Tarihin En İlgi Çekici 14 Komplo Teorisi

İnsanlar komplo teorilerini seviyor olmalı. Tarih komplo teorileriyle dolu. İşte insanlık tarihinde yer almış garip ve ilginç komplo teorileri...
Tarihin En İlgi Çekici 14 Komplo Teorisi

İlginç Komplo Teorileri

Komplo teorisi; bir olayın ya da durumun, kötü ve güçlü bir grup tarafından başka bir şekilde anlatılmasıdır. Komplo teorileri genellikle çok fazla kanıt bulunmayan ya da bilimin açıklamadığı durumlarda ortaya çıkmıştır. Bir çoğunun bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. İnsanlar arasında yayılır ve insanların inandırılması sağlanır. Bunlar bazen garip teoriler olabilir. Bu sebeple içeriğimizde, ortaya atılan en ilginç komplo teorilerini derledik.

İşte, en garip 14 komplo teorisi...

1. Koronavirüs 5G ile Ortaya Çıktı

İlginç Komplo Teorileri

5G teknolojisi kısa bir süre içerisinde tüm dünyada kullanıma geçecek. Bazı insanlar ortaya çıkan Koronavirüs’ün 5G’den kaynaklı olduğuna inanıyor. Bu teoriye inanan kişiler 5G vericileri sayesinde Koronavirüs’ün bu kadar hızlı yayıldığını ve 5G’nin havadaki oksijen moleküllerini yok ettiğini, bu nedenle de Koronavirüs’e yakalanan kişilerin solunum yolu dolayısıyla hayatını kaybettiğini düşünüyor.

2. Stonehenge’i Uzaylılar İnşa Etti

İlginç Komplo Teorileri

İngiltere'nin Wiltshire kenti Salisbury Düzlüğü’nde bulunan Stonehenge tarih öncesi bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. 4.1 m yüksekliğinde ve yaklaşık 40 ton ağırlığında olan taşların, o dönemde herhangi bir mimari bilgi olmadan, nasıl bu denli düzgün konulduğunu bilim adamları açıklayamıyor. Bu durum karşısında insanlar, yapıların uzaylılar tarafından inşa edildiğine inanıyor.

3. ABD Hava Olaylarını Kontrol Edebiliyor

İlginç Komplo Teorileri

Sandy Kasırgası ABD’yi vurduğunda ortaya atılan bu teoriye göre bunun planlı olarak yapıldığı ve amacının ise Obama’ya seçim kazandırmak olduğu düşünülüyor. Radyo sinyalleri sayesinde hava olayının meydana geldiğini savunanlar, ABD'nin radyo sinyallerini Yüksek Frekanslı Aktif 'Aurora'sal Araştırma Programı ile gönderebildiğini biliyordu. NASA’nın yağmur bulutu üretebilmesi de bu komplo teorisine tuz biber oldu.

4. Dünya Düzdür

İlginç Komplo Teorileri

1900’lerin başında ortaya çıkmış olan bu teoriye göre Dünya düzdür ve buna inanların sayısı son derece fazladır. Özellikle 2000 yılından sonra Dünya düz teorisine inanan birçok genç bulunmaktadır. Ellerine geçecek pozitif bir argüman bulunmamasına rağmen binlerce kişi tarafından desteklenen bu komplo teorisine günümüzde bile inanılmaktadır. Öyle ki “Düz Dünya Topluluğu” adı altında buluşan insanlar sayesinde, teoriye dair haberleşme, paylaşım, açıklama gibi birtakım işler yürütülmektedir.

5. İnsanoğlu Ay'a Ayak Basmadı

İlginç Komplo Teorileri

İnsanlar uzayı hep merak etmiştir. Nasa birçok insanın hayalini gerçeğe dönüştüren bir mecra olurken Ay'a ayak basılması konusunda da bir ilk gerçekleştirmiştir. Ne var ki, bu konu hakkında da ortaya birçok komplo teorisi atılmıştır. Bu komploya göre Nasa’nın Ay'a ayak basma projesi hiçbir zaman gerçekleşmemiştir. Teori sahiplerinin iddiası şu şekilde, Ay'a çıkılan tarihte teknolojinin buna elverişli olmadığı ve Stanley Kubrick yardımı ile son derece gerçekçi olan bir film görüntüsünün dünyaya lanse edildiğidir.

6. On Bir Eylül'ü ABD Planladı

İlginç Komplo Teorileri

Dünya Basını aracılığı ile insanlar çok trajik bir olaya tanık olmuş ve 11 Eylül saldırısı tarihe toplu katliam olarak geçmiştir. Peki Amerika gibi güçlü bir ülkenin başına bu yönde bir saldırı nasıl gelebilir? En kuvvetli komplo teorisi ABD’nin bu eylemi kendi kendine yaptığı yönündeki düşüncelerdir. Bu teoride, birçok araştırmacı ve yazarın aynı paydada birleşerek Amerika'nın İslam coğrafyalarını ele geçirebilmek için yaptığı öne sürülmektedir. Bu sayede ABD, böyle bir saldırıyı El Kaidenin organize ettiğini öne sürerek kendine haklı bir saldırı ortamı yaratmıştır.

7. AIDS İnsanlar Tarafından Üretildi

İlginç Komplo Teorileri

AIDS mikrobunun menşei ile alakalı bir çok söylenti bulunmaktadır. Bu iddialardan en ünlüsü, AIDS mikrobunun CIA tarafından Pentagon için özel üretilmiş bir silah olmasıdır. Bu komplo teorisine göre amaç, düşük sınıflara mensup Amerikan vatandaşlarını ve Amerika'da yaşayan Afrika kökenli insanları yok etmektir.

Bilim adamlarına göre ise virüsün 1930 yıllarında Afrika'da ortaya çıktığı, sonrasında maymunlar ve insanlar aracılığı ile dünyaya yayıldığı ifade edilmektedir.

8. “Küresel Isınma” Diye Bir Şey Yok

İlginç Komplo Teorileri

Dünyanın en büyük komplo teorilerinden bir tanesi de küresel ısınma ile alakalı. Dünya üzerinde yer alan birçok insanın iklim değişikliğinden şüphe duyduğu bilinmektedir. Bu sebeple insan eliyle yapılan küresel ısınmanın, dünya nüfusunu daha yüksek vergilere alıştırmak ve daha otoriter bir yönetim getirmek için tasarlanan bir komplo teorisi olduğuna inanılmaktadır. Bu şüpheci kesim, geçen seneden beri küresel ısıda düşüş yaşandığını ve 1998'den bu yana ısıdaki yükselmenin sabitlendiğini delil olarak ortaya koymaktadır.

9. Turgut Özal’ın Ölüm Nedeni Suikast

İlginç Komplo Teorileri

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 17 Nisan 1993’te hayatını kaybetti. Özal’ın ölümünün ardından birçok konu tartışıldı. Özal’ın ölümünden sonra eşi Semra Özal, “Eşim büyük Türk birliğini gerçekleştirmek istiyordu. Bu nedenle öldürüldü” dedi. Bu söylemler Turgut Özal’ın ölümünün bir cinayet olduğu düşüncelerini güçlendirdi. Konu hakkında araştırma yapan savcılık, Özal’ın ölümü hakkında takipsizlik kararı verdi. Bunun yanı sıra ölümünden 5 yıl önce Turgut Özal’a 18 Haziran 1988 Cumartesi günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda Anavatan Partisi'nin 2. Olağan Kongresi'nin düzenlendiği sırada da suikast girişiminde bulunulmuştu.

10. Diana MI6 Tarafından Öldürüldü

İlginç Komplo Teorileri

1997 yılında tünelde aşırı hız sonucu hayatını kaybeden Prenses Diana, ölümüyle birlikte sevenlerini yasa boğdu. Bu sebeple Diana'nın ölümü hakkında araştırma yapan birçok kişi onun kaza sonucu değil, MI6 tarafından hayata geçirilen bir suikastla hayata gözlerini yumduğunu savundu. Böyle bir cinayetin sebebi ise Diana'nın Mısırlı milyarder Muhammed El Fayed'in oğlu Dodi ile sevgili olmasıydı.

11. Atatürk'ü Masonlar Öldürdü

İlginç Komplo Teorileri

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü üzerine yürütülen teori ise Masonlar tarafından öldürülmesidir. Bu teorilerin ortaya atılmasındaki sebep ise Atatürk'ün Mason localarını kapatmasıdır. Masonlar, faaliyetlerini rahatça yürütemedikleri için içlerinden bir doktoru ayarlayarak yavaş yavaş Mustafa Kemal'i zehirlediğine dair düşünceler ortaya atılmıştır.

12. Koronavirüs Aşılarıyla İnsanlara Çip Takılacak

İlginç Komplo Teorileri

Covit-19 virüsü ortaya çıktığı günden itibaren her gün yeni bir teori üretildi. O teoriler arasında üretilen ve oldukça dikkat çeken Koronavirüs aşılarının insanlara çip takmak için yapıldığıydı. Virüsün laboratuvarda çıkartıldığını ve aşılarla da insanların beynini yönetmek istediklerini öne süren birçok kişi, aşı yaptırmamak için direndi.

13. Dünyayı 5 Aile Yönetiyor

İlginç Komplo Teorileri

Soyları oldukça eskiye dayanan güçlü 5 ailenin bütün şirketleri ve devletleri ele geçirerek dünyayı yönettiğine dair birçok komplo teorisi üretiliyor. Genellikle ''Yeni Dünya Düzeni'' olarak adlandırılan bu teori, İlluminati ve üçgen içinde göz gibi kavramlarla bağlantılı olduğu savunuluyor. Teoriye göre bu 5 aile, Dünya nüfusunu azaltarak kendileri için daha yaşanılabilir bir yer haline getirmeyi amaçlıyor.

14. Elli Birinci Bölgede UFO Üssü Var

İlginç Komplo Teorileri

Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde 1947 senesinde bir patlama meydana geldi ve bu durum dünyanın en önemli komplo teorilerinden bir tanesi oldu. Meydana gelen kazada bir UFO’nun dünyaya düştüğü ve düşen şeyin içerisinde de uzaylıların olduğu öne sürüldü. ABD’de yaşayan birçok kişi, bölgeye girişin imkansız olduğunu ve kesinlikle izin verilmediğini bu yüzden de o bölgede uzaylıların bir üssünün bulunduğunu düşündü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
51. Bölge Hakkında Bilgi

Komplo teorisi ne demek?

Komplo teorisi; bir kuruluş, ülke veya kişiye uygulanan zarar verici ve tuzak gibi eylemlerin var olduğuna dair kesinliği tam olarak kanıtlanmamış düşünceler bütünüdür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum