Dünya'da Yapılan En Büyük 25 Soygunun Şok Eden Gerçekleri

Dünya tarihinde yaşanan en büyük soygunların tek bir amacı vardı, para! Sizler için en büyük 25 soygun olayını bu içeriğimizde derledik...
Dünya'da Yapılan En Büyük 25 Soygunun Şok Eden Gerçekleri

Dünyanın En Büyük Soygunları

Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte soygunların daha çok sanal alemde gerçekleştiğine tanıklık etmekteyiz. Peki ya geçmişte soygunlar nasıl gerçekleştiriliyordu? Dünya'da gerçekleşen en büyük ve en tuhaf soygun olaylarını sizler için bir araya getirdik. İşte tarihin en büyük soygunları ve soygun hikayeleri...

1. Lufthansa Heist

Dünyanın En Büyük Soygunları

11 aralık 1978'de New York'taki Lucchese suç ailesinin bir parçası olan İrlanda asıllı Amerikalı gangster Jimmy Burke, JFK havaalanını soymak için bir girişimde bulundu Girişimleri sonuç veren Jimmy Burke sabah güneş doğmadan hemen önce binaya girerek 6 milyon dolar çalmayı başardılar.

2. Büyük Tren Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

1963 yılının Ağustos ayında, Bruce Reynolds ve çetesi İngiltere Buckinghamshire'daki Bridego Demiryolu Köprüsü'nde bir trene bindi. Bugünün parası ile 2.6 milyon sterlin çalmayı başardı. Çok büyük bir para yığını ile hırsızların şanslı olanları ülkeden kaçmayı başardı. Diğer bir kısmı ise kaderinin kurbanı olarak yakalandı.

3. Dunbar Zırhlı Araç Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşmiş olan en büyük nakit hırsızlığı, bu iş diyebiliriz. 12 Eylül 1997'de Kaliforniya'daki Dunbar Armoured zırhlı araç tesisinde çalışan Allen Pace bu soygunu yönetti. Hırsızlar yaklaşık 18 milyon dolar çalarak kayıplara karıştı. Sonunda yakalanan hırsızlar 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4. Drumlanrig Kalesi Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

2003 yılının 27 Ağustos günü, turist gibi görünen dört adam bir balta ile İskoçya'daki Drumlanrig Kalesi'nde bulunan ve bir Leonardo da Vinci başyapıtı olan Yarnwinder Madonna'sını çaldı. Yaklaşık 40 milyon ABD doları değerinde olan bu değer, aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen hala bulunamadı. Hırsızlar hala aranıyor.

5. Kuzey Banka Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

İrlanda, Belfast'taki bu soygunda 50 milyon doların üzerinde çalabilmek için akıllı bir plan ve bir miktar rehineye ihtiyaç vardı. Hepsinden önemlisi de deli gibi cesarete. Suçtan önceki gece, iki polis memuru işi yönetmiş ve hırsızlara bilgi vermiştir. Hırsızların ve polis memurlarının hala arandığı bilinmektedir. Netflix'in meşhur dizisi La Casa de Papel bu soygundan ilham almış olabilir. Bu soygun dünyanın en büyük banka soygunu olarak gösterilmektedir.

6. Cellini Salt Cellar Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Benvenuto Cellini'nin yarı emaye altın sofra heykeli olan Cellini Salt Cellar, Mayıs 2003'te Viyana'daki Kunsthistorisches Müzesi'nden çalındı. Ancak parçayı çalan Robert Mang, şaşırtıcı bir şekilde teslim oldu.

7. Graff Diamonds Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Graff Diamonds soygunu, 6 Ağustos 2009 tarihinde müşteri gibi resim çektirip poz veren iki erkeğin soygunuydu. Londra'daki Graff Diamonds'a girdiler ve yaklaşık 40 milyon sterlin (65 milyon ABD doları) değerinde mücevheri çaldılar. Soyguncular profesyonel makyaj, peruk, deri tonlar ve lateks protezler kullanarak kimliğini değiştirmeyi başarmıştı. Çalınan mücehverler gizliliğini korumaktadır. Ancak soyguncular özgürlüklerini koruyamayıp yakalanmıştır.

8. Brink’in Mat Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Brink’in MAT soygunu, 26 Kasım 1983'te Londra'nın Heathrow Havalimanı'ndaki Brink’in MAT deposunda gerçekleşti. Soyguncular tam 6 kişiydi.  O zamanlar bu olay “yüzyılın suçu” olarak tanımlanmıştır. Soyguncular, 3 milyon sterlinini nakit çalmayı planlamıştı. Ancak geldiklerinde üç ton külçe altın daha buldular. 26 milyon euro değerinde altın, elmas ve nakit çalarak kaçtılar. Hırsızlar bu başarılı soygunun ardından kayıplara karıştı.

9. Securitas Depo Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Securitas depo soygunu İngiliz tarihinin en büyük nakit soygunu olmuştur. 2006 yılında 21 Şubat akşamı saat 18: 30'dan 22 Şubat 2006'nın ilk saatlerine kadar olup bitmiştir. Olay ile bağlantılı kişiler yöneticinin ailesini kaçırdı ve tehdit etti. On dört çalışanı bağlayıp  53.116.760 sterlin çalmayı başardı. Olay gerçekleştikten birkaç ay sonra suçular yakalandı ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

10. Carlton Oteli Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Dünya Guinness Rekorlar Kitabına girmiş ve dünyanın en büyük mücevher soygunu olarak tarihe geçmiştir.  Ağustos 1994'te Carlton Otel'de gerçekleşmiştir. Makineli tüfekler ile ateş eden soyguncular, Carlton'un mücevher mağazasını ele geçirmişlerdir. 30 milyon sterlin değerinde mücevher çalmayı başarmışlardır. Hırsızların hala yakalanamadığı da kayıt altındadır.

11. Banco Central Burglary Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Sabıkası kabarık olan bir soygun çetesi,kiralık bir evin altından tünel kazarak Banco Central'ın içine girmeyi başarmışlardır. 50 milyon dolarlık soygun gerçekleştiren hırsızların kimliği halen daha bilinmemektedir.

12. Antwerp Pırlanta Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Leonardo Notarbartolo diğer arkadaşları ile birlikte, 16 Şubat 2003 tarihinde Belçika'daki Antwerp Diamond Center'ı soymayı planlamıştır. Merkezin  içinde çok fazla elmas bulunduğu bilinmekteydi. Hırsızların bu planı 3 yıl sürmüştür. Notarbartolo'nun şirket ve çalışanları ile ilişkiler kurmak için elmas tüccarı gibi bir ofis binası kiralamışlardır. Binada bulunan kızılötesi sensörlere ve hatta güvenlik katmanlarına rağmen 100 milyon dolarlık elmas soygununu başarıyla gerçekleştirip kayıplara karışmışlardır. 

13. Heist at Harry’s Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Kapanış saatinden biraz önce 5 Aralık 2008'de bir adam ve üç kadın ürünleri inceleme bahanesiyle Harry Winston Jewelers'a gelmiştir. Basit bir alışveriş gibi görünen bu olay 108 milyon dolarlık bir hırsızlığa dönüşmüştür. Hırsızların kısa süre içerisinde yakalandığı ve ağır bir hapis cezasına çarptırıldıkları bilinmektedir.

14. Schiphol Havaalanı Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

25 Şubat 2005'teki soygun öncesi dört adam, kuşkuları önlemek amacıyla üniforma ve bir kargo kamyonunu çalmıştır. KLM Royal Dutch Havayolu çalışanları gibi gözükerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardır. Soygun günü, Anvers'e teslim edilmek üzere kesilmemiş pırlantalara dolu bir KLM kamyonuna binmişlerdir. 118 milyon dolar ile kaçmış ve tarihteki en büyük elmas soygununu gerçekleştirmişlerdir.

15. Orta Doğu Raid İngiliz Bankası Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Ocak 1976'da, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı bir grup tarafından İngiltere'nin Ortadoğu Bankası'nın Beyrut şubesinden 25 milyon sterlin çalınmıştır. İki günlük bir dönemde soyguncular kamyonları para, altın, mücevher ve hisse senedi doldurup kayıplara karışmıştır.

16. Bührle Sanat Müzesi Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Enteresan maskelere sahip olan üç hırsız E.G. Zürih'deki Bührle Sanat Müzesine girmeyi başarmıştır. 139 milyon dolar değerindeki dört farklı tabloyu çalıp kayıplara karışmışlardır. Çalınan tablolar Cezanne, Degas, Monet ve Van Gogh'un eserleriydi. Günümüzde de eserler ve hırsızlar her yerde aranmaktadır.

17. Knightsbridge Güvenlik Mevduat Merkezi Hırsızlığı

Dünyanın En Büyük Soygunları

İtalya'da meşhur bir suçlu olarak tanınan Valerio Viccei memleketinden İngiltere'ye taşındı. Hedefi Knightsbridge Güvenli Para Yatırma Merkezi'ydi. Oraya bir müşteri olarak girmeyi planladı, böylece erişim sağlayabilmek bir kasa kiralayacaktı. 27 Temmuz 1987'de Valerio, yönetici ve çalışanları silah zoruyla esir aldı. Banka kapanmıştı ve Viccei'nin olabildiğince fazla para çalabilmek için çok az zamanı vardı. 60 milyon euro çalmıştır. Gerçekleştirdiği soygunun ardından Valerio kayıplara karışmıştır.

18. Kaliforniya Bankası Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Kaliforniya Bankası 24 Mart 1972'de Amil Dinsio'nun liderliğinde gerçekleşen bir soygunla sarsıldı. Sonrasında hırsızlar yakalanıp idam edilirken, Ohio'da da benzer bir suç işledikleri ortaya çıkmıştır.

19. Millennium Dome Raid Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

7 Kasım 2000'de gerçekleşen Millennium Dome büyük baskını herkesi çok şaşırtmıştı. Düzenlenen büyük bir sergi sırasında sürat tekneleriyle saldırı gerçekleştiren hırsızlar başarısız olmuşlardır. Polislerin havadan müdahale ettiği hırsızlardan iki kişi hayatını kaybetmiştir.

20. Dar Es Salaam Banka Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

13 Temmuz 2007 sabahı, Bağdat'taki Dar Es Salaam Bankası'ndaki çalışanlar bankanın güvenliğinde ortaya çıkan zaafiyetler karşısında oldukça şaşırmıştı. Kasalarından 282 milyon dolar para çalınmıştı. Soygunun ardından yetkililer nispeten sessiz kalmışlardır.

21. SMBC Londra Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Çalınan bilgileri kullanan korsan ekibi bankanın sistemine girerek dünyanın her köşesine ödeme emirleri göndermiştir. Uluslararası çete, Sumitomo Mitsui Banking Corporation'dan (SMBC) 229 milyon sterlinini uçurmuşlardır. İngiliz tarihine geçen sanal soyguncular hala aranmaktadır.

22. Gardner Müzesi Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

18 Mart 1990 sabahı erken saatlerde şehir Aziz Patrick Günü kutlamaları vardı. Isabella Stewart Gardner Müzesi'ne giren hırsızlar üç sanat eserini bu sayede çalmayı başardı. Bu olay günümüzde de aktif bir dava olmayı sürdürüyor. FBI hala bu soyguncuların peşinde. Çalınan eserlerin iadesi karşılığında Gardner Müzesi 5 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etmiş durumda.

23. Şehir Tahvilleri Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

1990 yılının Mayıs ayında hırsızlar bir İngiliz bankasına giden ve içinde mevduat belgelerini taşıyan araca çarptı. Çarpışma sonucu mevduat belgelerini çalan hırsızlar hızla kayıplara karıştı. Her bir belgenin 1 milyon sterlin olması üzerine FBI bu konunun üzerinde yoğunlaştı. Belgeleri geri almayı başardı. Asıl enteresan olay şey ise hırsızlar hala yakalanamadı. 

Suç dünyasıyla alakalı "Dünyanın En Çok Aranan Suçluları" içeriğimizi de ziyaret edebilirsiniz.

24. Irak Merkez Bankası Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Irak'ın 19 Mart 2003'te koalisyon güçleri tarafından bombalanmasından bir gün önce, Saddam Hüseyin'in oğlu Qusay, Merkez Bank of Bank'a bir not gönderdi. Süreç basitti ve banka personeli korku nedeniyle talebi kabul etti. 5 saatlik bir sürenin ardından tam 1 milyar dolarlık bir soygun gerçekleşmişti.

25. Stephane Breitwieser Soygunu

Dünyanın En Büyük Soygunları

Stephane Breitwieser adlı bir garson, 1995 yılının Mart ayında bir soygun gerçekleştirdi. Değerli resim ve sanat eserleri çalmayı başardı. Bir sonraki durağı müzelerdi. 172'den fazla müzeyi soymayı başardı. Şuan 1,2 milyar dolarlık bir mal varlığına sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum