Stephen Hawking'in Kehanetleri

Geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Stephen Hawking, yaşadığı dönemlerde birçok kehanet ortaya sundu. Dünya'nın geleceği hakkında konuşan Hawking'in söyledikleri herkesi korkuttu. Peki Stephen Hawking'in kehanetleri neler? İşte cevabı...
Stephen Hawking'in Kehanetleri

Stephen Hawking'in Korkutan Tüm Kehanetleri

Stephen Hawking gelmiş geçmiş en büyük fizikçilerden biri olarak kabul görmektedir. Bilim dünyasına birçok katkı sağlayan İngiliz fizikçi kehanetleri ile de dinleyenleri bir o kadar korkuttu. Evren ve dünya hakkındaki yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Stephen Hawking bu kehanetleri gelecekte karşılaşabileceğimiz gerçekler olarak açıkladı. Peki Stephen Hawking'in kehanetleri neydi? İşte dinleyenlerin ve okuyanların tüylerini ürperten tüm Stephen Hawking kehanetleri...

Stephen Hawking Kehanetleri;

8. Küresel Isınma Artacak ve Geri Dönülemez Bir Noktaya Gidecek

Stephen Hawking Kehanetleri

Dünya'nın başına gelen en büyük felaketlerden biri de küresel ısınma. Bu doğa sorunu git gide artmakta ve geçici çözümler malesef sonuç vermemekte. Ünlü fizikçi konuyla alakalı olarak küresel ısınmanın geri dönülemeyek boyutlara ulaşacağını belirtiyor. Özellikle devletlerin son zamanlardaki politikalarını eleştiren Hawkin konuyla alakalı "Küresel ısınmanın geri döndürülemeyeceği son noktaya çok yaklaştık. Trump’ın hamlesi, Dünya’yı 250 decerelik ve sülfirik asit yağmurlarının yaşandığı Venüs haline gelmenin eşiğine getirebilir. Şimdi harekete geçersek önleyebiliriz. İklim değişikliğinin belirtilerini inkar ederek ve Paris İklim Anlaşması’ndan çıkarak Donald Trump, güzel gezegenimize kaçınılamaz çevresel zararlar verebilir ve bizim için, çocuklarımız için doğal yaşamımızı tehlikeye sokabilir" ifadelerini kullanmıştı.


7. Dünyadaki Son Zamanlarımız

Stephen Hawking Kehanetleri

Evrenbilimci Hawking insan ırkının saldırganlığa ve açgözlülüğe yatkın olduğunu vurgulamıştı. Kitle imha silahlarının artması ve insanların askerileştirilmesinden dolayı insan ırkı için endişe ettiğini ifade eden Hawking, böyle giderse insanların çatışmalarla birbirlerini yok edeceklerini belirtmişti. Uzaydaki bağımsız kolonileşmenin dünyadaki tek kurtuluş olabileceğini açıkladı. Bir diğer çözüm olarak ise dünya hükümeti kurulmasını vurgulayan ünlü fizikçi çok az bir zaman kaldığını ifade etti.


6. Dünyaya Dev Asteroid Çarpacak

Stephen Hawking Kehanetleri

Norveç'te katıldığı bir panelde açıklamalarda bulunan Hawking dünyaya dev bir asteroidin çarpacağını belirtmişti. Bunun yaşanılabilir fizik kuralları çerçevesinde olduğunu belirten başarılı fizikçi "Bilim kurgu değil fizik, Dünya'ya eninde sonunda asteroid çarpacak" demişti. Bundan kurtuluşu ise yine uzaya çıkmak olarak belirtti. Uzaya gitmek ve kalıcı olarak yaşamanın insanlık için kurtuluş olduğunu her konuşmasında vurgulayan Hawking, "Şüphe yok ki yeni bir uzay çağının eşiğinde duruyoruz. İnsan kolonileri ve gezegenler arası seyahat artık bilim kurgudan ibaret değil ve pekala bilimsel bir gerçeklik olarak görülebilir" demişti.


5. Salgın Hastalıklar Dünyayı Saracak

Stephen Hawking Kehanetleri

Hawking insanlığı yok olmasını birçok nedene bağlamıştı. Bunlardan biri olarak da salgın hastalıkları belirtmişti. Dünya dengesinin bozulması ve iklim değişiklikleri sonrasında alışılmamış hastalık salgınlarının olacağını ve insanlığı yok edecek duruma gelebileceğni vurgulamıştı.


4. Alpha Centauri'den 20 Yıl İçerisinde Haber Gelecek

Stephen Hawking Kehanetleri

Stephen Hawking'in bir diğer kehaneti ise farklı yıldız sistemiyle alakalıydı. Güneş sisteminin dışında yer alan Alpha Centauri'den 20 yıl içerisinden haber geleceğini belirtmişti. Dünyadan tam 4,37 ışık yılı uzaklıkta bulunan yıldız sistemine ışık hızının yüzde yirmisine ulaşacak olan lazer ışınlarıyla iletilmesini planladığı çipler gönderdiği projeyi örnek göstermişti.


3. Yapay Zeka İnsanlığın Sonu Olabilir

Stephen Hawking Felaketleri

Stephen Hawking İngiliz gazetesine verdiği makalede insanoğlunun en büyük icadı olan yapay zekanın aynı zamanda en büyük sorunu haline gelebileceğini belitmişti. Yapay zeka teknolojinin insanlığa son derece yararlı olabileceğini ifade eden Hawking "Orta vadede yapay zeka ekonomimize büyük katkılar sağlayabilir ancak büyük bir yıkım da getirebilir. Uzun vadede partiküllerin insan beyninden daha gelişmiş hesap ve planlar yapacak şekilde organize olmasını engelleyecek hiç bir fizik yasası bulunmuyor. Böyle bir oluşum bizler için büyük bir dönüm noktası olabilir. Elbette bu filmlerdekinden çok daha farklı şekilde gerçekleşebilir. Yapay zeka sürekli kendini geliştirir. Böyle bir teknoloji ekonomik piyasaları kontrol altına alır. İnsan mucitlerden daha fazla keşif yapmaya başlar, insanların anlam bile veremediği silahlar geliştirebilir" şeklinde konuşmuştu.


2. Uzaylılar Dünyaya Saldıracak

Stephen Hawking Kehanetleri

Ölmeden önce, hayatını konu alan bir belgeselde konuşan ünlü fizikçi, uzaylıların dünyaya saldırabileceğini ifade etti. Uzaylılardan herhangi bir mesaj gelirse cevap verilmemesi gerektiğini belirten Hawking, uzaylıların dünyaya geliş amaçlarının barışçıl olmayacağını belirtmişti. İngiliz fizikçi konuşmasını "Daha gelişmiş bir uygarlıkla karşılaşmanın sonucu iyi olayacak" diyerek bitirmişti. 


1. Karanlığa Gömüleceğiz

Stephen Hawking Kehanetleri

Stephen Hawking'in ölmeden önceki son kehaneti ise karanlığa gömüleceğiz olmuştu. Ünlü fizikçi ölmeden sadece 2 hafta önce kaleme aldığı yazısında yıldızların ışıkları söndüğü zaman dünyanın da karanlığa gömüleceğini ifade etmişti. Hawking devlet başkanlarını ve bilim insanlarını diğer gezegenlere yönelme konusunda son defa uyarmıştı.

Önerilen İçerik: Küresel Isınma Nedir? Küresel Isınmanın Sebepleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum