Tencerede Kakaolu Sünger Kek Tarifi

Keklerimizi normalde fırınlarda pişiririz tencerede ocak üzerinde kek yapmaya ne dersiniz. Bu kek hem yumuşak hem de pürüzsüz olacak. İşte şaşırtan tencerede kek tarifi;
Tencerede Kakaolu Sünger Kek Tarifi

Tencerede Kakaolu Sünger Kek Nasıl Yapılır?

Malzeme Listesi

  • 1 küçük su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı;

İlk öncelikle kek hamuru yapacağımız kaba şeker ve yumurtayı alıp iyice bir çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı, süt, kabartma tozu, vanilya ve unumuzu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak kakao ilave edilir ve karıştırılır. Bu keki yapma aşamasında sizlerle belli başlı püf noktalarını da yeri geldiğinde paylaşacağız.

18 cm çapındaki bor camın içine tereyağı sürüyoruz. Püf Nokta; Tepsilerinizi yağlarken tereyağı tercih ediniz. Sıvı yağ sürdüğünüz zaman kekleriniz ya da hamur işleriniz kabarması önlenecek ve yağı kendisine çekecektir.

İçine kek hamurumuzu döktüğümüz bor camımızı kendinden büyük bir tencereye koyuyoruz. Sonrada tencereye hamura gelmeyecek şekilde suyumuzu boşaltıyoruz. Su, bor camı geçmeyecek derecede olmalıdır. Bor camınızın üzerine temiz bir örtü örtülür ve tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra ateş kısılır ve pişirilmeye bırakılır. Bu pişirme işlemi ortalama 50 dakika sürer. Tabi daha erken ya da geç pişebilir. Bu tencerenizle alakalıdır. Dikkat: İlk 30 dakika içinde kapağı açmıyoruz. 30 dakikadan sonra pişmesini anlamak için kürdan batırıyoruz. Eğer batırdığımız kürdan hamur içinde kalmıyorsa o zaman pişmiş demektir.

Tenceremizdeki bor camı çıkartıp, soğumasını bekliyoruz. Çünkü kek soğuduğu zaman ters çevirdiğimizde kolaylıkla kaptan ayrılacaktır. Soğuyan keki ters çeviriyoruz ve üzerine dilediğimiz malzemeleri döküyoruz.

Afiyet Olsun…

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.