Tarihteki En Garip Ölümler

Sağlık sorunları, hastalıklara bağlı ölümler, cinayet, açlık intihar gibi birçok ölüm şekli var. Biz de oturduk ve tarihin en garip ölümlerini araştırdık. İşte tarihin en garip ölümleri...
Tarihteki En Garip Ölümler

En Garip Ölüm Hikayeleri

Yaşadığımız şu gezegende günde yüz binlerce insan birçok farklı şekilde hayatını kaybediyor. Kimileri sağlık sorunlarından, kimileri hastalıklara bağlı ölümlerden, cinayet, açlık, intihar gibi. Ancak bazı ölümler ile karşılaştık ki, gariplikleriyle tarihin altın sayfalarına kazındı. İyi mi, yoksa kötü bir şey mi, artık size kalmış. Ufak bir araştırma yaptık ve tarihin en garip ölümlerini bir araya getirdik. Bu ölüm hikayelerini okurken çok şaşıracaksınız. İlginç ölüm hikayeleri, ibretlik ölüm hikayeleri ve daha fazlası;


1. Bobby Leach

Bobby Leach tarihin gördüğü en ‘cesur’ isimlerden biriydi. Ölümle dalga geçen gösteriler yapmakla ün salmıştı. 1911 senesinde Niagara şelalesini bir fıçı içinde geçebilen ikinci kişi olmayı başarmış ve şöhretine şöhret katmıştı. Ölümle bu kadar dalga geçen ve her defasında da hayatta kalabilen olan Leach'in ölümü, garip bir şekilde bir portakal kabuğu yüzünden oldu. Evet yanlış okumadınız portakal kabuğu! Yolda yürürken bir portakal kabuğunun üzerine basması sonucu düşerek ayağını kırdı. Daha sonra ayağını kesip kurtarılmak istense de başarılı olunamadı ve hayatını kaybetti.


2. David Grundman

David Grundman kaktüs reklamlarında sıkça boy gösteriyordu. Yaşamına kaktüslere ateş ederek gerçekleştirdiği gösterilerle devam ediyordu. Grundman 27 yaşındayken, 1982 yılında yaptığı bir atış esnasında vurduğu kaktüsten sıçrayan bir parça nedeniyle hayatını kaybetti. Tarihin altın sayfalarına bir bitki tarafından öldürülen ilk ve tek insan olarak geçmiştir. Saygıyla anıyoruz!


3. Güreşçi "King Kong" Kirk

Kink Kong takma adlı İngiliz güreşçisi Kirk, 1987 senesinde çıktığı final maçında zıplayıp rakibinin üzerine düşerek yapılan ve "Bely-Splash" adı verilen hareketi yapmak isterken havada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.


4. Tennessee Williams

Ünlü Amerikalı Tennessee Williams, 1983 yılında kaldığı otelin odasında bir şişe kapağıyla boğulmuş olarak bulundu. Nasıl gerçekleşmiş olduğuyla ilgili olarak gizem, hiçbir zaman çözülemedi. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilirsiniz!


5. Grigori Rasputin

1869 ve 1916 seneleri arasında yaşayan Rus mistik Grigori Rasputin defalarca öldürülmeye çalışıldı. İlk olarak, 10 kişilik bir ekip tarafından zehirlenerek öldürülmek istendi ama hayata tutundu. Ardından defalarca vuruldu, yine ölmeyince ikinci kez tam 3 yerinden vuruldu, yine de hayatta kalmayı başardı. Tüm bunların ardından ölesiye dövüldü ve boğulmak istendi ama yine de canını kurtardı. Hepsini atlatan Grigori Rasputin hayatının son yıllarını küçük bir kasabada huzur içinde geçirdi ve eceliyle hayata veda etti. Ölümü ilginç olmadı ama hayatı oldukça sıra dışıydı.


5. Jack Daniel

Ünlü bir viski tadımcısı olan Jack Daniel, bir gün iş yerine geldiğinde çelik kasasını açmak istedi ancak parolayı unuttuğu için açamadı. Bunun üzerine sinirlenen Jack Daniel çelik kasasını tekmeledi ve ayak parmağını yaraladı. Bu yaralanma sonucu kaptığı enfeksiyon nedeniyle de hayatını kaybetti. Neymiş efendim fazla sinir öldürürmüş…


6. İsveç Kralı Adolf Frederick

Adolf Frederick özellikle yemeğe düşkün olarak bilinen bir kraldı. 1771 senesinde, 61 yaşındayken ıstakozlar, etler, çorbalar ve birbirinden leziz yemeklerle donatılmış bir masada en sevdiği tatlıdan 14 adet yedikten sonra yaşamını yitirdi. İsveç, bu kraldan sonra kalkınmış diyorlar.


