Tarihteki En Büyük 4 Dolandırıcı

Dolandırıcılığı ile nam yapmış 4 ismi sizler için sıraladık. Dolandırıcı deyince akla bu isimler geliyor işte tarihin en büyük dolandırıcıları.
Tarihteki En Büyük 4 Dolandırıcı

Tarihteki En Büyük 4 Dolandırıcı

Saymış olacağımız bu dolandırıcılar dünyayı alt etmeyi başarmış, en meşhur dolandırıcılardır. İşte dolandırıcı deyince aklımıza gelen 4 isim;

En Büyük 4 Dolandırıcı;

Osman Ziya Sülün

osman sülün

Sülün Osman lakabı ile bilinen Türkiye’nin en meşhur doladırıcısıdır. Osman Ziya Sülün, 1923 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk işini 1948 yılında Fatih’te yeni tuttuğu evin sahibini dolandırarak yaptı. Sonrasında 1950 ve 60’lı  yıllardaki işleriyle ün kazanan “Sülün Osman”, devlete ait tramvay, Galata Kulesi, kent meydanındaki saatler, şehir hatlarındaki vapur gibi birçok kamu malını vatandaşlara satarak ya da kiralayarak bir efsane olmuştur. Yaptıklarıyla yıllardır konuşulan Kemal Sunal’ın filmlerine konu olmuştur. Akıllara durgunluk getiren bu dolandırıcı bir yandan da insanı düşündürüyor. Bu kadar da dünyadan habersizdi insanoğlu. Şu anda Sülün Osman’lar vardır ancak farklı yöntemlerle insanları dolandırmaktadır. Yani gidip de Galata Kulesini alamayacak kadar akıllandık.


Gregor MacGregor

gregor macgregor

Bu dolandırıcılık 1803 tarihinde gerçekleşmiştir. Eski bir İngiliz askeri olan MacGregor, savaş sonrasında ülkesine dönerek kendini poyais adlı bir ülkenin, madenlerinin, servetinin sahibi olarak gösterdi. Böyle bir ülke yoktu ancak o kadar inandırıcı bir şekilde rolünü yaptı ki kralı inandırıp poyias ülkesinde arsa sattı. İnsanların pasaport alıp poyais gitmek istemesiyle yalanı ortaya çıkmıştır.


Gred Heidemann

gread heidemann

Bu öyle dolandırmak için gidip de insanları sözle kandırmamış, kalemiyle insanları çok iyi bir şekilde kandırmıştır. Nasıl mı? Adolf Hitler’in sahte günlüklerini basıp yayınlayan bu prafesör Hitlerin sahte taktiklerini, pişmanlıklarını, başarılarını, hayallerini yazarak ve bunları meraklılara satarak tam 6 milyon dolar kazanmıştır. Sonrasında bu günlüklerin sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Sahte olduğu anlaşılan günlükler yakılmıştır. Gred’e hiçbir şey olmadı. Gred paranın keyfini sürüyor.


Frank William Abagnale

frank abagnale

1948 doğumlu olan Abaglen 1960’lı yılların Çek dolandırıcısıydı. 16 yaşından itibaren doktor, polis, öğretmen hatta hakim kostümlerine bürünerek bir çok ülkede yaşamıştır. Hayatı dolandırıcılık üzerine kurulu olan Abagnale Fransa’da yakalandı ve 12 yılı ceza alarak mahkum edildi. Bir süre sonra FBI’dan gelen teklifle kalan cezasını çekmek için FBI dolandırıcılık kontrol departmanında çalışmaya başladı. Cezası bittikten sonra FBI’dan ayrılarak şu an; Abagnale ve Associates isimli finansal dolandırıcılık danışmanlık şirketini yönetiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.