'de görüp görebileceğiniz en şirin postanelerden birisi olan old post ofice, eskiden hizmet vermekteymiş. Yol üstünde olan bu postaneye durup 5 dakikanızı ayırmalısınız. Önünde fotoğraflar çekinmenizi öneriyoruz.

old-post-office-001.jpg


Trakai'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Litvanya’nın en güzel şehirlerinden birisi olan Trakai, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda çok fazla turistin akın ettiği Trakai şehrinde konaklanması gereken 5 oteli araştırdık ve derledik. İşte Trakai'nin en iyi ve en uygun otelleri;


Esperanza Resort

Esperanza Resort, Ungurys Gölü'nün kıyısında, Trakai'nin merkezine 13km mesafede eşşsiz bir oteldir. Etrafının yemyeşil bir ormanla çevrili olduğu bu tesis, özel bir plaja ve kapalı yüzme havuzuna sahiptir. İçerisinde bowling salonu, bilardo masası, çocuk oyun odası gibi yerler bulunan Esperanza Resort oteli 5 yıldızlıdır.

esperanza-resort-001.jpg

Adres: Paunguriai, Trakų sen., Trakų r. sav., Vilniaus apskr., LT-21282 Trakai, Litvanya

Tel:  +370 698 78378

Fiyat: 227€ - 445€ Fiyat Aralığında


Villa Sofia

Luka Gölü'ne 300 metre mesafede olan Villa Sofia oteli bir aile tarafından yönetilmektedir. Konuklarına ücretsiz otopark, wifi ve bisiklet sunan bu otelde bütün odalar zarif bir şekilde döşenmiştir. Sofia'da konukların yararlanabileceği geniş balkona sahip bir lobi ve büyük bir ortak yemek salonu vardır. 

villa-sofia-001.jpg

Adres: Zemaitės 13, Varnikai, LT-21142 Trakai, Litvanya

Tel: +370 615 35113

Fiyat: 57€ - 65€ Fiyat Aralığında


Rowing Hotel

Rowing Hotel, Galves Gölü yakınlarında sakin bir bölgede yer alır. Konuklarına televizyon, kasa, klimalı oda ve minibar sunan bu otelde inanılmaz bir manzaraya sahip odalar bulunmaktadır. Kahvaltı sabah yemek salonunda konuklara servis edilir.

rowing-hotel.jpg

Adres: Karaimų g. 93A, LT-21104 Trakai, Litvanya

Tel: Bilinmiyor

Fiyat: 55€ -78€ Fiyat Aralığında


Apvalaus Stalo Klubas

Galve Gölü'nün kıyısında bulunan, ünlü Trakai Kalesi'ne sadece 500 metre mesafede olan Apvalaus Stalo Klubas, 4 yıldızlı muazzam bir oteldir. Odaları Fransız iç tasarımına ve tekstil duvar kağıdına sahiptir. Her odada, küvetli banyo, televizyon ve minibar bulunmaktadır.

apvalaus-stalo-klubas.jpg

Adres: Karaimu 53 A., LT-21104 Trakai, Litvanya 

Tel: +370 699 13769

Fiyat: Bilinmiyor


Margis

Tepelerin ve ormanların etrafında çevrili olan Margis oteli, Trakai'nin en güzel otellerinden birisidir. Margis Gölü'nün üzerinde bulunan bu otel sakin ve huzurlu bir konumda yer almaktadır. Margis oteli, Trakai'ye 8km, Vilnius'a ise 35km mesafededir. Odaları doğal kumaşlar ve renklerle dekore edilmiştir.

margis.jpg

Adres: Penkininku Kaimas, LT-21103 Trakai, Litvanya

Tel: +370 528 21717

Fiyat: Bilinmiyor


Trakai'de Nerede Ne Yenir?

Trakai mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Yemekleri Doğu Avrupa yemeklerine benzemektedir. Köklü bir tarihe sahip olan Litvanya'nın Trakai kentinde çok sayıda restoranbar ve kafe bulunmaktadır. Peki ya Trakai'de nerede ne yenir? İşte Trakai'nin en iyi restoranbar ve kafeleri;


AJ Sokoladas

Her şeyin harika ve güzel gözüktüğü AJ Sokoladas kafesine bir kere gittikten sonra bir daha gitmek isteyeceksiniz. Bütün kahvelerin, çikolataların, kurabiyelerin, tatlıların ve içeceklerin kusursuz olduğunu söyleyebiliriz. Personellerin gerçekten kibar olduğu bu kafeyi çok beğeneceksiniz.

aj-sokoladas.jpg

Adres: Vytauto Gatve 4, Trakai 21105, Litvanya

Tel: +370 655 71143


BONA Lounge

Hızlı ve iyi hizmet sunan Bona Lounge restoranın fiyatları biraz yüksek olsa da en güzel manzaraya sahip restoranlardan birisi olmayı hakediyor. Garsonların profesyonelce davrandığı bu restoranda kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch hizmeti veriliyor.

bona-lounge.jpg

Adres: Karaimu G. 53A, Trakai, Litvanya

Tel: +370 699 13769


Apvalaus Stalo Klubas

Tarihini ve doğal güzelliğini koruyan güzel şehir Trakai'nin manzarasını Apvalaus Stalo Klubas restoranından görebilirsiniz. Her gün yüzlerce turisti ağırlayan bu restoranda fiyatlar diğer restoranlara göre biraz daha yüksek tutulmuş. Kaliteli hizmet veren bu restorana gelmenizi öneriyoruz.

apvalaus-stalo-klubas-restorani.jpg

Adres: Karaimu Street 53A, Trakai, Litvanya

Tel: +370 528 55595


Kybynlar

Trakai'nin merkezine yakın olan bu mekanın en meşhur yemeği kıbın denilen bir börektir. Trakai'nin bütün noktalarını ziyaret ettikten sonra buraya gelip bir nefes almanızı öneriyoruz. Ayrıca bu mekan Kraim Türklerine aittir. Personellerin güler yüzlü olduğu Kybynlar restoranında, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch hizmetleri verilmektedir.

kybynlar-003.jpg

Adres: Karaimų g. 29, Trakai 21104, Litvanya

Tel: +370 528 55179


Senoji Kibinine

Çok düşük fiyatlara doyurucu yemekler yiyebileceğiniz Senoji Kibinine restoranın atmosferi gerçekten de çok hoşunuza gidecek. Müşterilerine kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch hizmetleri veren bu restoranda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

senoji-kibinine.jpg

Adres: Karaimu g. 65, Trakai 21104, Litvanya

Tel: +370 659 72132


Trakai'ye Nasıl Gidilir?

Trakai'de bir havalimanı bulunmamaktadır. Bu yüzden ilk önce Vilnius şehrine gitmeniz gerekiyor. Türkiye'nin herhangi bir ilinden Vilnius'a direkt olarak uçuş bulunmadığı için ilk önce İstanbul'a gitmeniz gerekiyor. İstanbul'dan Vilnius'a direkt olarak uçuşla gittikten sonra Vilnius'tan Trakai'ye otobüs veya taksi yardımıyla ulaşmalısınız.

trakaiye-nasil-gidlir.jpg


Trakai'ye Ne Zaman Gidilir?

Trakai'de karasal iklim görülmektedir. Kış ayları soğuk ve kar yağışlı geçerken, yaz ayları sıcak ve nemli geçmektedir. Yıllık ortalama sıcaklığın 6 derece olduğu Trakai'ye gitmek için en iyi dönem yaz aylarıdır. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 25 dereceye kadar çıkar. Ocak aylarında -5 e kadar düşer.

trakaiye-ne-zaman-gidilir.jpg


Trakai'de Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Trakai çok fazla büyük bir şehir olmadığı için çevreyi yürüyerek gezmenizi öneriyoruz. Bisiklet kiralamak sizin için hem hesaplı hemde güzel bir yolculuk olacaktır. Fakat otobüsle gitmek isterseniz, şehirde otobüsler de hizmet vermektedir. Özellikle ünlü Trakai Kalesi'ne giderken otobüs kullanılabilir

trakaide-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpeg


Trakai Festivalleri ve Zamanları

Trakai Litvanya ülkesinin en güzel şehirlerinden birisidir. Doğal güzelliğiyle her yıl binlerce turisti büyülemektedir. Halkının hemen hemen her ay festival düzenlediği bu güzel şehrin festivallerini ve zamanlarını sizler için araştırdık ve derledik. İşte Traiki festivalleri ve zamanları;

  • Trakai Yarı Maratonu (Mayıs)
  • Mardi Gras (Şubat)
  • Uluslarası Yat Yarışı (Haziran)
  • Şehir Şöleni / Trakai'de Yaz (Haziran)
  • Ortaçağ Festivali (Haziran)
  • Galves Jazz Fiesta (Temmuz-Ağustos Ayı)
  • Trakai Tantana Festvali (Ağustos Ayı)
  • Ortaçağ Ürünleri Günü (Ağustos Ayı)
  • Uluslararası Kürek Yarışı (Haziran)
  • Trakai Polonya Kültür Festivali (Mayıs)

trakai-festivalleri-001.jpg

Önerilen İçerik; Litvanya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.