Stalk Ne Demek?

Sosyal medyada duymaya alışık olduğumuz stalk ne demek, nedir, ne anlama gelir, nasıl yapılır? gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte stalk kelimesinin anlamı;
Stalk Ne Demek?

Stalk Ne Demek?

Sosyal medya üzerinde yeni bir hesaptan veya normal hesabınızdan gizlice başka bir profile bakmak stalk demektir. Farklı alanlarda farklı kullanımları bulunan stalk kelimesinin mantığında bir işi farkettirmeden yapmak vardır. Stalkladığınız kişi arkadaşınız, eski sevgiliniz, yakın arkadaşınız, akrabanız veya bir ünlü olabilir. Eğer merak ettiğiniz bir kişinin profiline girip beğenilerine, hangi fotoğrafları ne zaman attığına veya öne çıkan hikayelerine bakıyorsanız stalk yapmış oluyorsunuz.

Stalk Ne Demek


Stalklamak Ne Demek?

Stalkamak demek, sahte bir kişilik adına hesap açmak, yeni bir hesap açmak veya kendi hesabınız üzerinden gelişebilmektedir. Stalklamak istediğiniz kişinin hesabını sahte hesaplar veya anlaşılmasını istediğiniz hesaplardan bakıyorsanız o kişiyi stalklamış oluyorsunuz. 


Stalk Yapmak Nasıl Anlaşılır?

Biriyle alakalı çeşitli bilgileri öğrenmek veya toplamak istiyorsanız bunu gizli bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Stalklama eylemini yaparken sizi ele verecekler şeylerden kaçınmalısınız. İlk olarak stalklayacağınız kişiye takip isteği yollamayın. Paylaşılan bir hikayeyi açmayın paylaşan kişi kimlerin gördüğüne bakabilir. Stalkladığınız kişinin fotoğraflarını yanlışlıkla beğenmeyin veya mesaj atmayın. 


Nasıl Stalk Yapılır?

Stalk yapmak için ilk olarak yapmanız gereken arkadaşınızın hesabını almak veya yeni bir hesap olacaktır. Kendi hesabınızdan stalk yapmak yakalanma olasılığınızı daha çok arttırabilir. Hesabınızı bulduktan sonra stalklamak istediğiniz kişinin hesabına girin. Hiçbir fotoğrafını yanlışlıkla beğenmeden dikkat ederek kişiyi stalklamaya başlayabilirsiniz. Eğer kişi 24 saat içerisinde hikaye atmışsa ve siz de arkadaşınızın hesabından stalklıyorsanız hikayelerini izlememenizi öneririz. Kişi arkadaşınızı tanıyıp sizin ona baktırdığınızı veya bizzat baktığınızı anlayabilir.


Stalk Yapanlar Kimlerdir?

İnsanlar genelde sevgilisini, sevdiği kişiyi, ileride sevgilisi olacağını düşündüğü birini, samimi olduğu insanları, arkadaşlarını, takıldığı kişileri, sevdiği kişinin arkadaşlarını ve eski sevgilisini stalklar. Kişiler biraz önlem amaçlı biraz da meraktan dolayı stalk yaparlar. Çoğu kişi her ne kadar stalk yaptığını inkar etse de aslında çoğu zaman yapmaktadır.


Instagram, Twitter, Whatsapp, Tiktok Stalk Ne Demek?

Instagram'da stalk, kişinin eski fotoğraflarına, öne çıkan hikayelerine bakan kişilere denir. Twitter'da stalk, eski twitlere, profil fotoğrafına, twitlerin kaç beğeni aldığına, medyada hangi fotoğrafları paylaştığına bakanlara denir. Whatsapp'ta stalk, çevrimiçi olup olmadığına, profil fotoğrafını kaldırdığında beni engelledi mi? diye düşünüp başka whatsapp uygulaması üzerinden bakanlara denir. Tiktok'ta stalk ise Instagram'da olanla neredeyse aynıdır. Kişi, beğendiği videolara, takipçilerine veya fotoğraflarına bakıyorsa buna Tiktok stalkı denir.


Neden Stalk Yapılır?

Stalk, genellikle bir kişinin başka bir kişinin ne yaptığını merak etmesi sonucunda yapılmaktadır. Sevgi ve saygı çerçevesinde ayrılan eski sevgililer genellikle birbirlerini en çok stalklayanlardır. Sevdiğini stalklayan insan sayısı da diğerlerine göre fazladır. Stalk merak sonucu oluşan bir olaydır.


Erkekler Stalk Yapar mı?

Genellikle kadınlar, erkeklerin stalk yaptığını düşünmez. Çoğu erkek stalk yaptığını inkar eder ancak en çok stalkı erkekler yapar. Kadınlardan daha çok stalk yapan erkekler stalkın kölesi olmuş durumdadır. Stalklayan erkek, ya stalkladığı kişiden hoşlanıyordur ya da o kişiden nefret ediyordur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.