7. Çinli Şair Li Po

Çin edebiyat tarihinde neredeyse tüm Çinliler tarafından bilinen iki büyük şiirin sahibi Li Po, son derece romantik kişiliği yanında hep sarhoş dolaşmasıyla da bilinirdi. Bir akşam bir ırmakta kayığıyla yolculuk ettiği esnada Li Po ayın nehire vuran yansımasıyla kucaklaşmak istedi, ne yazık ki boğularak hayatını kaybetti.


8. Talihsiz Fil Bakıcısı

Adı bilinmeyen bir fil bakıcısı, hayvanat bahçesinde bir filin temizliği ile meşgul olduğu sırada filin dışkısı altında kalarak can verdi. Evet filler o kadar dışkılayabiliyor…


9. Elvis Presley

16 Ağustos 1977’de aramızdan ayrılan Rock’n Roll müziğinin efsanevi ismi Elvis Presley, klozette oturur vaziyetteyken ölü bulundu. Ölüm sebebiyle ilgili olarak çok komplo teorileri ortaya atılsa da halen gizemini koruyor.


10. Kola Makinesiyle Ölmek

Amerika'da 1995 yılında bir kola makinesinden bedava içecek almaya çalışan adam makineden fırlayan kutu kolanın kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.


11. Nezaketten Ölen Astronot

Astronot biliminde çığır yaratan Tycho Brahe isimli Danimarkalı bilim adamı tuvalete gitmediği için ölmüştür. 16. yüzyılda yemek bitmeden sofradan kalkmak hoş karşılanmazdı. Yemekte içkiyi biraz fazla kaçıran bilim adamı tuvalete gitmek için izin nezaket icabı izin isteyememiş ve idrar kesesi patlayarak ölmüştür.


12. İnatçılıktan Öldü

1983 yılında Amerika'nın San Diego eyaletinde polisler tarafından hırsızlık yaparken yakalanan kadın eğer kendisini bırakmazlarsa ölene kadar nefesini tutacağını söyledi. Polislerin kendisini bırakmaması üzerine kadın nefesini tutarak öldü.


13. Ailece Ölüm

Mısır'da bir çiftçilik yapan bir adam tavuklarından birinin Nil nehrine düştüğünü fark edip tavuğu kurtarmak için nehre atlar. Fakat boğulmaya başlayan adam kıyıya dönemez ve yardım ister. Adamın yardımına yetişen oğlu başarılı olamaz. Baba oğul kurtarılmak için yardım istemeye başlarlar. Adamın karısı kızları ve diğer oğlu yardım etmek isterler fakat onlarda başarılı olmazlar. 6 kişilik aile boğularak can verirken fakat tavuk yüzerek kıyıya çıkar.


14. Öldürürken Ölen Adam

Arjantin Buenos Aires'te karısını öldürmeye çalışan adam karısını kaldıkları otelin 23. katında aşağıya atar. Kadın düşerken elektrik tellerine takılır. Karısının ölüp ölmediğinden emin olmak isteyen adam da aşağı atlamaya çalışır fakat tellere tutunamaması sonucu yere çakılarak hayatını kaybeder.


15. Para Hırsından Öldü

New York'un işlek caddelerinin birinde bir otomobil yürüyen bir yaya hafifçe çarptı. Yaya tam yerden kalkacakken yoldan geçen birisi kalkmazsa sigortadan yüklü miktarda para alabileceğini söyler. Yayada yola tekrar yatar. Otomobil sürücüsü ise yayanın yerden kalktığını düşünerek gaza basar ve yaya otomobilin altında ezilerek can verir.


16. Kendi Bombasıyla Ölen Terörist

Irak'lı bir terörist içinde bomba düzeneği olan bir paketi posta ile suikast adresine gönderir. Fakat paketin üzerinde yeteri kadar pul olmadığı için posta servisi paketi geri gönderir. Paketi alan terörist pakete bomba düzeneği kurduğunu unutarak paketi açar, bombanın patlaması sonucu parçalanarak ölür.


Önerilen İçerik; Son Yemeğin Olabilecek 7 Ölümcül Yiyecek!

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum